رئیس مرکز صدور گواهینامه رانندگی:

جعل گواهینامه معتبر رانندگی امکان‌پذیر نیست مگر با تخلف سیستمی

سرهنگ کرمی اسد گفت: اگر کسی مدعی شد که بدون طی فرآیند‌های قانونی گواهینامه معتبر رانندگی دریافت کرده است، تمام مسئولیتش را به عنوان رئیس صدور گواهینامه‌های کشور قبول میکنم.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، در حال حاضر درصد زیادی از موتورسواران در سراسر کشور و به طور ویژه در پایتخت، بدون داشتن گواهینامه رانندگی پشت موتور سیکلت می‌نشینند و در سطح شهر تردد می‌کنند. تعداد این افراد بسیار بیشتر از موتورسوارانی است که گواهینامه در اختیار دارند و این مسئله یک معضل جدی در خصوص رانندگی با این وسیله نقلیه است.

برخی از این دسته موتورسواران معتقدند پروسه دریافت گواهینامه سخت، زمان بر و پرهزینه است و آنها ترجیح می‌دهند بدون گذراندن این مسیر روی زین موتور بنشینند. در چنین شرایطی افراد سودجویی هم در فضای مجازی سر بر می‌آورند با راه‌اندازی کانال‌های تلگرامی یا صفحات اینستاگرامی، مدعی می‌شوند که می‌توانند برای همه بدون گذارندن وقت زیادی و فقط با ارسال برخی مدارک هویتی و مقدار نسبتا زیادی پول (چند برابر هزینه آموزشگاه‌های رانندگی) می‌توانند گواهینامه برای متقاضیان صادر کنند.

به بهانه فعالیت این صفحات مجازی و گرایش گروه زیادی از شهروندان به سمت خرید گواهینامه جعلی (به جای گذراندن مراحل قانونی آموزش در آموزشگاه‌ها) با سرهنگ احمد کرمی اسد، رئیس مرکز صدور گواهینامه پلیس راهور فراجا گفت‌و‌گو کردیم.

سرهنگ کرمی اسد دررابطه با فعالیت جاعلین گواهینامه در فضای مجازی توضیح داد: ما نزدیک به ۱۰ کانال تلگرامی را رصد کردیم که عکس پروفایل شان عکسِ شخصِ من با لباس نظامی است، عکسی که از سایت برداشتند و به عنوان پروفایل گذاشتند و راجع به صدور گواهینامه با یک هزینه حداقلی به متقاضیان خود تضمین می‌دهند که گواهینامه‌ها و مدارک دانشگاهی و… که جعل می‌کنند اصالت دارد. این قضیه چیزی حدود سه الی چهار سال است که مسبوق به سابقه است و حتی در بازه‌های زمانی متفاوت عکس پروفایل این کانال‌ها با لباس من تابستانی و زمستانی می‌شود.

وی افزود: برخی از این موارد را به مراجع قضایی منعکس کردیم. سازمان و نهادی که پیگیر این ماجراست پلیس فتا است و ما این کانال‌ها را به این پلیس معرفی کردیم و واحد فضای مجازی خودمان هم این ماجرا را رصد و پیگیری می‌کند. اما به مردم عزیز تضمین می‌دهم که هیچ کدام از این کانال‌های تلگرامی حقیقت را نمی‌گویند و این موارد صرفا بحث کلاهبرداری است. من خودم در دو کانال عمداً وارد شدم و خودم را به عنوان یک متقاضی معرفی کردم، با هماهنگی واحد‌های نظارتی هزینه مورد نظر را نیز واریز کردیم، ولی متاسفانه نه توانستیم صاحب حساب را دستگیر کنیم نه ادمین کانال را!

رئیس مرکز صدور گواهینامه پلیس راهور ضمن درخواست از مردم گفت: من خواهش می‌کنم به هیچ وجه فریب این افراد را نخورند. فرآیند صدور گواهینامه در کشور ما به علت مراحل مختلفی که دارد، اصلاً امکان جعل توسط یک نفر در آن وجود ندارد، چون باید همه مراحل از پیش مشخص شده حتما طی شود. یعنی صدور گواهینامه جعلی معتبر زمانی اتفاق می‌افتد که زنجیر‌های از افراد و سازمان‌ها به طور سیستمی تخلف کنند. یعنی یک اکیپ کامل و منسجم باید در این زمینه تخلف کند که این اتفاق بیافتد.

وی افزود: چنین مسئله‌ای امکان ندارد، چون همه چیز سیستمی است و سامانه بدون انجام آن فرآیند رسمی، اجازه صدور گواهینامه را نمی‌دهد. اگر یک آموزشگاه اعلام کند برای این متقاضی آزمون داده است، سیستم با شناسه کار، افسر آزمون را بررسی می‌کند، چون در سیستم حتی جغرافیای کار آن افسر نیز تعریف شده است. یعنی یک افسر رسمی آموزش هم نمی‌تواند در هر جای ایران کار کند، حتی در استانِ خود هم در هر آموزشگاهی نمی‌تواند حضور داشته باشد. این باعث می‌شود صحت اطلاعات بالاتر برود و امکان نفوذ به سامانه وجود نداشته باشد. من با صراحت اعلام می‌کنم و مسئولیت آن را می‌پذیرم، اگر کسی مدعی شد که بدون طی فرآیند‌های قانونی گواهینامه معتبر رانندگی دریافت کرده است، تمام مسئولیتش را به عنوان رئیس صدور گواهینامه‌های کشور قبول میکنم. من مطمئن هستم تا ۹۰ درصد این موارد جعل کلاهبرداری است و آن ۱۰ درصد هم ممکن است گواهینامه جعلی باشد، یعنی ظاهر کارت، ظاهر گواهینامه است ولی اطلاعات متقاضی در سیستم پلیس ثبت نشده.

source

توسط argbod.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *