همراه با جریان ملی دانش در ۴۳سالگی

عضو هیئت علمی دانشگاه گفت: دانشگاه آزاد اسلامی بزرگترین شبکه علمی، پژوهشی و فناوری کشور بوده که با برنامههای تحولی بهویژه در حوزه فناوری بهعنوان دانشگاه حل مسئله و جامعهپرداز در خدمت پیشرفت ملی است.
آرش رنجبران رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجان شرقی و واحد تبریز در حاشیه نمایشگاه دستاوردهای علمی و فناورانه دانشگاه آزاد اسلامی که به مناسبت چهل و سومین سالگرد تأسیس در سازمان مرکزی در حال برگزاری است در گفتوگو با خبرنگار آنا با تأکید بر جایگاه دانشگاه آزاد اسلامی بهعنوان بزرگترین شبکه علمی، پژوهشی و فناوری کشور، اظهار کرد: این دانشگاه در دوره مدیریت اخیر، تحول در حوزههای مختلف بهویژه فناوری را در اولویت قرار داده است.
وی افزود: در دنیای امروز که فناوری بهسرعت در حال گسترش است، دانشگاههایی که خود را با این تغییرات هماهنگ نکنند از عرصه رقابت حذف میشوند. دانشگاه آزاد اسلامی این موضوع را بهخوبی درک کرده و در سند تحول و تعالی پنجساله خود بر آن تأکید دارد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجان شرقی با اشاره به ظرفیتهای صنعتی آذربایجان شرقی گفت: این استان بهعنوان قطب صنعت کشور در حوزههای قطعهسازی، فرش، چرم و صنایع غذایی، ظرفیتهای بالایی دارد. مأموریتهای خود را بازنگری کردهایم تا دانشگاهی تأثیرگذار و حل مسئله باشیم که با جامعه درگیر مسائل روز شده و به سمت جامعهپردازی حرکت کند.
واحد تبریز؛ پیشتاز در ارتباط صنعت و دانشگاه
رنجبران با بیان اینکه دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز از سال ۱۳۶۱ بهعنوان نخستین واحد دانشگاه آزاد اسلامی تأسیس شد، عنوان کرد: این واحد دانشگاهی با حدود ۴۰۰ عضو هیئت علمی و ۳۰ هزار دانشجو، یکی از مهمترین مراکز دانشگاه آزاد است.
وی بیان کرد: روزهای چهارشنبه را بهعنوان چهارشنبههای صنعتی نامگذاری کردهایم و تیم دانشگاه، شامل اعضای هیئت علمی و پژوهشگران در این روزها در صنایع حضور مییابند. این جلسات منجر به انعقاد تفاهمنامههای مؤثری با صنایع شده و ارتباط نزدیکی بین دانشگاه و صنعت ایجاد کرده است.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجان شرقی با اشاره به طراحی و پیادهسازی خط تمامرباتیک مونتاژ تراکتور توسط این دانشگاه در گروه صنعتی تراکتورسازی مطرح کرد: این خط شامل دو دستگاه خودران (AGV) بوده که از یک سال پیش با موفقیت در حال فعالیت است.
تولید مخازن کامپوزیتی؛ گامی استراتژیک در صنعت نفت و گاز
رنجبران از پروژه تولید مخازن کامپوزیتی فشار بالا بهعنوان یکی از نیازهای استراتژیک صنعت نفت و گاز خبر داد و اضافه کرد: شرکتی با ۷۰ درصد مالکیت دانشگاه آزاد و ۳۰ درصد بخش خصوصی در حال نهایی کردن این پروژه است که قابلیت تولید ۱۰۰ هزار مخزن در سال را دارد. این پروژه در مراحل نهایی اخذ استاندارد قرار دارد و بهزودی یکی از بزرگترین قراردادهای دانشگاه آزاد اسلامی در این حوزه منعقد خواهد شد.
جلبک اسپیرولینا؛ نوآوری در صنایع غذایی و آرایشی
وی با اشاره به تولید جلبک اسپیرولینا بهعنوان مادهای استراتژیک در صنایع غذایی و آرایشی-بهداشتی توضیح داد: ایران سالانه ۳۰۰ تا ۴۰۰ تن از این محصول را وارد میکند؛ اما فقط ۲۰ تن در داخل تولید میشود که یکسوم آن در دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز و در گلخانهها و استخرهای پرورش جلبک تولید میشود. با دستور دکتر طهرانچی یک هزار و ۴۰۰ متر مکعب استخر پرورش جلبک در حال بهرهبرداری است و تا شهریورماه ۲ هزار و ۴۰۰ متر مکعب دیگر اضافه خواهد شد و تولید را به سه برابر افزایش میدهد.
توسعه فناوری کشاورزی و شیلات در آذربایجان شرقی
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی آذربایجان شرقی با بیان فعالیتهای این دانشگاه در حوزه کشاورزی و شیلات تشریح کرد: سرای نوآوری فناوری کشاورزی و مجموعههای گاوداری در تبریز، مرغداریهای تخمگذار در شبستر و پرورش ماهی قزلآلا و بچهماهی در سراب ازجمله دستاوردهای این دانشگاه بوده و این مجموعهها پس از بازسازی با ظرفیت بالا فعال شدهاند و امید را در نسل جدید تقویت میکنند.
رویداد عصر امید؛ بستری برای پیوند صنعت و فناوری
رنجبران با اشاره به برگزاری هشتمین رویداد عصر امید در این دانشگاه با محور ساخت، تولید و فناوریهای صنعتی بیان کرد: این رویداد با حضور ۸۲ شرکت دانشبنیان و ۲۰ صنعت بزرگ تبریز برگزار و ایونتهای تخصصی با مشارکت فناوران داخلی و خارجی، ارتباط مؤثری بین صنعت و دانشگاه ایجاد کرد. در این رویداد، نیازهای فناوری گروه صنعتی تراکتورسازی، پتروشیمی و صنایع نفت و گاز شناسایی و قراردادهایی منعقد شد.
وی تأکید کرد: دانشگاه آزاد اسلامی بهعنوان دانشگاهی حل مسئله، فضایی بینظیر برای توسعه فناوری فراهم کرده که در دیگر مراکز علمی کشور بهسختی یافت میشود. استان آذربایجان شرقی با ۳۵ واحد دانشگاهی، عزم خود را برای تحقق اهداف تحولی دانشگاه جزم کرده است.
source