به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایرنا،بهگفته سعید علیپور پارسا، عضو هیئتعلمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، این روز به یادآوری ضرورتهای حفظ سلامتی قلب اختصاص دارد و باید آگاهی جامعه را در مورد بیماریهای قلبی و عروقی افزایش دهد.
آمار نگرانکننده بیماریهای قلبی
طبق گزارشها، یکسوم مرگها در سطح جهانی ناشی از بیماریهای قلبی و عروقی است. این بیماریها بهعنوان شایعترین علت مرگومیر در جهان شناخته میشوند. از جمله علائم هشداردهندهای که باید جدی گرفته شوند، درد قفسه سینه و سایر نواحی مرتبط با آن است.
راهکارهایی برای پیشگیری
علیپور بر چند نکته کلیدی برای حفظ سلامت قلب تأکید میکند:
-
ورزش منظم: بیتحرکی یکی از عوامل خطرزای اصلی در بروز بیماریهای قلبی است. ورزش منظم به حفظ سلامت قلب و عروق کمک میکند.
-
رژیم غذایی سالم: کاهش مصرف فست فود و انتخاب مواد غذایی مغذی به سلامت قلب کمک میکند. رژیمهای غذایی نامناسب و استرسهای روزانه میتوانند بیماریهای قلبی را تشدید کنند.
-
پرهیز از دخانیات: سیگار کشیدن یکی از عوامل مؤثر در بروز بیماریهای قلبی است و ترک آن میتواند به بهبود سلامت قلب کمک کند.
توجه به علائم خطر
علیپور اشاره میکند که بسیاری از بیماریهای قلبی ممکن است بدون علامت باشند، اما باید به هر نوع دردی در ناحیه قفسه سینه، ناف، دست یا گردن که با فعالیت بدنی تشدید میشود، توجه ویژهای کرد. در صورتی که این دردها همراه با عرق سرد باشند، نیاز به مراجعه فوری به پزشک وجود دارد.
در نهایت، روز جهانی قلب فرصتی است برای یادآوری اهمیت حفظ سلامتی قلب و اصلاح سبک زندگی. با رعایت نکات فوق، میتوان از بروز بیماریهای قلبی و عروقی جلوگیری کرد و به سلامت عمومی کمک نمود. برای اطلاعات بیشتر و مشاورههای دقیقتر، مراجعه به متخصصان پزشکی پیشنهاد میشود.
source