اصرار دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور سابق آمریکا، بر اعمال تعرفه‌های گمرکی سخت‌گیرانه در سراسر جهان، بازارهای بین‌المللی را دچار آشوب کرد. در این شرایط، بسیاری از شرکت‌ها برای تطبیق با تغییرات سریع و پیش‌بینی‌ناپذیر، به فناوری هوش مصنوعی روی آوردند تا راه‌حلی برای مشکلات زنجیره تأمین جهانی خود بیابند.

شرکت‌ها چگونه از هوش مصنوعی برای مقابله با تعرفه‌ها استفاده می‌کنند؟

مصاحبه با شرکت‌های فناوری: به‌کارگیری هوش مصنوعی برای تجزیه و تحلیل زنجیره تأمین

بر اساس گزارش CNBC، چندین شرکت فناوری اعلام کردند که به مشتریان خود کمک می‌کنند تا زنجیره تأمین جهانی خود را از مواد اولیه تا محل ارسال کالاها، بهتر ببینند و بفهمند که چگونه تحت تأثیر تعرفه‌های ترامپ قرار می‌گیرند. این شرکت‌ها از ابزارهای هوش مصنوعی برای شبیه‌سازی و تحلیل دقیق استفاده می‌کنند.

نمونه‌ای از پیشرفت: ابزار جدید Salesforce برای مدیریت واردات

شرکت Salesforce اخیراً از ابزاری مبتنی بر هوش مصنوعی رونمایی کرده که می‌تواند به‌طور آنی ۲۰ هزار دسته‌بندی کالایی در سیستم گمرک آمریکا را پردازش کرده، تغییرات را تشخیص دهد و به آن‌ها واکنش نشان دهد. این ابزار با استفاده از یک جدول تعرفه‌ای ۴۴۰۰ صفحه‌ای آموزش داده شده است. هدف آن، کمک به کسب‌وکارها برای انطباق سریع با تغییرات تعرفه‌ای است.

پیچیدگی تغییرات تعرفه‌ای و نیاز به فناوری پیشرفته

اریک لوب، معاون ارشد روابط دولتی در Salesforce، تأکید می‌کند که سرعت و پیچیدگی تغییرات تعرفه‌ای جهانی آن‌قدر زیاد است که پیگیری دستی آن تقریباً غیرممکن شده است. در گذشته، شرکت‌ها برای مدیریت این روند به تیم‌های کوچک متخصص متکی بودند، اما اکنون هوش مصنوعی به‌عنوان یک جایگزین سریع و کارآمد وارد عمل شده است.

تصمیم‌گیری سریع‌تر با استفاده از هوش مصنوعی

بهبود تصمیم‌گیری در مدیریت زنجیره تأمین

شرکت‌ها می‌گویند هوش مصنوعی به آن‌ها امکان می‌دهد تا تغییرات لازم در زنجیره تأمین را بسیار سریع‌تر از گذشته انجام دهند. به‌عنوان مثال، اندرو بل، مدیر محصول در شرکت نرم‌افزاری Kinaxis، توضیح می‌دهد که این شرکت از فناوری یادگیری ماشین برای کمک به تولیدکنندگان و توزیع‌کنندگان استفاده می‌کند تا تصمیم بگیرند چگونه به تعرفه‌ها پاسخ دهند.

تحلیل ترکیبی داده‌ها برای شبیه‌سازی سناریوها

به گفته بل، این سیستم‌ها نه تنها مواد و محصولات را تجزیه و تحلیل می‌کنند، بلکه از داده‌های خارجی مانند مقالات خبری و اطلاعات اقتصاد کلان نیز بهره می‌برند. او می‌گوید: «با این اطلاعات، می‌توانیم شبیه‌سازی کنیم که اگر یک قطعه خاص که مشمول تعرفه بالا است را با قطعه‌ای دیگر جایگزین کنیم، تأثیر کلی آن بر فرآیند تولید چه خواهد بود».

فشار تعرفه‌های ترامپ و بازنگری در استراتژی‌های کسب‌وکار

اثرگذاری بر قیمت‌ها و زنجیره تأمین شرکت‌های بزرگ

اعمال تعرفه‌های جدید بر ده‌ها کشور، شرکت‌ها را وادار کرده است تا زنجیره تأمین و استراتژی‌های قیمت‌گذاری خود را به‌طور کامل بازنگری کنند. شرکت‌هایی مانند Walmart و Nike پیش از این، قیمت برخی از محصولات خود را افزایش داده‌اند. آمریکا در سال ۲۰۲۴ حدود ۳.۳ تریلیون دلار واردات داشته است.

هوش مصنوعی، اهمیت فزاینده در دوران پساتعرفه

پیش‌بینی آینده از سوی متخصصان حوزه فناوری

زک کَس، از کارکنان سابق OpenAI، در نشست Ambrosetti Forum در ایتالیا عنوان کرد که عدم قطعیت ناشی از سیاست‌های تعرفه‌ای آمریکا ممکن است باعث شود نقش هوش مصنوعی در صنایع پررنگ‌تر شود. او گفت: «در دنیایی که نمی‌توانید یک‌شبه نیروی انسانی کافی استخدام کنید، هوش مصنوعی می‌تواند یک جایگزین قابل‌اتکا باشد».

نمونه جهانی: Wipro و راهکارهای مبتنی بر هوش مصنوعی

ناجندرا باندارو، مدیر جهانی خدمات فناوری در شرکت هندی Wipro، اعلام کرد که مشتریان این شرکت با استفاده از راهکارهای مبتنی بر “عامل‌های هوشمند” هوش مصنوعی، استراتژی تأمین‌کنندگان خود را تغییر داده‌اند، مسیرهای تجاری جدیدی تعریف کرده‌اند و توانسته‌اند بار مالیاتی ناشی از تغییرات سیاستی را به‌طور پویا مدیریت کنند.

Wipro اعلام کرده است که از ترکیبی از مدل‌های زبان بزرگ، یادگیری ماشین سنتی و راهکارهای توسعه‌یافته داخلی و خارجی برای تحقق این اهداف استفاده می‌کند.

هوش مصنوعی، راهگشا اما نه عصای جادویی

محدودیت‌های هوش مصنوعی در برابر سیاست‌های تجاری

اگرچه Wipro نام شرکت‌هایی که از این راهکارها بهره برده‌اند را فاش نکرده، اما اشاره کرده که در میان آن‌ها یک تولیدکننده بزرگ قطعات الکترونیکی با کارخانه‌هایی در آسیا و یک تأمین‌کننده قطعات یدکی خودرو با بازار صادراتی در اروپا و آمریکای شمالی حضور دارند.

باندارو می‌گوید: «هوش مصنوعی یک تسهیل‌گر قدرتمند است، اما عصای جادویی نیست». او تأکید می‌کند که هوش مصنوعی جایگزین استراتژی‌های سیاست تجاری نمی‌شود، بلکه آن‌ها را تقویت می‌کند و تجارت جهانی را از یک مشکل واکنشی، به یک مزیت رقابتی مبتنی بر داده تبدیل می‌سازد.

اولویت سرمایه‌گذاری جهانی بر هوش مصنوعی

هوش مصنوعی، پیش از تعرفه‌ها هم اولویت اصلی شرکت‌ها بود

حتی پیش از اعلام گسترده تعرفه‌ها توسط ترامپ در آوریل، هوش مصنوعی جایگاه خود را به‌عنوان یک اولویت سرمایه‌گذاری در میان شرکت‌های جهانی تثبیت کرده بود. بنا بر گزارش شرکت Capgemini در ژانویه، نزدیک به سه‌چهارم مدیران ارشد اجرایی اعلام کردند که هوش مصنوعی و هوش مصنوعی مولد در فهرست سه فناوری اولویت‌دار سرمایه‌گذاری در سال ۲۰۲۵ قرار دارد.

source

توسط argbod.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *