به گزارش سلامت نیوز به نقل از مهر،به گفته یک متخصص مغز و اعصاب، مصرف خودسرانه و مکرر مسکنها میتواند نهتنها سردرد را درمان نکند، بلکه خود به عامل اصلی بروز سردردهای مزمن روزانه تبدیل شود.
دکتر بهنام صفرپور، دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و فلوشیپ صرع، در گفتوگویی با برنامهای از رادیو سلامت اعلام کرد: سردردهایی که تقریباً هر روز فرد را درگیر میکنند و در تصویربرداریها علت مشخصی برای آنها یافت نمیشود، معمولاً در گروه «سردرد مزمن روزانه» قرار میگیرند.
وی با اشاره به یکی از علل مهم تشدید این سردردها گفت: استفاده مکرر و بیش از حد از داروهای مسکن میتواند خود به عاملی برای ایجاد سردرد تبدیل شود؛ پدیدهای که به آن «سردرد ناشی از مصرف دارو» گفته میشود.
به گفته این متخصص، اگر فردی به مدت سه ماه، در بیش از ۱۰ روز از ماه، از مسکنها استفاده کند، احتمال زیادی وجود دارد که خود این داروها باعث تداوم و تشدید سردرد شوند.
صفرپور تأکید کرد: در بسیاری از بیماران، سردرد مزمن همراه با افسردگی دیده میشود و درمان مؤثر افسردگی میتواند نقش کلیدی در کنترل این سردردها داشته باشد. نادیده گرفتن جنبه روانی بیماری، ممکن است درمان را ناقص و بینتیجه کند.
او توصیه کرد: افرادی که دچار الگوی تکرارشونده سردرد هستند، باید حتماً با متخصص مغز و اعصاب مشورت کنند تا روند درمان اصولی با تجویزهای مناسب آغاز شود و از مصرف خودسرانه و مداوم مسکنها پرهیز کنند.
source