به گزارش رکنا، پدیدهای به نام « پیری التهابی» نوعی التهاب خفیف و مداوم است که به طور طبیعی با گذر زمان و افزایش سن در بدن رخ میدهد. این حالت، پاسخ بدن برای حفاظت از خود در برابر آسیبدیدگیها یا عوامل بیماریزا است.
نقش التهاب مزمن در روند پیری
در دنیای امروز، تصور میشود که التهاب مزمن به تسریع روند پیری بدن کمک میکند و زمینهساز بیماریهای مختلفی نظیر آلزایمر، آرتریت (التهاب مفصلها)، سرطان، بیماریهای قلبی و دیابت نوع ۲ میشود.
مدتهای طولانی، متخصصان بر این باور بودند که بیشتر افراد سالمند با افزایش سن دچار این نوع التهاب میشوند.
پژوهشی متفاوت درباره عوامل تأثیرگذار بر پیری
اما اخیراً نتایج پژوهشی که هفته گذشته در نشریه معتبر «نیچر ایج» (Nature Age) منتشر شد، بیانگر تفاوتهای معناداری در نوع التهاب میان ساکنان مناطق غیرصنعتی و شهرنشین است. یافتههای این تحقیق نشان میدهند که علل اصلی التهاب ممکن است فراتر از چیزی که تصور میشد باشند.
این پژوهش، زندگی دو جمعیت بومی در مناطق غیرصنعتی (مردمان تسیمانه از جنگلهای آمازون بولیوی و اورانگ آسلی از شبهجزیره مالزی) را با دو گروه از ایتالیا و سنگاپور مقایسه کرده و نمونه خون حدود ۲۸۰۰ بزرگسال (۱۸ تا ۹۵ ساله) مورد بررسی قرار گرفته است.
تأثیر محیط و سبک زندگی بر التهاب
یافتهها نشان میدهند که التهاب مزمن الزاماً با افزایش سن همراه نیست و عواملی مانند رژیم غذایی ، سبک زندگی و شرایط محیطی، نقشی به مراتب مهمتر و چشمگیرتر از آنچه تاکنون تصور میشد، دارند.
همچنین این پژوهش مشخص کرد که در گروههای غیرصنعتی، میزان التهاب با افزایش سن بهطور قابلتوجهی تغییر نمیکند.
یافتههای علمی جدید و پیچیدگیهای التهاب
به گزارش ایندیپندنت، «آلن کوهن»، دانشیار علوم بهداشت محیطی در دانشگاه کلمبیا و از پژوهشگران این مطالعه، در توضیح این نتایج گفت: التهاب، فرآیندی بسیار پیچیدهتر از آن است که پیشتر درک میشد.
او افزود: مردمان تسیمانه و اورانگ آسلی از نظر سبک زندگی، محیط زیست و عوامل دیگر، تفاوتهای بزرگی با ما دارند. نکته کلیدی اینجاست که باید بازنگری کنیم که چقدر درک صحیحی از زیستشناسی داریم و چگونه باید آن را مدیریت کنیم.
وی همچنین هشدار داد که لازم است از گرایش به رژیمهای غذایی مد روز یا روشهای ناشناخته برای کاهش التهاب پرهیز کنیم.
هشدارها و دیدگاههای تخصصی
با این وجود، تعدادی از متخصصان یادآور شدهاند که نمیتوان به سرعت از این یافتهها نتیجهگیری کرد.
«ویشوا دیپ دیکسیت»، مدیر مرکز پژوهش پیری در دانشگاه ییل، در گفتوگو با نیویورک تایمز بیان کرد: جای تعجب نیست که افرادی که در محیطهای بدون آلودگی زندگی میکنند، کمتر دچار بیماریهای مزمن شوند.
همچنین «بیمال دسای»، استاد داروشناسی در دانشکده پزشکی دانشگاه ویرجینیا، خاطرنشان کرد که این پژوهش میتواند بحثهای ارزشمندی را به همراه داشته باشد، اما قبل از بازنویسی نظریههای مرتبط با «پیری التهابی»، به تحقیقات جامعتری نیاز است.
source