به گزارش سایت طلا به نقل از روابط عمومی اتحادیه طلا و جواهر تهران؛ گسترش معاملات در فضای مجازی بسیاری از مردم را به این بخش کشانده و خرید و فروش کالاهای مختلف از جمله طلا طی سالهای اخیر در فضای مجازی توسعه یافته و سایتها و صفحات مجازی در صنف طلا و جواهر افزایش یافته ولی در این میان معاملات آنلاین فلز گرانبهای طلا به دلیل جایگاه و ارزش بالای آن با چالشهای فراوانی مواجه شده است.
سیدمحمود شربیانی در همین رابطه با بیان خاص بودن طلا در بین کالاهای عرضه شده در فضای مجازی افزود: همواره طلا در طول تاریخ مورد توجه دولت ها و مردم قرار گرفته و به عنوان یک کالای استراتژیک معرفی شده است، لذا معاملات طلا در فضای مجازی باید با ساز وکارهای خاص خود و بسترهای ویژه با دقت نظر فراوان انجام گردد.
وی در رابطه با ویژگیهای طلا نسبت به کالاهای دیگر گفت: طلا فلزی است که با واحد وزنی گِرَم به فروش می رشد و دارای عیار بوده و مصنوعات طلا و یا آبشده طلا امکان دارد با عیارهای مختلف در بازار وجود داشته باشد و بررسی عیار مصنوعات نیاز به کار کارشناسی دارد. همچنین سنگهای مختلفی در مصنوعات به کار می رود که شناخت اصالت آن نیز توسط مردم عادی امکان پذیر نیست.
نایب رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران اظهارکرد: با توجه به خصوصیات ذکر شده برای معاملات آنلاین طلا باید بسترهای مخصوص خود را فراهم گردد و خریداری که در فضای مجازی اقدام به خرید طلا می کند از وزن، عیار و نوع سنگ خریداری شده در مصنوع طلایی خود اطمینان خاطر داشته باشد.
شربیانی با اشاره به افزایش پیجهای خرید و فروش مصنوعات طلا، طلای آبشده و سکه به صورت غیرقانونی در فضای مجازی تصریح کرد: متاسفانه مردم با توجه به عدم آگاهی در این معاملات دچار آسیبهای مالی می شوند و مراجعات بسیار در این زمینه به اتحادیه طلا و جواهر این موضوع را تاکید میکند.
این مقام صنفی در همین رابطه ادامه داد: طی ماههای اخیر برخی از شرکتهای فروش طلای آبشده در فضای مجازی برای جذب سرمایههای مردم فعال شده که به شدت به صنف و صنعت طلا و جواهر آسیب میزند. شمش طلایی که باید در کارگاههای تولیدی به مصنوع تبدیل شده و باعث کارآفرینی و اشتغالزایی شود، بدین ترتیب در خانههای مردم انبار میگردد.
وی به مردم توصیه کرد؛ با توجه به برخی خلاءها و چالشها در مقررات معاملات آنلاین طلا، برای خرید طلا در فضای مجازی حتماً از سایتها دارای مجوز رسمی خریداری کرده و از اتحادیه طلا و جواهر نیز استعلامات لازم را انجام نمایند.
نایب رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران ضمن انتقاد از برخی فعالین فضای مجازی در حوزه طلا و جواهر خاطرنشان کرد: متاسفانه برخی از بلاگرها و فعالین فضای مجازی در صنف طلا و جواهر با برگزاری همایشها، دوره آموزش فروشی و ارائه اطلاعات نادرست موجب سرگردانی مردم و التهاب در این صنف شدهاند و این در حالیست که هیچ نظارتی بر آنها نیست.
شربیانی با تاکید بر لزوم ساماندهی و نظارت دستگاههای ذیربط بر فعالین فضای مجازی در حوزه طلا و جواهر از مردم خواست اطلاعات روزمره و آموزشهای تخصصی حوزه طلا و جواهر را از سایت رسمی و دانشگاه اتحادیه طلا و جواهر تهران دریافت نمایند.
source