خبرگزاری آنا؛ دانشگاه آزاد اسلامی استان چهارمحال و بختیاری یکی از دانشگاه‌های معتبر و زبانزد در جنوب غرب کشور است که ارتباطات خود با مسئولان، دستگاه‌های اجرایی و مردم حفظ کرده و باعث نشاط آموزشی، پژوهشی و فرهنگی در این بخش از کشور شده است. 

این دانشگاه در حوزه عمرانی به ویژه در مولدسازی املاک در چارچوب تفاهمنامه با راه و شهرسازی نیز زبانزد بوده و به تازگی برخی از طرح‌های تحولی نظیر نیروگاه‌های خورشیدی، تصفیه خانه، بانک سلولی و … را در دستور کار دارد.

۶ مرکز تحقیقاتی و مجموعه آزمایشگاه‌ها با بالاترین استاندارد و افزایش مبلغ طرح‌های برون دانشگاهی تا نزدیک ۷ میلیارد تومان در سال اخیر همگی مؤید مسئله محوری بودن فعالیت‌های پژوهشی و فناورانه دانشگاه آزاد در چهارمحال و بختیاری است.

نادر پورارشد معاون هماهنگی و برنامه‌ریزی دانشگاه آزاد اسلامی استان چهارمحال و بختیاری در همین راستا و به مناسبت چهل و سومین سالگرد راه‌اندازی دانشگاه آزاد اسلامی به پرسش‌های آنا پاسخ داده است که در ادامه می‌خوانیم؛

آنا: دانشگاه آزاد اسلامی استان چهارمحال و بختیاری اکنون از چه تعداد واحد و مرکز دانشگاهی بهره‌مند است و چه تعداد دانشجو، استاد و کارمند در آن مشغول فعالیت هستند؟

پورارشد: دانشگاه آزاد اسلامی استان چهارمحال و بختیاری دارای دو واحد (شهرکرد و بروجن) و یک مرکز (فارسان) است. واحد شهرکرد نیز دو پردیس در لردگان و فارسان دارد.

اکنون حدود ۱۲ هزار دانشجو داریم. تعداد اعضای هیئت علمی استان بالغ بر ۲۰۰ نفر و کارکنان غیرهیئت علمی هم ۱۸۷ نفر رسمی و ۲۶ نفر شرکتی است. 

آنا: شاخص‌ترین دستاورد‌ها و موفقیت‌های دانشگاه در واحد‌های دانشگاهی استان چهارمحال و بختیاری را به تفکیک شهر تشریح فرمایید.

پورارشد: در جذب دانشجو در چهار سال اخیر رشد ۱۰۰ درصدی داشته‌ایم. اکنون در سال چهارم برنامه ۵ ساله دانشگاه هستیم و در ارزیابی عملکرد سال سوم از حدود ۹۰۰ امتیاز موفق به کسب ۷۳۸ امتیاز شده‌ایم و در میان 6 استان مشابه رتبه دوم را با اختلاف بسیار کم از رتبه اول کسب کرده‌ایم.

 املاک و اموال دانشگاه و آموزش و پژوهش و خدمات دانشجویی کاملاً سامانه‌ای شده است. به عبارت دیگر تحول در دانشگاه آزاد اسلامی استان همگام با اقتضائات و شرایط در حال تحقق است.

در طرح تأمین مسکن کارکنان و همکاری با دولت در طرح ملی مسکن نیز مشارکت داشته و اکنون اراضی دانشگاه که به این منظور اختصاص یافته تغییر کاربری و تفکیک شده‌اند و در آینده نزدیک تسهیم پلاک‌ها به عمل خواهد آمد.

مجوز جذب دانشجوی خارجی در دانشگاه آزاد اسلامی استان چهارمحال و بختیاری اخذ و ۹ دانشکده موضوعی راه‌اندازی شده است. تقریباً در دو سه سال اخیر نزدیک به ۵۰ نفر از اعضای هیئت علمی ارتقا پیدا کرده‌اند. دبیرخانه وحدت حوزه و دانشگاه راه‌اندازی شده و اکنون مرکز نیکوکاری دانشگاه زیر نظر کمیته امداد فعال است.

املاک مهم دانشگاه که سال‌ها فاقد سند رسمی بودند یا اسناد دفترچه‌ای داشتند، سند تک برگ رسمی یافته‌اند برای مثال عرصه ۱۴ هزار متری سما و یا منازل فرهنگیان و نیز سند کلینیک دام بزرگ در شهر کیان و سایت دانشگاه آزاد اسلامی واحد بروجن و دانشگاه آزاد اسلامی مرکز فارسان که به زودی اسناد تک برگ آنها اخذ خواهد شد.

در حوزه پژوهشی نیز مراکز تحقیقاتی افزایش و نیز ارتقای رتبه یافته و بالاترین گواهی استاندارد برای آزمایشگاه‌ها صادر شده است. طرح پژوهشی برون دانشگاهی نیز به نحو چشمگیری افزایش یافته‌اند. در توسعه رشته هم ۱۰ رشته در حال پی گیری است.

در دانشگاه آزاد اسلامی واحد بروجن و پردیس دانشگاه آزاد اسلامی لردگان افزایش دانشجو داشته‌ایم. 

آنا: دانشگاه آزاد استان چهارمحال و بختیاری تا چه اندازه در راستای حل مسئله موفق بوده و تعامل آن با صنعت و بخش تولید چگونه است؟

پورارشد: ۶ مرکز تحقیقاتی و مجموعه آزمایشگاه‌های با بالاترین استاندارد و نیز افزایش مبلغ طرح‌های برون دانشگاهی تا نزدیک ۷ میلیارد تومان در سال اخیر همگی مؤید مسئله محوری بودن فعالیت‌های پژوهشی و فناورانه دانشگاه آزاد در چهارمحال و بختیاری است.

طرح دانش‌بنیان تصفیه‌خانه دانشگاه در راستای حل مسئله داخلی و نیز طرح بانک سلولی در راستای حل مسائل بیرون از دانشگاه از نمونه‌های حل مسئله است. اکنون هم برای رفع ناترازی انرژی برای راه‌اندازی دو نیروگاه خورشیدی برنامه‌ریزی کرده و در حال اخذ مجوز از سازمان مرکزی هستیم.

در حوزه هوش مصنوعی نیز دانشکده هوش مصنوعی را در دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد راه اندازی و فعال کرده‌ایم. آزمایشگاه همکار با دامپزشکی و محیط زیست نیز فعال شده و پاسخگوی نیاز‌های این بخش‌هاست.

آنا: درخواست مجموعه استانی دانشگاه از سازمان مرکزی دانشگاه چیست و اکنون با چه مشکلاتی رو‌به‌رو هستید؟

پورارشد: تسریع در تصمیم سازی و تصمیم گیری در قسمت‌های مختلف سازمان و ابلاغ فوری نتایج به استان، شفاف سازی فرایند و مراحل اخذ مجوز‌ها در موضوعات مختلف از سازمان و در صورت امکان الکترونیکی کردن آنها، کمک به رفاهی کارکنان، دفاع از منزلت اجتماعی کارکنان دانشگاه آزاد اسلامی، اختصاص درآمد‌ها و اموال دانشگاه آزاد اسلامی هر واحد و هر استان به خود آن واحد و خود آن استان ازجمله درخواست‌هاست تا از این طریق انگیزه فعالیت و توسعه بیشتر فراهم و تأمین شده باشد. 

آنا: دانشگاه آزاد استان چهارمحال و بختیاری در کدام حیطه فعالیتی، زبانزد است؟

برای رفع ناترازی انرژی برای راه‌اندازی دو نیروگاه خورشیدی برنامه‌ریزی کرده و در حال اخذ مجوز از سازمان مرکزی هستیم

پورارشد: دانشگاه آزاد اسلامی استان چهارمحال و بختیاری در حوزه ارتباطات با مسئولان و بین دستگاهی و مردمی زبانزد است؛ البته از جهت نشاط آموزشی، پژوهشی و فرهنگی نیز دانشگاه آزاد اسلامی استان بر سر زبان‌هاست.

در حوزه عمرانی به ویژه در مولدسازی املاک در چارچوب تفاهمنامه با راه و شهرسازی نیز زبانزد هستیم. به تازگی هم برخی از طرح‌های تحولی نظیر نیروگاه‌های خورشیدی، تصفیه خانه، بانک سلولی و مستند سازی‌های اموال و املاک، تعداد مقالات و … بر سر زبان‌هاست. از حیث تملکات هم استان تحول یافته به طوری که برای نخستین بار در تهران دارای یک مأمورسرای ملکی فعال است و در مشهد مقدس نیز دارای یک زائرسراست که نیاز به تجهیز و … دارد.

دانشگاه آزاد اسلامی استان چهارمحال و بختیاری در تکمیل حلقه‌های رفاهی دارای چهار باب ویلا در چادگان است. 

آنا: درباره محصول یا محصولات دانشگاهی شاخص در دانشگاه آزاد استان چهارمحال و بختیاری که توانسته‌اند مشکلی از مشکلات جامعه را رفع کنند، بگویید. 

پورارشد: در زمینه گیاهان دارویی دانشگاه آزاد اسلامی استان چهارمحال و بختیاری دارای مزرعه تولیدی، آموزشی و تحقیقاتی است که به همت یکی از اساتید راه‌اندازی شده و مدیریت می‌شود که امیدواریم در یک فضای تعاملی شاهد گسترش کمی و کیفی آن باشیم.

 محصولات این مزرعه گیاهی بعضاً از حیث نحوه کشت، داشت و برداشت و فرآوری کم نظیر بوده و بخشی از بازار داخلی را تأمین می‌کند.

آنا: استان چهارمحال و بختیاری در راستای هم افزایی ظرفیت‌های واحد‌های دانشگاهی متبوع خود چه برنامه‌هایی دارد؟

پورارشد: در حوزه آموزش طرح تعاون را داریم که در حال اجرای آن هستیم. از سوی دیگر با جابه‌جایی محل رشته‌ها سعی شده که نشاط آموزشی در دانشگاه آزاد اسلامی استان چهارمحال و بختیاری توزیع و پوشش داده شود.

در طرح تأمین زمین برای مسکن کارکنان هم نگاه استانی بوده است. کارکنان مازاد در استان هم به فراخور نیاز مدیریت و توزیع شده‌اند. الان با استانی اداره شدن دانشگاه شاهد حضور و مشارکت مسئولان واحد‌ها دو مراکز و پردیس‌ها در جلسات شورا‌های استانی هستیم و آنها نیز سهمی در تصمیم‌سازی و تصمیم گیری در مدیریت دانشگاه را بر عهده دارند.

آنا: دانشگاه آزاد استان چهارمحال و بختیاری در حوزه سما از چه تعداد مدرسه و در چه مقاطعی برخوردار است؟ تشریح فرمایید.

پورارشد: دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد ۵ مدرسه دارد. دو دبیرستان در مقاطع اول و دوم در اردل و یک دبستان دخترانه و یک پسرانه و دو پیش دبستانی در لردگان و یک دبستان دخترانه و پیش دبستانی هم در فارسان داریم.

 در نظر داریم کودکستان‌ها را هم راه اندازی کنیم. از برنامه‌های دیگر راه‌اندازی دبستان و هنرستان در شهرکرد است که امیدواریم تا مهر ۴۰۴ تحقق بیابد.

آنا: اجرای سند تحول و تعالی در حوزه‌های مختلف در چه وضعیتی قرار دارد و تاکنون بعد از اجرا چه دستاورد‌هایی را به دنبال داشته است؟

پورارشد: سند ۵ ساله تحول و تعالی از شهریور سال ۴۰۰ شروع شده و از شهریور امسال وارد سال پنجم می‌شویم. این سند دارای ده بسته کاری است و برای هر بسته کاری اقدامات و شاخص‌ها و اهدافی تعیین شده است.

در چند سال اخیر سهم استان‌ها از جمله دانشگاه آزاد اسلامی استان چهارمحال و بختیاری در اجرای این سند در قالب بودجه و تفاهمنامه عملکردی تعیین و ابلاغ شده است. الان مشغول اجرای تعهدات تفاهمنامه‌ای سال چهارم برنامه و نیز بودجه امسال هستیم که مدت شان تا پایان مرداد است.

در سال سوم تفاهم نامه حدودا ۸۵ درصد تعهدات را انجام داده‌ایم. در بودجه هم آخرین آنالیز‌ها حکایت از کمترین انحراف منفی است. در راستای اجرای سند تحول در مجموع در استان مجموع اقدامات پیش بینی شده ۱۹۳ اقدام در ۱۰ بسته کاری در سال سوم بود که پیشرفت صددرصدی داشته و در سال چهارم نیز ۱۹۶ اقدام پیش بینی شد که به حوزه‌های مختلف اعلام و حوزه‌ها در راستای تحقق آن تلاش می‌کنند.

 در قسمت درآمد شهریه در سال ۱۴۰۳ میزان تحقق درآمد شهریه ۱۱۸درصد بوده یعنی ۱۸ درصد بیشتر از بودجه درآمد شهریه داشته‌ایم. میزان تحقق درآمد‌های غیرشهریه در سال ۱۴۰۳ تقریبا ۹۲ در صد بوده در انالیز انحراف بودجه ۷ ماهه در سطح استان درآمد شهریه بیش از پیش بینی تحقق یافته و درآمد غیرشهریه نیز ۶۵درصد تحقق یافته در قسمت هزینه‌ها انحراف حقوق دستمزد کارکنان مساعد و فقط ۲درصد بوده و انحراف حقوق هیئت علمی فقط ۷ درصد بوده و بقیه هزینه‌ها کمتر از بودجه هزینه شده که نشان از کنترل هزینه‌ها دارد.

دانشگاه آزاد اسلامی استان چهارمحال و بختیاری در مجموع طی ۵ سال اخیر از جمله استان‌های سودبوده است و رتبه آن به ۲ ارتقا پیدا کرده است.

آنا: و سخن آخر…

پورارشد: تمام سعی دانشگاه آزاد اسلامی استان چهارمحال و بختیاری اجرای دقیق، مفید و موثر اسناد بالادستی و مقررات و سیاست‌ها و برنامه‌های دانشگاه در قالب اقدامات است. این اقدامات طیف متنوعی از فعالیت‌ها را در برمی گیرند.

اکنون دانشگاه از نظر هیئت علمی و تجهیزات آزمایشگاهی و کارگاهی قابل توجه است. سعی داریم این منابع را در خدمت به جامعه فعال کنیم. مثلاً در بروجن امکانات راه اندازی آزمایشگاه بتن و خاک را داریم و مدتهاست پیگیر هستیم در جوار دانشگاه و با نگاه دانش‌بنیانی و توسعه‌ای این آزمایشگاه را راه اندازی کنیم و به دنبال راه حل مشکلات هستیم.

برای امکانات واحد بروجن فراخوان داده‌ایم و منتظر دریافت طرح از درون و برون دانشگاه هستیم. نگاه مان به سایر امکانات نیز همین گونه است. مثلاً در اصفهان کلنیک دام کوچک و در شهر کیان کلینیک دام بزرگ را داریم. امکانات و خدمات دهی این دو باید متحول و به روز بشوند تا در رقابت عقب نمانده و سودده باشند و در کنارشان بتوانیم بهره پژوهشی و آموزشی نیز ببریم. اولویت مشارکت‌ها با کارکنان دانشگاه است. 

دانشگاه نگاه عمیقی به مقوله تعلیم و تربیت اسلامی دارد. بیانیه شهید دکتر طهرانچی تکلیف را روشن کرده است. امروزه هر دانشجو یک سرمایه مولد است. باید انگیزه و دانش و تجربه را برای تولیدات معنوی و مادی او فراهم کرد. از این رو مجموعه متنوعی از برنامه‌های فرهنگی در دانشگاه به اجرا درآمده است و در ارزیابی‌های فرهنگی نیز دانشگاه فعالیت‌های خود را در سامانه بافر ثبت و مستند سازی کرده و در آخرین ارزیابی نسبت به گذشته شاهد ارتقای وضعیت بوده‌ایم.

source

توسط argbod.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *