به گزارش سلامت نیوز به نقل از روزنامه شهروند، خواستگار تک فرزند می‌خواهم و باید اقامت خارج از کشور داشته باشد. معیارم برای ازدواج قد بلند زن است. قد بلند و وزنش بیش از ۱۰۰ کیلو باشد. در شمالی‌ترین نقطه تهران، همسرم خانه‌ای ویلایی به من هدیه کند. زنم باید ۱۰ سال از من کوچکتر باشد. زنی می‌خواهم با چهره و ظاهری شبیه یکی از بازیگران مطرح دنیا. تنها شرطم برای ازدواج زندگی مشترک بدون بچه است.

این‌ها برخی از معیارهای زندگی مشترک دختران و پسرانی است که در آستانه ازدواج قرار دارند. به گفته کارشناسان، بسیاری از ملاک‌ها در زمینه‌های فردی و اجتماعی میان نسل امروز و نسل دیروز تغییر کرده است. در نسل‌های قدیم بزرگ‌ترین ملاک‌ها برای انتخاب همسر وازدواج داشتن تدین، اخلاق، خانواده اصیل و… بود اما در نسل امروز یک نوع رابطه خاص، چهره خاص، طبقه اجتماعی و فرهنگی خاص، شغل خاص و ثروت بزرگ‌ترین ملاک‌ها برای ازدواج است. اکنون این سؤال مطرح است که چرا جوانان ملاک‌های مهم و تعیین کننده ازدواج را نادیده می‌گیرند و به ملاک‌های عجیب و غریب روی آورده اند؟

معیارهای عجیب و تاخیر در ازدواج

سمیه حاجی اسماعیلی عضو هیأت علمی پژوهشکده زن و خانواده معتقد است که سبک زندگی به دلایل مختلف تغییر کرده است. او می‌گوید: «در دنیای امروز انتظارات فرهنگی و اجتماعی بر ملاک‌های انتخاب همسر تأثیر می‌گذارد. در واقع، تغییرات فرهنگی و اجتماعی سبب شده تا ملاک‌های ازدواج هم تغییر کنند. این درحالی است که برخی از این معیارها عجیب و غریب هستند و موجب تأخیر در ازدواج جوانان می‌شود.

شاید در گذشته اکثر جوانان به دنبال همسرانی بودند که با خانواده و فرهنگ آن‌ها همخوانی داشت. اما اکنون برخی جوانان به دنبال همسری هستند که دارای فرهنگی متفاوت باشد. این موضوع می‌تواند جذابیت خاصی برای آنان داشته باشد، اما در زندگی با چالش‌های زیادی مواجه خواهند شد.»
او می‌گوید: « شرایط اقتصادی سبب شده که پسران، برای ازدواج دختران شاغل را انتخاب کنند، این در حالی است که در گذشته معیار مردان برای انتخاب همسر خانه دار بودن دختران بود. زنان هم به تبع در این شرایط، معیارهای گذشته و نسل قبل را نادیده می‌گیرند و متمول بودن مرد را فاکتور مهم در ازدواج می‌دانند.»

فاکتورهای فانتزی به تقلید از فرهنگ غرب

در حالی که سمیه حاجی اسماعیلی تأثیرگذاری رسانه‌های غربی را در رواج معیاری‌های عجیب وغریب رد می‌کند اما مصطفی آب روشن، عضو انجمن جامعه‌شناسی ایران، معتقد است که تقلید از سبک زندگی غربی با توجه به رواج ماهواره‌ها و فضای مجازی در کشور، فاکتورهای ازدواج را تغییر داده است.

او می‌گوید: «ازدواج و تشکیل خانواده یکی از مهم‌ترین مراحل زندگی هر فرد است و فرایند شکل‌گیری آن تحت تأثیر عوامل متنوعی قرار می‌گیرد. به همین خاطر ملاک‌های انتخاب همسر نقش بسزایی در ازدواج دارد. برخی از این ملاک‌ها منطقی و معقول هستند، اما برخی دیگر می‌توانند غیر متعارف و یا حتی غیر منطقی به نظر برسند. بدیهی است که ملاک‌های ازدواج در بین جوانان امروز به‌طور قابل توجهی با گذشته تفاوت دارد.

در واقع این تغییرات ناشی از عوامل اجتماعی، فرهنگی و فناوری است.» آب روشن ازدواج در گذشته و حال را بایکدیگر مقایسه می‌کند: «ازدواج در دنیای گذشته بیشتر روی مسئولیت‌های خانوادگی و اجتماعی تأکید داشت و دختران و پسران در سن ازدواج، معمولاً تحت فشار خانواده‌ها همسرشان را انتخاب می‌کردند. اما جوانان امروزی بیشتر روی فردیت و استقلال خود تأکید دارند.

آن‌ها به دنبال همسری هستند که به آن‌ها آزادی و فضای شخصی بدهد. یکی از بارزترین ملاک‌های انتخاب همسر، معیارهای ظاهری است. برای بسیاری از پسران، زیبایی ظاهری و جذابیت فیزیکی یک زن می‌تواند عامل تعیین‌کننده‌ای باشد. این موضوع به ویژه در دنیای مدرن که رسانه‌ها و تبلیغات به شدت بر روی ظاهر تأکید دارند، بیشتر مشهود است.

از سوی دیگر، برخی از دختران نیز ممکن است به ویژگی‌های ظاهری مردان توجه زیادی داشته باشند. قد، ساختار بدن، و حتی نوع لباس پوشیدن می‌تواند در انتخاب همسر تأثیرگذار باشد. این معیارهای گاهی تا جایی اوج می‌گیرد که افراد دچار وسواس خاصی می شوند و از دیگر ویژگی‌های مهم‌تر مانند شخصیت، اخلاق و تدین بازمی‌مانند.»

او برخی از ملاک‌ها را واقعاً عجیب و غریب می‌داند و می‌گوید: « ممکن است شماری از این فاکتورها، بر اساس فانتزی‌های شخصی یا باورهای غیرمنطقی شکل گرفته باشند. به عنوان مثال، برخی افراد ممکن است به دنبال همسری باشند که دارای یک ویژگی خاص باشد، مانند رنگ مو، اسم مشخص و یا نوع خاصی از معیارها را داشته باشد بطور مثال نویسنده باشد، که به نظر می‌رسد مبنای منطقی ندارند.»

ملاک های رویایی مانع ازدواج هستند

عضو انجمن جامعه‌شناسی ایران، ملاک‌های عجیب و غریب دختران و پسران را موانعی جدی در مسیر پیدا کردن همسر و ازدواج می‌داند و معقتد است: « اگرچه داشتن معیارها و ملاک‌های خاص در انتخاب همسر منطقی به نظر می‌رسد، اما بهتر است که افراد به جای تمرکز بر شاخصه‌های سطحی یا غیرواقعی، روی ویژگی‌های اساسی‌تر مانند شخصیت، اخلاق و توانایی‌های عاطفی تمرکز کنند. زیرا ازدواج یک تصمیم جدی و مهم در زندگی هر فرد است که نیازمند شناخت عمیق و واقعی از طرفین است تا بتواند به یک زندگی مشترک موفق منجر شود.»

source

توسط argbod.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *