1
سعی در حفظ سلامتی در دوران پیری، هدفی بهتر از تلاش برای طولانیتر کردن عمر است. نیویورک تایمز (NYT) در گفتوگو با کارشناسانی که روی طول عمر سالم کار میکنند، به بررسی این موضوع پرداخته است:
چگونه میتوان مدت زندگی سالم را افزایش داد؟
برخی از متخصصان طول عمر ادعا میکنند که میتوانند با استفاده از داروهای آزمایشی یا پروتکلهای مربوط به رژیم غذایی، ورزش و مکملها، به شکل چشمگیری عمر انسان را افزایش دهند. اما بیشتر متخصصانی که فرآیند پیری را بررسی میکنند، بر افزایش طول عمر سالم تمرکز دارند نه صرفاً افزایش مدت زندگی. هدف آنها افزایش تعداد سالهایی است که یک فرد بدون ابتلا به بیماریهای جدی، بهویژه بیماریهای مرتبط با پیری، زندگی میکند.
دکتر اریک وردین، رئیس و مدیرعامل مؤسسه تحقیقات پیری باک، میگوید: “اگرچه بخش پر سر و صدای جامعه ضد پیری درباره زندگی تا ۱۴۰ سالگی صحبت میکند، اکثر افراد جدی در این حوزه چنین هدفی ندارند.” او هدف واقعی را زندگی سالم تا سنین ۹۰ تا ۹۵ سالگی میداند.
اهمیت طول عمر سالم
افزایش طول عمر سالم با انتظارات بسیاری از افراد از زندگی هماهنگتر است. دکتر لوئیجی فروچی، متخصص سالمندان و مدیر علمی در مؤسسه ملی پیری، میگوید: “میتوانم بگویم افراد مسن از مرگ نمیترسند. چیزی که آنها را نگران میکند، تبدیل شدن به باری برای خانوادهشان در یک مقطع از زندگی است.”
دو مسیر برای افزایش عمر سالم
کارشناسان بر این باورند که دو راه اصلی برای افزایش طول عمر سالم وجود دارد:
- سبک زندگی سالم:
- انجام تمرینات منظم
- تغذیه با غذاهای مقوی
- خواب کافی
- ایجاد و حفظ روابط اجتماعی
- رویکردهای تجربی:
- استفاده از داروها
- دستکاری ژنتیکی
- رژیمهای غذایی خاص
این رویکردهای نوآورانه ضد پیری تاکنون باعث افزایش طول عمر کرمها و موشها شده است. اما تعیین اینکه آیا میتوانند به انسانها هم کمک کنند، به دهها سال تحقیق و میلیاردها دلار نیاز دارد.
اهداف و امیدواریها
اگر این تحقیقات موفقیتآمیز باشد، هدف نهایی پژوهشگران این است که بتوانند بیماریهای مزمن مرتبط با پیری، مانند انواع سرطانها، دیابت، بیماری قلبی، سکته مغزی و زوال عقل را به تعویق بیندازند یا حتی از بروز آنها جلوگیری کنند. دکتر وردین میگوید: “با هدف قرار دادن مسیرهای پیری، فرآیند پیری را کند میکنید. امیدوارم مردم عمر طولانیتری داشته باشند، اما مهمتر این است که سالمتر زندگی کنند.”
دکتر فروچی تأکید میکند که این رویکرد با رویکرد سنتی پزشکی که تلاش میکند هر بیماری را بهصورت جداگانه درمان کند، متفاوت است. دانشمندان به جای استفاده از استراتژیهای پراکنده، به دنبال توقف همزمان بسیاری از بیماریهای مرتبط با سن هستند.
ارتباط طول عمر سالم و طول عمر کلی
طول عمر سالم و طول عمر کلی با یکدیگر مرتبط هستند. اگر افراد مدت طولانیتری سالم زندگی کنند، احتمالاً عمر کلی آنها نیز افزایش خواهد یافت. تحقیقات نشان داده که ۴۲٪ از افراد مسن تا قبل از ۸۰ سالگی به بیماریهای مزمن مرتبط با پیری مبتلا نمیشوند. در کشورهایی با بالاترین امید به زندگی مانند ژاپن و سنگاپور (با میانگین ۸۴ سال)، سلامت افراد از حدود ۷۳ سالگی کاهش مییابد.
آینده تحقیقاتی و تغییرات شخصی
مشخص شدن امکان کند کردن فرآیند پیری به شیوهای مطمئن و قابل اعتماد از طریق رویکردهای تجربی ممکن است سالها طول بکشد. اما همه ما میتوانیم از همین حالا با ایجاد تغییراتی در سبک زندگی خود، طول عمر سالم شخصیمان را افزایش دهیم.
اهمیت نگرش و نحوه گذراندن زمان
البته، هر چقدر هم که تلاش کنیم، بسیاری از ما به دلیل ژنتیک یا بدشانسی، در نقطهای از زندگی با بیماری روبهرو خواهیم شد. دکتر دبرا کادو، استاد پزشکی در دانشگاه استنفورد و مدیر مرکز طول عمر استنفورد، میگوید: حتی افرادی که دچار بیماریهای مزمن هستند، میتوانند زندگی بسیار معناداری داشته باشند.
او تأکید میکند که شاید حیاتیتر از تعداد سالهای زندگی یک فرد، نحوه گذراندن زمان و نگرش او باشد. دکتر کادو میگوید: “هرچه افق زمانیتان باشد، تصمیمگیری در مورد چگونگی زندگی بسیار مهم است. هیچیک از ما کنترل کاملی نداریم و به همین دلیل، مسئله اصلی این است که چگونه با چالشهایی که با آن روبهرو میشویم، کنار بیاییم. من معتقدم که یک زندگی واقعاً موفق به همین بستگی دارد.”
دانا جی. اسمیت / نیویورک تایمز
source