به گزارش سلامت نیوز در روزهای اخیر، خبر مرگ تراژیک دکتر فرشاد درخش، رزیدنت ارتوپدی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، قلب جامعه پزشکی و مردم ایران را به درد آورد. این پزشک جوان و پدر یک دختر سهساله، پس از تحمل ۳۰ روز کشیک بیوقفه و شیفتهای طاقتفرسای ۴۸ ساعته، جان خود را از دست داد.فاجعه ای در مرگ دکتر پرستو بخشی هم اتفاق افتاد و نهایتا به آرشیو اخبار و بایگانی سپرده شد.متخصص قلبی که به گفته مدیر روابط عمومی سازمان نظام پزشکی نهایت بیانصافی، توهین و تحقیر را در حق او انجام دادند و در آخر آن اتفاق ناگوار و فاجعه رقم خورد.
ویسها و پیامهایی که از دکتر درخش هم منتشر شده گویای همین سناریو است .پیامهایی که نشان میدهد او تحت فشارهای طاقتفرسا، از جمله ۳۰ روز کشیک متوالی و شیفتهای بیوقفه، به نقطه فروپاشی رسیده بود. آیا این مرگ تلخ پاسخی برای ظلمهای سیستماتیک خواهد داشت؟پرسش اصلی این است که چهگونه چنین شرایط غیرانسانی و غیرقانونی در نظام آموزش پزشکی کشور به او تحمیل شد؟
رزیدنتهای پزشکی، که آینده نظام سلامت کشور را شکل میدهند، به جای آموزش و خدمت به مردم، در چرخهای از فشار، بیخوابی و تحقیر گرفتار شدهاند.
در مورد دکتر درخش، گزارشها حاکی از آن است که او برای مدت ۳۰ روز متوالی در کشیک اورژانس نگه داشته شده بود. آیا مسئولین این شرایط طاقتفرسا حتی لحظهای به خانواده این پزشک، به دختر خردسال او و به عواقب انسانی این تصمیمات فکر کردهاند؟
در حالی که همکاران دکتر درخش با بغض و اندوه مشکلات خود را به گوش معاون فرهنگی و دانشجویی وزیر بهداشت، دکتر مسعود حبیبی، رساندند، او با خندهای تلخ پاسخ داد: «این دست مشکلات در کل کشور زیاد است.» آیا جان یک پزشک و فروپاشی خانواده او چیزی جز «یک مشکل کوچک» در این سیستم است؟
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با صدور پیام تسلیتی ابراز تأسف کرده و وعده «بررسی دقیق» را داده است. اما این وعدهها قرار است کی به اقدامات ملموس برای جلوگیری از تکرار این فاجعه تبدیل میشوند؟ این اولین بار نیست که رزیدنتهای این دانشگاه در شرایط سخت دچار آسیبهای روحی و جسمی میشوند. سال گذشته نیز رزیدنت اطفال این دانشگاه اقدام به خودکشی کرد.دانشگاهی که مشخص نیست چرا نظارت در این دانشگاه اینقدر ضعیف است که این دانشگاه به قتلگاه رزیدنتها معروف شود؟
چرا اتندینگهای ارتوپدی این دانشگاه در برابر این فشارها سکوت کردهاند؟ چگونه مجوز اجرای ۳۰ روز کشیک متوالی برای یک رزیدنت صادر شده است؟ آیا قوانین و مقررات آموزشی در این دانشگاه رعایت میشوند یا زیر پا گذاشته شدهاند؟ روانپزشک دانشگاه که در جریان مشکلات روحی دکتر درخش بوده، چرا مداخلهای نکرده است؟
وزارت بهداشت تیمی را برای بررسی این حادثه به کرمانشاه اعزام کرده است. اما آیا این بررسیها صرفاً به صدور یک گزارش ختم میشود یا شاهد برخورد قاطع با مسئولین خاطی خواهیم بود؟ آیا وقت آن نرسیده است که نظام آموزشی پزشکی در کشور اصلاح شود و به جای استثمار رزیدنتها، از آنان حمایت شود؟
مرگ دکتر فرشاد درخش زنگ خطری جدی برای جامعه پزشکی و مسئولین است. اگر امروز پاسخی شفاف و اقداماتی مؤثر صورت نگیرد، ممکن است فردا شاهد تکرار چنین فجایع جانسوزی باشیم.همانطور که اتفاق هم افتاد.
source