به گزارش سلامت نیوز به نقل از جام جم، در ماه‌های اخیر، مسأله دارو در ایران به یک معضل جدی تبدیل شده است. مشکلاتی همچون افزایش قیمت دارو، کمبود موجودی برخی از اقلام دارویی و ناتوانی بیماران در دسترسی به درمان‌های ضروری، ازجمله مسائلی است که بسیاری از مردم و رسانه‌ها ازجمله جام‌جم به آن اشاره کرده‌اند.

بحران دارویی ایران،نه تنها برمشکلات بهداشتی و درمانی افراد افزوده،بلکه نگرانی‌های اجتماعی و اقتصادی گسترده‌ای رابه همراه داشته است.در این شرایط، رهبر معظم انقلاب اسلامی با تخصیص یک ‌میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی به حوزه بهداشت، درمان و سلامت مردم،گامی اساسی درجهت کاهش بحران دارویی برداشتند. از این مبلغ ۷۰۰ میلیون دلار به حوزه دارو اختصاص می‌یابد که به نظر می‌رسد بتواند بخش قابل‌توجهی از نیاز دارویی کشور را تامین کند و مشکل کمبود دارو را تا حدی حل کند.


افزایش قیمت ۳۷۰ قلم دارو

افزایش قیمت دارو در چند ماه گذشته به‌دلیل تحریم‌های اقتصادی، مشکلات ارزی و سیاست‌های داخلی، موجب شده که بسیاری از اقشار کم‌درآمد نتوانند داروهای مورد نیاز خود را تهیه کنند. براساس گزارش‌ها، قیمت برخی داروها به‌طرز قابل‌توجهی افزایش یافته و این موضوع در کنار کمبود برخی از داروهای حیاتی مانند داروهای سرطان، انسولین و داروهای درمان بیماری‌های مزمن، شرایط را برای بیماران سخت کرده است؛. به‌ویژه در مواردی که بیماران برای تهیه داروهای تخصصی مجبور به پرداخت هزینه‌های گزاف از جیب خود هستند.درهمین راستا روز گذشته درجلسه‌ای که اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی با محمدرضا ظفرقندی، وزیر بهداشت داشتند، بحث دارو وچالش‌های آن موردبررسی قرار گرفت. سلمان اسحاقی، سخنگوی کمیسیون با بیان این‌که باید به کمبود دارو توجه و ذخایر استراتژیک را کنترل کنیم، گفت: در حال حاضر ۳۷۰ قلم دارو شامل افزایش قیمت شده که در حوزه تزریق و قطره‌های چشمی بوده و کمبودهای دارویی بیمارستانی در گذشته ۵۷ قلم بوده که با افزایش قیمت به ۱۲ قلم رسیده است.

اختصاص یک‌میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی به بهداشت و درمان

یکی از معضلات اساسی در بحث تولید و تامین دارو، مشکلات ارزی و بدهی‌های وزارت بهداشت است. روز گذشته ظفرقندی در نخستین اجلاس معاونان توسعه مدیریت و منابع دانشگاه‌ها و دانشکده‌های علوم پزشکی با اشاره به بدهی‌های گسترده وزارت بهداشت اعلام کرد: در بدو ورود به وزارتخانه، مجموعه دانشگاه‌ها، با بدهی ۹۷هزارمیلیارد تومانی مواجه بودند که بخش عمده بدهی این وزارتخانه با مبلغ حدود ۳۵ هزار میلیارد تومان مربوط به حوزه دارو و تجهیزات پزشکی است. وی از اقداماتی که برای رفع این مشکلات انجام شده خبر داد و گفت: با پیگیری‌های صورت‌گرفته و موافقت رهبر معظم انقلاب، حدود یک‌میلیارد دلار از صندوق ذخیره ارزی به بخش سلامت اختصاص یافت. همچنین باحمایت مجلس نیز بودجه‌ای برای حل بخشی ازمشکلات این حوزه تأمین شد.اگرچه براساس پیگیری‌های انجام شده هنوزقطعی نشده است امامحمد هاشمی،مدیر روابط‌عمومی سازمان غذا و دارو بیان می‌کند: اگراین بودجه تخصیص یابدوبه‌صورت دقیق مدیریت شود،در دوبخش تأمین مواداولیه داخلی وواردات داروهای حیاتی تقسیم شود، می‌تواند تأثیر زیادی در بهبود وضعیت دارویی کشور داشته باشد و مشکلات بیماران خاص و نادر را کاهش دهد.


سخن آخر

کارشناسان معتقدند که حل کامل بحران دارویی نیازمند اقدامات گسترده‌تری است که علاوه بر تخصیص منابع مالی، شامل اصلاحات در سیاست‌های دارویی، مدیریت بهتر واردات و تولید دارو و همچنین ایجاد شفافیت در تخصیص ارز دولتی به داروهاست. به علاوه، باید به تقویت زیرساخت‌های تولید دارو در داخل کشور نیز پرداخته شود تا وابستگی به واردات کاهش یابد و امنیت دارویی در بلندمدت تضمین شود؛ چراکه بحران دارویی در ایران تنها یک مشکل بهداشتی نیست بلکه چالشی اجتماعی، اقتصادی و حتی سیاسی است که نیازمند هم‌افزایی بین دولت، بخش خصوصی، تولیدکنندگان و سازمان‌های بین‌المللی است و تا زمانی که راهکارهای جامع و پایداری برای رفع این بحران ارائه نشود، مشکلات بیماران و فشار اقتصادی بر خانواده‌ها ادامه خواهد داشت.

source

توسط argbod.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *