شرق: نگرانی برای نرسیدن قرارداد واگنهای چینی به تهران در جلسه سخنگوی شهردار، نخستین پرسش خبرنگاران بود. در جلسه مشخص شد به دلیل تأخیر در پیشپرداخت این قرارداد و نگرانی شرکت سازه از تحریمها، روند ورود واگنها به تهران سختتر از گذشته شده است. رئیسجمهور در دیدار با وزیر کشور که روز گذشته برگزار شد نیز موضوع واگنها را پیگیری کرده است.
عبدالمطهر محمدخانی، سخنگوی شهرداری تهران، درباره واردات واگنهای چینی و انجام پیشپرداخت از سوی دولت، گفت: در جلسه قبل اعلام کردم که آقای چمران هر موضوعی را گفتهاند، قابل تأیید است و هر موردی که ایشان بگوید، موضع مدیریت شهری دوره ششم و نظر نهایی است.
او با بیان اینکه قرارداد واگنهای مترو مسئلهای بین دولت ایران و چین است، خاطرنشان کرد: ذیل توافق این دولتها و در مسیر برقراری خط اعتباری بین ایران و چین، یکی از توافقات، تأمین واگنهای مترو کلانشهرهای ایران بود.
محمدخانی اعلام کرد: از دو هزارو ۱۰۰ واگن طبق تصمیمگیریهای وزارت کشور، قرار بود ۵۰ درصد به تهران اختصاص پیدا کند. یکی از اهداف اصلی سفر اول شهردار تهران به چین پیگیری این تفاهم بود که متأسفانه در چهار سال دوره قبل مدیریت شهری کاملا کنار گذاشته شده بود و این ترک فعل است و جای سؤال دارد که چرا پیگیری نشده و رئیس شورای سابق نیز بارها از شهرداری بابت عدم پیگیری واردات این واگنها انتقاد کرده بود که باید بابت عدم تحقق این توافقها پاسخگو باشند؛ پیشنهاد میکنیم رسانهها حق مردم را در این خصوص مطالبه کنند.
او با تأکید بر انجام پیشپرداخت قرارداد واگنهای چینی، یادآور شد: شهرداری بابت درکی که از شرایط دولت سیزدهم و چهاردهم داشت، ۹.۷ درصد از پیشپرداخت ۱۵درصدی قرارداد را با کمک بانک شهر انجام داد و حدود پنج درصد از آن همچنان باقی مانده است. در کنار این موضوع مسیر سیاسی نیز شکل گرفت. تلاش بسیار زیادی از طریق برخی همراهان و دوستان که در دوره ششم مدیریت شهری هم حضور دارند، صورت گرفت و مخالفخوانی را شاهد بودیم با وجود اینکه از جزئیات امر با خبر بودند و مشابه افشای بلاوجه جزئیات قرارداد اتوبوسها و تاکسیها رقم خورد و نشانههای آن در مصاحبههای مکرر دیده شد.
سخنگوی شهرداری اضافه کرد: وفاق بین دولت و شهرداری برای حل مشکلات مردم وجود دارد و اصلا ناامید نیستیم و پیگیری میکنیم که مسائل برطرف شود و در این میان مشکلات دولت را هم درک میکنیم و پیگیریهای لازم را انجام میدهیم. محمدخانی درباره پرداخت سهم مربوط به دولت در بحث واگنها توضیح داد: در کلان دولت، حداکثر همراهی دراینباره وجود دارد، البته دولت ملاحظاتی در تخصیص ارز دارد.
شاید تخصیص ارز برای واگنها و حملونقل بیشتر از تخصیص ارز برای بحثی مانند واردات خودرو اهمیت داشته باشد و این درخواست ما نیز است. طبیعی است که باید پیشپرداخت هرچه سریعتر انجام شود و باید به این سمت برویم که کمک کنیم این امر انجام شود. مهلت مقرر به پایان رسیده و ما امیدواریم با همراهی دولت و مجموعههای مرتبط، این کار هرچه سریعتر انجام شود. محمدخانی درباره تذکر یکی از اعضای شورای شهر مبنیبر جذب ۵۸ نفر به شهرداری به عنوان نخبه، یادآور شد: بنده درباره موضوعی که مطرح شد، واقعا متأسف شدم.
فرایند جذب در شهرداری کاملا شفاف است و گزارشات موردی و منظمی به رئیس شورا ارائه میشود. جذب افراد در شهرداری به عنوان یک سازمان بزرگ منطقی است که نیروی متخصص و جوان به مجموعه اضافه شود. او افزود: تا نیمی از کارکنانی که به دلیل بازنشستگی از شهرداری خارج میشود، امکان جذب وجود دارد و ما از حق قانونی خود هم فاصله زیادی داریم و بسیار کم از این مصوبه استفاده شده است. گزارشات به عضو منتقد شورا درباره این موضوع هم ارائه شده است.
سخنگوی شهرداری تهران با بیان اینکه ایشان اعلام کرده که جذب خاص انجام شده، یادآور شد: ایشان بیشتر حدیث نفس میکند و در دورهای جذب منابع انسانی برعهده همین عضو بوده است. رکورد جذب یا به نوعی رکورد جذب فراقانونی در دوره ایشان اتفاق افتاده و اگر اتهامی مبنیبر جذب دوست، آشنا و برادر باشد، در دوره ایشان روی داده است. این عضو درباره شهرفروشی هم سخن گفته بود و اینکه دقیقا ضعفهای دوره خود را مطرح میکند، جای تعجب دارد و بهتر است از مواردی نقد شود که در آن دوره ردی از آن نباشد.
او تأکید کرد: نمیدانم عدد ۵۸ را از کجا آوردهاند اما شهرداری تلاش میکند در حوزههای تخصصی جذب جدیدی متناسب با قانون داشته باشد. مسئله انتخاب و گزینش مناسب هم وجود دارد و فهرستی که از نخبگان اعلام شد، از بهترین دانشگاهها و رشتههای مرتبط بوده است. اگر یک مورد ربطی به اتهامات وارد شده داشته باشد، میپذیرم و عذرخواهی میکنم. ما یک رکورد پنج هزار نفر جذب در شهرداری در طول یک سال داریم و این دقیقا در دوره ایشان بوده است. جالب است این نوع مواجهه صورت میگیرد و به نظر میرسد واقعا حدیث نفس است. ما به دنبال حاشیه و مواجهه نیستیم و بنده بشخصه برای تکتک ۲۱ عضو شورا بهویژه آقای چمران احترام قائل هستم و بارها و بارها گزارشات و پاسخ به سؤالات اعضای شورا ارائه شده است. تلاش باید این باشد مردم را شاد و امیدوار کنیم.
رئیس مرکز ارتباطات و امور بینالملل شهرداری تهران با بیان اینکه پرسش حق قانونی اعضاست، اظهار کرد: گزارشات جذب نیروها در یک دوره زمانی مشخص به رئیس شورا ارسال شده است. درمورد جذب جدید نیز گزارشها ارائه خواهد شد. محمدخانی درباره ایمنسازی پاساژ علاءالدین نیز گفت: اخطارهایی به مالک این ساختمان داده شده و اشکالات آن کاملا جدی است. بخشی از این ایرادات مربوط به مباحث آتشنشانی است و بخشی از آن به ایمنی سازه برمیگردد.
تأمین پارکینگ نیز صورت گرفته و ترافیک دائمی در منطقه ایجاد میکند و در قالب حقوق شهر و پایان کار باید این موارد لحاظ شود. این پاساژ پایان کار ندارد و به دلیل همین مشکلات عدم صدور پایان کار را شاهد هستیم. شهرداری اصرار دارد که مالک باید روال قانونی را طی کند و پایان کار بگیرد. از تمام ابزار قانونی در این زمینه استفاده میکنیم و این موضوع به صرفه و صلاح کسبه و شهروندان انجام میشود. موضع شهرداری محکم و قاطع است و مالک باید تمام تکالیف خود را انجام دهد.
او با بیان اینکه کدکردن جملات شاخص مسئولان از جمله شهردار تهران یک راه است و یک راه دیگر بررسی کارشناسی و خبرنگاری عالمانه و برمبنای تحقیق است، یادآور شد: شهرداری تهران در حوزه مسکن وظایفی دارد و عمده آنها در حوزه تسهیلگری است. شهرداری به تمام تکالیف خود در این زمینه از جمله نوسازی بافت فرسوده، همکاری با نهادهای دیگر برای ساخت مسکن و توجه به تصویب طرحهای موضعی در کمیسیون ماده پنج عمل کرده است.
محمدخانی با اعلام اینکه باید قیمت ارز را در ساخت مسکن محاسبه کرد، گفت: اگر قیمت مسکن را با قیمت ارز برابرسازی کنیم، بعید به نظر میرسد افزایش خاصی داشته باشد و شاید روند کاهشی هم نسبت به قیمت ارزش شاهد باشیم. طبیعتا همه میخواهیم قیمت مسکن پایین باشد اما عوامل دیگر همچون تورم و قیمت ارز را نیز مورد توجه قرار دهیم. شاید اگر روند مدیریت نمیشد قیمت مسکن بیش از این میشد.
رئیس مرکز ارتباطات و امور بینالملل شهرداری تهران درباره احیای بافت فرسوده در دوره ششم مدیریت شهری، اظهار کرد: در نفرآباد به عنوان پروژه ویژه از این جهت که مستندات آن موجود است، با مرگ یک محله مواجه بودیم و این محله تقریبا با تصمیمات غلط کشته شده بود. فیلمها موجود است که چگونه خانهها متروکه شده بودند و اصلا شرایط سکونت در آن وجود نداشت و با اینکه از محلات قدیمی و باسابقه شهر بود اما با تصمیمات کمیسیون ماده پنج شرایط احیای این محله به وجود آمد.
source