به گزارش گزارش گجتنیوز، اکنون که هر دو سیستم عامل اندروید ۱۵ و iOS ۱۸ مدتیست که رونمایی شده و به پختگی و پایداری رسیدهاند، زمان مناسبی فراهم شده تا به بررسی دقیقتر اکوسیستم آنها و مزیتهای هریک نسبت به یکدیگر بپردازیم. هر دو سیستم عامل اندروید ۱۵ و iOS قابلیتهای جدید و جذابی را به کاربرانشان ارائه کردهاند. با این وجود تعدادی از قابلیتهای Android ۱۵ بهحدی کارآمد و کلیدی است که اپل میتواند در نسخههای بعدی iOS از آنها استفاده کند. امروز با پنج مورد از این قابلیتها آشنا خواهیم شد.
این قابلیتهای اندروید ۱۵ باید در نسلهای بعدی iOS حضور داشته باشند
اپل آپدیت آی او اس ۱۸ را پیشرفتی انقلابی برای اکوسیستم نرم افزاری خود خوانده و تغییرات بزرگی را در سیستم عاملش ایجاد کرده است. بهجز پیشرفتهای مهم در زمینه شخصیسازی، نسل کنونی iOS همچنین هوش مصنوعی Apple Intelligence را نیز به دستگاههای اپل آورده تا تغییری شگرف را در تعامل با کاربر رقم بزند.
در عین حال، قابلیتهای زیر مواردی هستند کهاندروید ۱۵ بهتازگی به کاربران ارائه کرده و جای خالیشان بهشدت در iOS ۱۸ احساس میشود.
قفل نرم افزاری حین سرقت
یکی از جذابترین قابلیتهای امنیتی سیستم عامل اندروید ۱۵ را باید قابلیت قفل حین سرقت (Theft Detection Lock) آن دانست که مدتهاست در iOS غایب است. این قابلیت با استفاده از هوش مصنوعی و حسگرهای سنجش حرکت تعبیهشده درون گوشی حرکتهای ناگهانی دستگاه که میتوانند شبیه به سرقت باشند را شناسایی کرده و بهطور خودکار دستگاه را قفل میکند.
از این طریق هم امنیت دادهها و اطلاعات کاربر حفظ میشود و هم امکان استفاده از سرویس Find My Device برای ردیابی گوشی فراهم خواهد شد. این قابلیت اکنون عملکرد دیگر ویژگیهایی مثل قفل کردن آفلاین دستگاه یا قفل از راه دور را تکمیل کرده و گوشیهای اندرویدی را بسیار ایمنتر از قبل میکند.
البته iOS نیز در این زمینه حرفهایی برای گفتن داشته و قادر است از طریق قابلیت «محافظت در برابر سرقت» (Stolen Device Protection) مانع از ریست کردن گوشی یا تغییر پسورد توسط سارقان در گوشی شود و امکان ردیابی دستگاه را در اختیار صاحب گوشی سرقتشده قرار دهد. با این وجود قابلیتهای هوشمندی مثل شناسایی ناگهانی سرقت در این گوشی غایب هستند. افزوده شدن سیستمهای حفاظتی فعال مثل قفل حین سرقت میتواند امنیت آیفونها را بهطور قابل توجهی افزایش دهد.
ضبط سفارشی محتویات صفحه نمایش
یکی از قابلیتهای هوشمندانه و کاربردی اندروید ۱۵ امکان ضبط سفارشی محتوای روی صفحه نمایش است که به کاربران اجازه میدهد بهجای تمام صفحه نمایش تنها محتویات یک اپلیکیشن خاص را رکورد کنند. از این طریق هم میتوان آموزشهای مربوط به اپلیکیشنهای مختلف را سادهتر ارائه نمود و هم از ضبط محتویات شخصی و حساس روی صفحه نماشی خودداری کرد.
در این شرایط حتی اگر اپلیکیشنی که در حال ضبط محتویات آن هستید را ببندید، ضبط اطلاعات بهطور خودکار متوقف شده و سایر اطلاعات موجود روی نمایشگر ضبط نخواهند شد.
البته آی او اس قابلیتی مشابه برای ضبط محتویات صفحه نمایش را در اختیار کاربران قرار میدهد؛ اما تنظیمات پیشرفتهاندروید ۱۵ در آن قابل استفاده نیست. برای مثل، در آیفون هرگز نمیتوانید قابلیتی برای عدم ضبط نوتیفیکیشنهای ورودی حین اسکرین رکورد را انتخاب کنید. بنابراین تنها حالتی که میتوانید اعلانها را در ویدیوی خروجی خود ضبط نکنید، فعال کردن مد Do Not Disturb است!
فضای شخصی (Private Space)
دیگر قابلیت اندروید ۱۵ که اپل قطعا میتواند در نسلهای بعدی iOS از آن استفاده کند، فضای شخصی یا Private Space است که ناحیهای کاملا ایمن و جدا از سایر بخشهای حافظه را به ذخیره اطلاعات شخصی و حساس کاربر اختصاص میدهد. «فضای شخصی» چیزی فراتر از صرفا یک پوشه یا درایو در حافظه گوشیهای اندرویدی است؛ بلکه ناحیهای کاملا مجزا از بقیه بخشهای اندروید به شمار میرود که اطلاعات آن هرگز در حافظه نمایش داده نمیشود، اپلیکیشنهای حاضر در آن در قفسه اپلیکیشنها قابل مشاهده نیستند، اعلان این اپلیکیشنها نمایش داده نمیشود و دادههای مربوط به آنها نیز در نتایج جستجو مشاهده نخواهند شد.
راهاندازی Private Space در اندروید نسبتا ساده است و کاربران میتوانند آن را با یک قفل متفاوت از قفل اصلی لاک اسکرین رمزگذاری کنند. اپل البته همیشه بهخاطر ارائه قابلیتهای ایمنی گسترده به کاربرانش به خود افتخار میکرده؛ اما ویژگیهایی مثل یادداشتهای قفلشده یا آلبومهای مخفی iOS اصلا قابل مقایسه با Private Space در اندروید ۱۵ نیستند.
پانل کنترل صدای گسترده
دیگر ویژگی جدید و جذاب اندروید ۱۵ که قطعا میتواند در نسخههای بعدی آی او اس هم تعبیه شود، بازطراحی پانل کنترل صدای آن است که بسیار کاملتر و کاربردیتر از قبل انجام شده است. پانل کنترل Android ۱۵ اکنون فضای بیشتری روی صفحه اشغال میکند؛ اما در عوض کنترل بهتری روی جزئیات صدا ارائه میدهد. در این پانل گسترده کنترل کاربران میتوانند نه فقط صدای زنگخور دستگاه، بلکه بلندی صدای آلارم، اعلانها، پخش ویدیو و گوش کردن موزیک را نیز کنترل کنند.
در عوض سیستم عامل اپل تنها اجازه کنترل صدای پخش محتوا از گوشی را از طریق پانل کنترل به کاربر میدهد و کاربر برای تنظیم صدای سایر بخشهای دستگاه نیاز به باز کردن اپلیکیشن تنظیمات (Settings) و دستکاری آنها خواهد داشت که در مقایسه با اندروید ۱۵ بسیار دستوپاگیر و ابتدایی به شمار میرود.
قابلیت Circle to Search
قابلیت Circle to Search که برای نخستین بار توسط سامسونگ معرفی شد ویژگی بسیار کلیدی و کاربری اندروید ۱۵ است که با استفاده از توانمندی جستجوی بصری قدرتمند گوگل قادر به ارائه اطلاعات در خصوص تمامی محتوای روی صفحه نمایش است. برای این کار تنها کافیست کلید Home یا نوار ناوبری گوشی خود را فشار داده و دور سوژهای که مایلید خط بکشید. به این ترتیب بدون این که حتی اپلیکیشن فعال روی صفحه را رها کنید نیز میتوانید در خصوص محتوای مد نظرتان اطلاعات کسب کنید.
این قابلیت بهطور خاص زمانی مفیدتر خواهد بود که در اپلیکیشنهایی مثل اینستاگرام مشغول گشت و گذار هستید و مایلید در خصوص تصویر محصولی که روی صفحه میبینید اطلاعات کسب کنید. گوگل در اندروید ۱۵ قابلیت جستجوی صوتی را نیز به این اپلیکیشن اضافه کرده تا استفاده از آن بهمراتب سادهتر از قبل شود. این قابلیت بسیار کاربردی علیرغم قدمت کمی که دارد با استقبال فوقالعادهای از سوی کاربران مواجه شده و جای خالیاش بهشدت در iOS احساس میشود.
با وجود این که Android ۱۵ در ظاهر ارتقای چندان مهمی به شمار نمیرود، اما با ارائه ویژگیهای جذاب و کاربردی توانسته گام رو به جلوی بزرگی برای گوگل و گوشیهای اندرویدی باشد. استفاده اپل از این ویژگیها نیز قادر خواهد بهطور مشابه کاربری نسلهای آینده iOS را ارتقا دهد.
source