ساعت به گزارش کانال ۱۲ اسرائیل، گفتگوی تلفنی روز پنجشنبه دونالد ترامپ و بنیامین نتانیاهو درباره نحوه مقابله با ایران بسیار پرتنش بوده و بر خلاف ادعاهای پیشین آمریکا و اسرائیل، اختلافات جدی در موضع دو رهبر درباره نحوه جلوگیری از دستیابی تهران به سلاح هسته‌ای وجود دارد.

بنابر این گزارش، مکالمه روز پنجشنبه رهبران آمریکا و اسرائیل مملو از اختلاف نظرهای تند بود و در جایی آقای ترامپ به نتانیاهو گفت: «من خواهان راه‌ حل دیپلماتیک با ایرانی‌ها هستم و به توانایی خودم برای دستیابی به توافق خوب باور دارم.»

به گزارش کانال ۱۲ اسرائیل، ترامپ در این مکالمه تاکید کرده است که علاقمند به توافقی‌ است که منافع طرفین را تامین کند. همزمان با انتشار این گزارش، کریستی نوم، وزیر امنیت میهن آمریکا که به اسرائیل سفر کرده است، روز دوشنبه ۲۶ مه در گفتگو با فاکس‌نیوز گفت که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا او را برای گفتگو با بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل درباره روند مذاکرات تهران و واشنگتن به اسرائیل فرستاده است.
ضرب‌الاجل تهران

خانم نوم گفت: «رئیس‌جمهوری من را به‌طور خاص به این‌جا فرستاده است تا با نخست‌وزیر درباره روند این مذاکرات گفتگو کنم و بر این موضوع تاکید کنم که چقدر مهم است متحد بمانیم و اجازه دهیم این روند مسیر خود را طی کند. »

کریستی نوم افزود: «ما با زمان‌بندی فشرده و محدودی مواجهیم. صحبت از ماه‌ها و سال‌ها نیست تا رئیس‌جمهوری تصمیمش را بگیرد. ایران ضرب‌الاجل بسیار کوتاهی دریافت کرده است، در حد چند روز. من از بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل خواستم با ما همکاری کند تا بتوانیم تصمیمات عاقلانه‌ای بگیریم.»

وزیر امنیت میهن آمریکا درباره دیدار با آقای نتانیاهو گفت: «گفتگوی بسیار صریحی بود. »آقای ترامپ شامگاه یکشنبه گفت که گفتگو‌ها با تهران بسیار خوب پیشرفته و واشنگتن پیشرفت «واقعی و جدی» در مذاکرات داشته است.

آقای ترامپ گفت: «ما دیروز و امروز گفتگوهای بسیار خوبی با ایران داشتیم و باید ببینیم که چه اتفاقی می‌افتد. اما من فکر می‌کنم از جبهه ایران خبرهای خوبی خواهیم داشت.»

ترامپ افزود: «درباره توافق هسته‌ای، گفتگوهای بسیار بسیار خوبی با ایران داشتیم و نمی‌دانم آیا در دو روز آینده خبرهای خوب و یا بدی برای شما داشته باشم، اما احساس می‌کنم که ممکن است خبرهای خوبی به شما بدهم. ما پیشرفت واقعی و جدی داشتیم.»

کاخ سفید روز پنجشنبه اعلام کرده بود که رهبران آمریکا و اسرائیل در این تماس تلفنی درباره حصول توافق احتمالی با جمهوری اسلامی ایران گفتگو کرده‌اند.
 

یورونیوز

بنابر اعلام کاخ سفید، دو رهبر بر سر ضرورت جلوگیری از دستیابی جمهوری اسلامی ایران به سلاح هسته‌ای توافق کردند.

این در حالی است که پیش‌تر سی‌ان‌ان با استناد به منابع متعدد در دولت آمریکا گزارش داد که اطلاعات تازه‌‌ای که به‌دست‌ این کشور رسیده حاکی از آن است که اسرائیل در حال انجام آمادگی‌های لازم برای حمله به تاسیسات هسته‌ای ایران است.

اکسیوس هم به نقل از دو منبع آگاه گزارش داد که ارتش اسرائیل در حال آماده‌سازی برای حمله‌ به تاسیسات هسته‌ای ایران است تا در صورت شکست مذاکرات تهران و واشنگتن به سرعت آن را عملی کند.

به گزارش اکسیوس، ارزیابی سازمان‌های اطلاعاتی اسرائیل درباره نتیجه مذاکرات طی چند روز گذشته تغییر کرده است و این سازمان‌ها که پیش‌تر فکر می‌کردند مذاکرات جاری به توافق ختم می‌شود، اکنون بر این باورند که شکست و فروپاشی مذاکرات محتمل‌تر است.

به گزارش اکسیوس به نقل از یک منبع آگاه، بنیامین نتانیاهو منتظر فروپاشی مذاکرات هسته‌ای است و منتظر لحظه‌ای است که دونالد ترامپ از مذاکرات ناامید شده و به او چراغ سبز بدهد.
ترامپ خواهان پایان فوری جنگ غزه است

همزمان با گسترش عملیات زمینی اسرائیل در غزه، بیشتر متحدان پیشین اسرائیل به دلیل این عملیات، تعلیق کمک‌های بشردوستانه و مخالفت با آتش‌بس بلند مدت از آقای نتانیاهو فاصله گرفته‌اند. اگرچه آقای ترامپ تاکنون به طور علنی از مخالفت و اعمال فشار بر نخست‌وزیر اسرائیل خودداری کرده، اما به گزارش اکسیوس به نقل از مقامات کاخ سفید از ادامه جنگ غزه به ستوه آمده و از دیدن تصاویر کودکان فلسطینی بسیار ناراحت است.

به گفته این مقامات، آقای ترامپ به مشاورانش دستور داده است، به آقای نتانیاهو پیام دهند که «این ماجرا را تمام کند. »

پیش‌تر نیز ان‌بی‌سی به نقل از منابع آگاه گزارش داده بود که آقای ترامپ از تصمیم آقای نتانیاهو مبنی بر حملات نظامی گسترده به غزه بسیار خشمگین است و این اقدام را مغایر با طرح خود برای بازسازی این منطقه و ساخت «ریویرای خاورمیانه» می‌داند. ترامپ روز یکشنبه گفت: «ما می‌خواهیم ببینیم آیا می‌توانیم این وضعیت را متوقف کنیم و با اسرائیل هم صحبت کرده‌ایم. آیا می‌توانیم هرچه سریع‌تر این وضعیت را پایان دهیم؟»

source

توسط argbod.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *