ساعت 24- یک فعال سیاسی اصلاح طلب گفت: هیچ راهی نداریم جز اینکه به پیمان‌های بین المللی مثل FATF بپیوندیم، هیچ راهی نداریم جز اینکه خودمان را در جامعه جهانی ادغام کنیم. اگر آقایان از مذاکره می‌ترسند باید بدانند پیامبر اسلام (ص) زمانی که به مدینه تشریف آوردند آنجا با یهودیان مدینه پیمان صلح بستند و حقوق اعتقادی و اقتصادی آن‌ها را محترم شمردند.

ویتنام با میلیون‌ها کشته در جنگ با آمریکا، امروز بزرگترین شریک اقتصادیش آمریکاست حماسی که در جنگ اخیرغزه آماج بمب‌های ویران کننده آمریکائی بود، امروز دم از مذاکره با آمریکا می‌زند. برای مصالح ملت و دفع شر تحریم ویرانگر چه اشکالی دارد، که با آمریکا مذاکره کنیم.

غلامرضا انصاری در گفت‌و‌گو با خبرنگار ایلنا، در پاسخ به این سوال که علیرغم اظهارات ترامپ برای مذاکره با ایران و آمادگی ایران برای مذاکره شاهد هستیم که برخی از نمایندگان در مجلس نطق‌هایی علیه دولت انجام می‌دهند این کار با چه هدفی از سوی نمایندگان در این برهه انجام می‌شود، گفت: وضعیت ایران کنونی بی‌شباهت به آلمان پس از جنگ جهانی ۱۹۴۵ نیست. چند گزاره زیر، مشتی از خروار چالش‌های ایران است. اکوسیستم‌های چند میلیون‌ساله ایران در حال نابودی است و به شکلی اورژانسی نیاز به بازسازی خود دارد. بسیاری از صنایع ایران نیازمند نوسازی است. زیرساخت‌های ارتباطی عمیقاً نیازمند سرمایه‌گذاری است و دولت از پس آن برنمی‌آید. در روابط با همسایگان خود نیازمند استراتژی کارآمد هستیم.

وی ادامه داد: در روابط جهانی خود نیازمند افق‌گشایی و آینده نگری هستیم. اعتماد شهروندان خود را نسبتا از دست داده و نیازمند اعتمادسازی هستیم. جمعیتی جوان با ایده‌های جهانی در ایران شکل گرفته است که با اندیشه‌های پسین همنوایی ندارد، آرمان و آرزوهای آنان متفاوت است. مدعیان توانمندی در کرانه‌های جنوب و شمال غرب ایران صف آرایی کرده‌اند که چشم طمع در منابع و منافع ایران دارند. هویت ایرانی که قوام بخش پایداری ایران در طول تاریخ است در حال تهدید است. ظرفیت‌های گردشگری ایران، این پایدارترین منابع خلق ثروت در جهان امروز، بی‌بهره و هزینه‌بردار شده‌اند. مهاجرت پدیده‌ای فراگیر برای فرار از ایران شده است. قنات‌های ایران، پیچیده‌ترین نظام مهندسی ایران باستان در حال بی‌آب شدن هستند. کشاورزی و سایر منابع درآمدی سنتی ایران نیازمند رویکردهای نو هستند. ساختار اجرایی ایران کارکرد خود را از دست داده و نیازمند بازنگری است. ساختار حقوقی نیاز به تغییر نگرش دارد. از این دست گزاره‌ها بیشمارند و ایران نیازمند اقدام شجاعانه برای نجات کشور است. اقدام متهورانه‌ای که ساختارهای زهوار در رفته را التیام بخشد و ایران را با مقتضیات و شرایط روز جهان هماهنگ کند. بی‌گمان درک این شرایط و اتخاد استراتژی کارآمد گام نخست در مسیر پرچالش خروج ایران از این وضعیت است.

وی ادامه داد: متاسفانه به دلیل تندروی‌هایی که کاسبان تحریم و دلواپسان متحجر در فضای سیاسی دامن می‌زنند و منفعتشان وابسته به تحریم و رانت‌های تحریم است، این‌ها فضای کشور را در شرایطی قرار داده‌اند، که چالش‌ها تبدیل به ابربحران شده است. مهمترین سرمایه یک کشور اتکا به مردم آن کشور است. هیچ چیز خطرناک‌تر از این نیست که جامعه‌ای بسازیم که در آن بیشتر مردم حس کنند که هیچ سهمی در آن ندارند. مردمی که حس می‌کنند سهمی در جامعه دارند از آن جامعه محافظت می‌کنند.

source

توسط argbod.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *