یکم– برخی دیگر فرجام دیگری برای صنعت خودرو دارند. آیا می‌شود درباره فرجام این صنعت در ایران از نظر اقتصادی و تکنولوژیکی سخنی گفته نشود؟ داستان اقتصاد خودرو در جمهوری اسلامی از آن داستان‌های تلخ و ناامید‌کننده به‌حساب می‌آید که معلوم نیست فرجام آن چه خواهد بود.

این چیزی است که کارشناسان باور دارند و بارها و بارها درباره آن سخن گفته و طرح داده‌اند. برخی اما می‌گویند فرجام خودروسازی به روش ایران معلوم است. این ادعا قابل قبول است؟ البته. این کارشناسان می‌گویند همه روندها و فرآیندها در صنعت خودرو به اینجا رسیده است که ایرانیان با پرداخت بیشترین قیمت‌ها بدترین خودروهای سواری را خریداری کنند.

دوم– اما کارشناسان فرجام تلخ‌تری برای صنعت خودرو در صورت ادامه سیاسگذاری‌های فعلی پیش‌بینی می‌کنند. آن‌ها چه می‌گویند؟ کارشناسان باور دارند اگر روزی نرخ تعرفه خودرو حذف و واردات آزاد شود صنعت خودروسازی از هم گسیخته می‌شود.

سوم– راه‌حل چیست؟ یکی از راه‌حل‌ها این است که اجازه واردات انواع خودرو با تعرفه‌های پایین داده شود تا از یک‌سو مصرف‌کننده مطلوبیت داشته باشد و از سوی دیگر شاید تلنگری به صنعت وارد شود. مگر واردات خودرو آزاد نیست؟ آقای اتابک گفته در رابطه با خودروسازی، واردات خودرو را حل خواهیم کرد.

تعرفه‌ها را با توجه به میزان گمرکی تنظیم می‌کنیم که دستگاه‌های مختلف باهم این را هماهنگ خواهند کرد که یک شوک به بازار وارد نشود. شما با خواندن این حرف آقای اتابک چیزی فهمیدید؟ 

واقعیت این است که این نوع سخن‌گفتن بسیار رازآلود است. وزیر صمت چه چیزی را می‌خواهد حل کند؟ واردات یا نرخ تعرفه؟ معلوم نیست. آیا او بدون هماهنگی با ۲۵نهاد دیگر که در داستان خودرو ذی‌نفع قانونی هستند می‌تواند کاری از پیش ببرد. به‌نظر می‌رسد وی نیز شاید خود می‌داند که سخنی نشدنی گفته است.

جهان صنعت

source

توسط argbod.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *