تغییرات آب‌وهوایی در حال حاضر به طور قابل توجهی روی مناطق متعددی از جهان تأثیر می‌گذارد. اگر همین روند کنونی ادامه داشته باشد، برخی از مقاصد محبوب برای سفر و تعطیلات ممکن است دیگر در دسترس نباشند یا ممکن است تا سال ۲۰۳۴ میلادی به طور قابل توجهی تغییر کنند. افزایش دما، بالا آمدن سطح دریا و رویدادهای شدید آب‌وهوایی جمعیت محلی این مناطق، زیرساخت‌های گردشگری و زیبایی طبیعی را تهدید می‌کنند. در ادامه همراه با ما باشید تا به معرفی مقاصد گردشگری برتری بپردازیم که به خاطر تغییرات آب‌وهوایی در معرض خطر قرار دارند.

۷. فلوریدا کیز

فلوریدا کیز (Florida Keys) با تهدیدهای شدیدی از افزایش سطح دریا و طوفان‌های مکرر مواجه است. تا سال ۲۰۳۴ میلادی، بسیاری از جزایر مسطح ممکن است بخش‌هایی از خشکی خودشان را از دست بدهند و به طور قابل توجهی بر گردشگری تأثیر بگذارند. صخره‌های مرجانی که یکی از جاذبه‌های اصلی برای غواصان به شمار می‌رود نیز با گرم شدن اقیانوس‌ها و اسیدی شدن فزاینده آب‌ها آسیب می‌بینند.
فلوریدا کیز به شدت در پروژه‌های حفاظت از ساحل سرمایه‌گذاری می‌کند تا از جزایر در برابر سیل و فرسایش محافظت کند. این پروژه‌ها شامل احداث دایک و موج‌شکن و احیای جنگل‌های حرا است. این موانع طبیعی در مبارزه با طوفان‌ها و بالا آمدن سطح دریا بسیار مهم هستند. علاوه بر این، بسیاری از شرکت‌های گردشگری در حال اتخاذ شیوه‌های پایداری مانند کاهش زباله‌های پلاستیکی، حفاظت از حیات دریایی و ترویج اکوتوریسم هستند.

۶. جزایر گالاپاگوس

جزایر گالاپاگوس (Galapagos Islands) که یک اکوسیستم منحصربه‌فرد و مکان میراث جهانی یونسکو است، به دلیل موقعیت ایزوله خودش، به ویژه به تغییرات آب‌وهوایی حساس هستند. افزایش دمای اقیانوس‌ها اکوسیستم دریایی را تهدید می‌کند و منجر به سفید شدن مرجان‌ها می‌شود و این در حالی است که تغییر الگوهای آب‌وهوایی بر حیات وحش جزایر تأثیر می‌گذارد. گونه‌های جانوری منحصربه‌فرد که جذابیت جزایر را تشکیل می‌دهند، می‌توانند به طور فزاینده‌ای در معرض خطر قرار بگیرند و تعادل به طور غیر قابل برگشتی مختل شود.
جزایر گالاپاگوس یکی از حفاظت‌شده‌ترین مناطق طبیعی در سطح جهانی است و تقریباً ۹۷ درصد از زمین‌های آن به‌عنوان پارک ملی تعیین شدند. فعالیت‌های انسانی مانند ماهیگیری، گردشگری و پروژه‌های ساختمانی به شدت تحت نظارت قرار دارند.

۵. شمالگان

شمالگان (The Arctic) که به خاطر مناظر یخی بکر و حیات وحش منحصربه‌فردش شناخته می‌شود، با تغییرات آب‌وهوایی به سرعت در حال تغییر است. ذوب شدن یخ‌های قطب شمال به معنای تهدید جمعیت حیوانات است. خرس‌های قطبی، ماهی‌های دریایی و دیگر حیوانات در حال از دست دادن زیستگاه خودشان هستند.
تا سال ۲۰۳۴، قطب شمال ممکن است به سختی یک پس‎زمینه طبیعی دست نخورده برای گردشگران باشد چراکه یخ‌ها آب می‌شوند و اکوسیستم‌ها به طور غیر قابل برگشتی تغییر می‌کنند. بزرگترین تهدید برای قطب شمال، تغییرات آب‌وهوایی است. هیچ کجای زمین به اندازه اینجا سریع‌تر گرم نشده است. در ۱۰۰ سال گذشته، شبکه WWF هشدار داده است که میانگین دمای سالانه در اینجا پنج درجه سانتیگراد افزایش یافته است.
چندین دولت و سازمان‌های زیست محیطی شروع به ایجاد مناطق حفاظت شده در قطب شمال کردند تا از این اکوسیستم ظریف محافظت کنند. همچنین اقداماتی برای رسیدگی به مسائلی مانند نشت نفت، زباله‌های پلاستیکی و سایر آلاینده‌ها در حال انجام است.

۴. ونیز

شهر ونیز که به خاطر کانال‌های خودش معروف است، با آینده‌ای مبهمی روبرو است. این شهر در حال حاضر مرتباً تحت تأثیر سیل قرار گرفته است و به طور فزاینده‌ای با خطر افزایش سطح دریا مواجه است. پیش‌بینی می‌شود که تا سال ۲۰۳۴ میلادی، ونیز فقط به میزان محدودی در دسترس گردشگران باشد یا اصلاً در دسترس قرار نداشته باشد.
از طریق بهبود و نگهداری مداوم، سیستم MOSE می‌تواند از شهر در درازمدت در برابر سیل محافظت کند و این در حالی است که برنامه‌های جامعی برای بازسازی و تقویت ساختمان‌ها وجود دارد.

۳. آلپ

رشته کوه‌های آلپ (Alps) که از فرانسه تا سوئیس، آلمان، ایتالیا، اتریش و اسلوونی کشیده شده است، مقصدی محبوب برای علاقه‌مندان به ورزش‌های زمستانی و کوهنوردان است. با این حال، آن‌ها همچنین در معرض خطر تغییرات آب‌وهوایی هستند. دمای جهانی باعث می‌شود که یخچال‌ها سریع‌تر آب شوند و خط برف بالا برود.
تا سال ۲۰۳۴ میلادی، بسیاری از پیست‌های اسکی ممکن است با کمبود برف دست و پنجه نرم کنند یا به طور کامل از این کار کنار بکشند. در چند دهه، کوه‌های آلپ که امروزه می‌شناسیم، تنها می‌توانند بهشت زمستانی معمولی را در مناطق کوچک‌تر و بالاتر را ارائه بدهند.

۲. صخره بزرگ مرجانی

صخره بزرگ مرجانی (Great Barrier Reef) در نزدیکی سواحل شرقی استرالیا واقع شده و بزرگترین سیستم صخره‌های مرجانی در جهان و یک مقصد محبوب سفر برای غواصان و علاقه‎مندان به طبیعت است. با این حال، صخره به دلیل گرم شدن کره زمین با چالش‌های قابل توجهی مواجه است که منجر به سفید شدن مرجان‌ها می‌شود. افزایش دمای آب و افزایش سطح دی اکسید کربن اقیانوس‌ها به مرجان‌های ظریف آسیب می‌رساند. اگر این روند ادامه پیدا کند، پیش‌بینی می‌شود که تا سال ۲۰۳۴ میلادی، صخره‌ها آن‌قدر آسیب ببینند که قدردانی از زیبایی آن برای گردشگران دشوار باشد.

۱. مالدیو

مالدیو (The Maldives) بهشت استوایی با سواحل سفید روشن و آب‌های شفاف، یکی از مقاصد مورد تهدید دیگر است. این کشور جزیره‌ای کمی بالاتر از سطح دریا قرار دارد و افزایش سطح دریا می‌تواند به این معنی باشد که بسیاری از جزایر تا سال ۲۰۳۴ میلادی به زیر آب خواهند رفت. کارشناسان هشدار می‌دهند که بخش‌های بزرگی از مالدیو تنها با اقدامات شدید حفاظتی آب‌وهوا در چند دهه آینده قابل سکونت خواهند ماند. مالدیو روی پروژه‌های ساختمانی نوآورانه سرمایه‌گذاری می‌کند تا خطر افزایش آب دریاها را برطرف کند.

منبع tourism-review

source

توسط argbod.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *