به گزارش سلامت نیوز به نقل ازمدیسن‌نت،بر اساس نتایج یک مطالعه بلندمدت در آمریکا، توانایی زنان در کنترل خشم با افزایش سن، به‌ویژه از دوران میانسالی به بعد، به شکل قابل توجهی بهبود می‌یابد.


محققان دانشگاه واشنگتن در سیاتل با بررسی داده‌های بیش از ۲۷۰ زن شرکت‌کننده در مطالعه سلامت زنان میانسال سیاتل، دریافتند که مدیریت خشم یک مهارت اکتسابی است و در طول زندگی، خصوصاً در نیمه دوم آن، تکامل می‌یابد.

خشم کمتر؟ نه! مدیریت بهتر

دکتر نانسی فوگیت وودز، سرپرست تیم تحقیق، می‌گوید:«جالب اینجاست که زنان در میانسالی ممکن است بیشتر و شدیدتر خشم را تجربه کنند، اما کمتر آن را با خصومت یا رفتار تهاجمی نشان می‌دهند.»

به گفته پژوهشگران، این موضوع با یافته‌های دیگر درباره تنظیم احساسات در دوران سالمندی نیز همخوان است. هرچه سن بالاتر می‌رود، تلاش افراد برای کنترل خشم بیشتر می‌شود، حتی اگر میزان تجربه خشم افزایش یابد.

نقش بلوغ هیجانی و حس زایندگی

مطالعه نشان داد زنان در این دوران، احساس تأثیرگذاری مثبت بر اطرافیان، خصوصاً نسل‌های بعدی، را تجربه می‌کنند؛ حسی که محققان از آن با عنوان «زایندگی» (Generativity) یاد می‌کنند.
این حس، به گفته پژوهشگران، می‌تواند به یکپارچگی روانی و رشد هیجانی فرد کمک کرده و باعث شود خشم نه‌تنها سرکوب نشود، بلکه به شیوه‌ای مؤثر، سالم و کارآمد مدیریت و ابراز شود.

خشم، ابزار توانمندسازی

جالب‌تر اینکه زنانی که می‌توانند خشم‌شان را به شکلی مثبت و غیرمخرب ابراز کنند، معمولاً عزت‌نفس بالاتری دارند و احساس توانمندی بیشتری را تجربه می‌کنند.

محققان در پایان تاکید کرده‌اند که هنوز نیاز به مطالعات بیشتری درباره نقش خشم در زندگی روزمره زنان وجود دارد تا بتوان ابزارهای عملی‌تر و مؤثرتری برای تنظیم هیجانات در میانسالی و بعد از آن ارائه کرد.

source

توسط argbod.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *