به گزارش سلامت نیوز به نقل از مهر،کمبود نیروی پرستاری در بیمارستانها و مراکز درمانی کشور به یک معضل جدی تبدیل شده است. در حال حاضر، برخی بیمارستانهای دولتی با چالش تعطیلی برخی از بخشها به دلیل کمبود پرستار روبهرو هستند. این موضوع که چند ماه قبل به عنوان یک «هشدار» از زبان احمد نجاتیان، رئیس کل سازمان نظام پرستاری، مطرح شده بود، اکنون تبدیل به یک بحران ملموس در نظام سلامت کشور شده است.
وحید اسماعیلی، رئیس هیئت مدیره نظام پرستاری اسلامآباد غرب، اعلام کرده که در این منطقه به دلیل کمبود شدید پرستار، پنج بخش بیمارستانی تعطیل شدهاند. اسماعیلی توضیح داد که در بخشهای جنرال، هر پرستار به طور میانگین در هر شیفت باید به ۹ بیمار خدمات ارائه دهد، که حداقل دو نفر از این بیماران وضعیت بحرانی دارند.
وی همچنین به وضعیت نامناسب جایگاه پرستاران در نظام سلامت اشاره کرده و گفت: «پرستاران باید زیر نظر پزشک فعالیت کنند و در پستهای مدیریتی به ندرت از پرستاران استفاده میشود.» این در حالی است که کمبود پرستار، اکنون تهدیدی جدی برای بیمارستانها و مراکز درمانی کشور شده است.
نجاتیان، رئیس سازمان نظام پرستاری، در این زمینه گفت که هر ساله حدود ۳ تا ۴ هزار پرستار بازنشسته میشوند و حدود ۱۷۰۰ نفر نیز به صورت داوطلبانه از حرفه پرستاری خارج میشوند. بنابراین، هر سال بیش از ۵ هزار نیروی پرستاری از سیستم خارج میشود. در حالی که در چهار سال گذشته تنها ۱۰ هزار پرستار جدید در وزارت بهداشت استخدام شدهاند.
نجاتیان با انتقاد از دولت افزود: «وظیفه دولت است که این کمبود را جبران کند، اما این کار را نکرده و اکنون بار آن بر دوش پرستاران و بیماران افتاده است.»
در همین حال، عباس عبادی، معاون پرستاری وزارت بهداشت، از خروج حدود ۱۲ هزار پرستار از چرخه خدمت در سه سال گذشته خبر داد. او تاکید کرد که نسبت پرستار به تخت در کشور به شدت پایینتر از استانداردهای جهانی است و به دلیل مجوزهای استخدامی که فقط برای تختهای تازه تأسیس صادر شدهاند، هیچ تغییری در این نسبت ایجاد نشده است.
source