به گزارش ایسنا، سال‌هاست که شرکت فرانسوی یوتل‌ست تلاش می‌کند یک جایگزین اروپایی برای سرویس پهنای باند ماهواره‌ای استارلینک ایلان ماسک ایجاد کند. این شرکت در سال ۲۰۲۳، با شرکت ماهواره‌ای انگلیسی «وان‌وب» ادغام شد و صنعت ارتباطات ماهواره‌ای اروپا را در تلاش برای رسیدن به استارلینک که متعلق به «اسپیس‌ایکس» است، تثبیت کرد.

دولت فرانسه، هفته گذشته، سرمایه‌گذاری ۱.۳۵ میلیارد یورویی (۱.۵۸ میلیارد دلاری) در یوتل‌ست اعلام کرد و با حدود ۳۰ درصد سهم، به بزرگترین سهامدار این شرکت تبدیل شد.

اروپا در رقابت فضایی جهانی تا حد زیادی از آمریکا، عقب مانده است. منظومه ماهواره‌ای استارلینک با بیش از ۷۰۰۰ ماهواره، از یوتل‌ست بزرگتر است. در این بین، قابلیت‌های پرتاب اروپا محدودتر از آمریکا است. این منطقه هنوز برای برخی از خدمات پرتاب که بازاری تحت سلطه «اسپیس‌ایکس» است، به آمریکا وابسته مانده است.

یوتل‌ست، در حال حاضر، ارزش بازاری معادل ۱.۶ میلیارد یورو دارد و ارزش آن بسیار کمتر از ارزش تخمینی «اسپیس‌ایکس»، مالک استارلینک است که در فروش ثانویه سهام در سال گذشته، در ۳۵۰ میلیارد دلار ثابت مانده بود. تحلیلگران بانک مورگان استنلی در سال ۲۰۲۰، در «ارزیابی پایه» خود برای استارلینک پیش‌بینی کردند ارزش این شرکت به ۸۰.۹ میلیارد دلار افزایش یابد.

لوک کهو، تحلیلگر صنعت در شرکت نظارت «اوکلا»، اظهار کرد: سرمایه‌گذاری فرانسه در یوتل‌ست نشان می‌دهد که این کشور اکنون با یوتل‌ست کمتر مانند یک شرکت مخابراتی تجاری و بیشتر مانند یک ارائه‌دهنده زیرساخت‌های حیاتی با کاربرد دوگانه و یک دارایی استراتژیک در تلاش اتحادیه اروپا برای حاکمیت فناوری، برخورد می‌کند. با این حال، ایجاد یک رقیب اروپایی برای استارلینک، کار ساده‌ای نخواهد بود.

مسئله مقیاس

کارشناسان صنعت ارتباطات به شبکه سی‌ان‌بی‌سی گفتند: در حالی که یوتل‌ست می‌تواند تلاش‌های اروپا برای ایجاد یک ارائه‌دهنده اینترنت ماهواره‌ای مستقل را تقویت کند، به چالش کشیدن رقیب آمریکایی‌اش استارلینک، نیازمند افزایش قابل توجه سرمایه‌گذاری در ماهواره‌های مدار پایین زمین (LEO) است.

شاخه «وان‌وب» یوتل‌ست در مجموع ۶۵۰ ماهواره ماهواره‌های مدار پایین زمین را اداره می‌کند که کمتر از یک دهم ۷۶۰۰ ماهواره جهانی استارلینک است.

به گفته جو گاردینر، تحلیلگر شرکت تحقیقات بازار شرکت «سی سی اس اینسایت»، یوتل‌ست برای ارائه ظرفیت و پوشش بیشتر، باید تعداد ماهواره‌های موجود در فضا را افزایش دهد؛ کاری که به دلیل این واقعیت که بسیاری از ماهواره‌های وان‌وب به پایان عمر خود نزدیک می‌شوند و قبل از افزایش اندازه این مجموعه، ابتدا باید جایگزین شوند، دشوارتر شده است.

آیا یوتل‌ست می‌تواند جایگزین استارلینک در اروپا شود؟

این امید قطعا وجود دارد. امانوئل مکرون، رئیس‌جمهور فرانسه، از اروپا خواسته است که سرمایه‌گذاری خود را در فضا افزایش دهد و هفته گذشته گفت که فضا به نوعی به معیاری برای سنجش قدرت بین‌المللی تبدیل شده است.

وقتی یوتل‌ست هفته گذشته سرمایه‌گذاری خود را از فرانسه اعلام کرد، این شرکت بر نقش خود به عنوان تنها اپراتور اروپایی با یک شبکه کاملا عملیاتی ماهواره‌های مدار پایین زمین و همچنین نقش استراتژیک منظومه ماهواره‌های مدار پایین زمین در مدل فرانسه برای دفاع مستقل و ارتباطات فضایی تاکید کرد.

source

توسط argbod.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *