شرق: در سیصد‌و‌بیستمین جلسه صحن شورای شهر تهران، ناصر امانی، عضو شورای شهر تهران و احمد علوی، دیگر عضو شورا، به بیان مشکلات و چالش‌های موجود در حقوق و رفاه کارکنان شهرداری تهران پرداختند. امانی درباره تفاوت‌های افزایش حقوق کارمندان رسمی و غیررسمی شهرداری تهران و تأثیر آن بر شرایط شغلی آنان توضیحاتی ارائه داد و از تلاش‌های شورا برای پیگیری مشکلات حقوقی و مزایای پرسنل شهرداری خبر داد. او همچنین به اقداماتی که شهرداری برای حل این مسائل انجام داده است، اشاره کرد. در ادامه، علوی نیز با اشاره به نارضایتی‌های گسترده کارکنان و مشکلات در تأمین مسکن و رفاهیات آنان، خواستار توجه جدی به این مسائل و پاسخ‌گویی شفاف از سوی مسئولان شهرداری شد.

 

ناصر امانی با اشاره به اینکه امسال، تفاوت افزایش حقوق کارمندان رسمی کشور که تابع قانون خدمات کشوری یا نظام هماهنگ هستند با میزان افزایش حقوق مشمولان قانون کار، ۲۵ درصد است، گفت که تابعین قانون نظام هماهنگ و خدمات کشوری، میزان افزایش حقوقشان ۲۰ درصد بوده، اما شورای‌عالی کار برای کسانی که تابع قانون کار هستند، افزایش ۴۵‌درصدی تصویب و ابلاغ کرده است.

 

رئیس کمیته تشکیلات و منابع انسانی شورای شهر تهران گفت: این مصوبه خارج از شهرداری تهران است. از یک طرف مصوبه مجلس و از طرف دیگر مصوبه شورای‌عالی کار است و شهرداری ناچار به اجرای آن است و نمی‌تواند از اجرای آن خودداری کند. نکته دوم این است که این تفاوت فقط مربوط به امسال نیست و از سال‌های گذشته شروع شده؛ یعنی دوستان می‌خواستند برای کارگران توجه ویژه‌ای قائل شوند و میزان حقوق آنان را متناسب با تورم افزایش دهند، بنابراین سالانه نسبت تفاوت افزایش حقوق کارمندان کشور با کارگران را افزایش داده‌اند و امسال این تفاوت به بالاترین حد ممکن رسیده است. این افزایش حقوق کاملا در احکام حقوقی کسانی که تابع قانون کار هستند، مشخص است و یک تفاوت معناداری در حقوق ایجاد شده است.

 

او اضافه کرد: در شهرداری تهران، کارمندان قراردادی -یا به تعبیر ما شرکتی- و همچنین همه کسانی که در سازمان‌ها و شرکت‌های شهرداری خدمت می‌کنند، تابع قانون کار هستند؛ یعنی مشمول افزایش ۴۵‌درصدی شده‌اند. در‌حالی‌که کارمندان رسمی مشمول افزایش ۲۰‌درصدی هستند. این تفاوت وقتی خودش را بیشتر نشان می‌دهد که شما دو کارمند در یک واحد، در یک منطقه و با شرایط مساوی دارید؛ یکی کارمند رسمی شهرداری تهران و دیگری کارمند شرکتی یا قراردادی.

 

امانی گفت: طبق محاسبات تقریبی -آنچه همکاران در شهرداری به بنده گفته‌اند- این تفاوت حقوق حدود هشت تا ۹ میلیون تومان است؛ یعنی بین فردی که تابع قانون کار است و فردی که تابع نظام هماهنگ است، چنین اختلافی در میزان دریافتی ایجاد شده است. البته قطعا دوستانی که تابع قانون کار هستند، حق‌شان است و ما به‌هیچ‌عنوان به آنها معترض نیستیم. بحث ما درباره میزان افزایش حقوق کارمندان رسمی شهرداری تهران است.

 

عضو شورای شهر تهران گفت: این موضوع زمانی پیچیده‌تر می‌شود که مصوبه مجلس در بودجه امسال را در نظر بگیریم. طبق این مصوبه، افزایش ترمیم حقوق در دیگر آیتم‌های حقوقی باید به گونه‌ای انجام شود که این افزایش تبدیل به یک عدد ثابت شود و در سال‌های آینده مستهلک شود؛ به‌این‌صورت که هرگونه افزایش حقوقی که در آینده تعلق می‌گیرد، این افزایش اول صرف کاهش مابه‌التفاوت یادشده شود.

 

به گفته او احکام حقوقی کارمندان رسمی شهرداری تهران -که مبنای بیمه و بازنشستگی آنان است، نه فیش دریافتی- به طور متوسط ۱۶ میلیون تومان است. باور کنید دوستان کمیسیون مجلس ابتدا باور نمی‌کردند. گفتم احکام حقوقی کارمندان ما در شهرداری تهران هم‌اکنون ۱۶ میلیون تومان است و شما باید فکری برای این موضوع بکنید، نه‌فقط برای کارمندان شهرداری، بلکه برای کارمندان سراسر کشور. در آن جلسه بحث شد که بیاییم فوق‌العاده خاصی که در قانون نظام هماهنگ اجازه داده شده و دولت برای کارمندان اجرا می‌کند، به کارمندان شهرداری نیز تسری دهیم. خوشبختانه طرح مربوطه بلافاصله آماده شد و در جلسه قبلی مجلس، کلیات آن به تصویب رسید.

 

او ادامه داد: اکنون این طرح به کمیسیون‌ها ارجاع شده و ما پیگیر تصویب نهایی آن هستیم تا همه کارمندان شهرداری‌های کشور، ازجمله شهرداری تهران، بتوانند از این فوق‌العاده خاص استفاده کنند. موضوع دیگری که مطرح شد، نقص در پرداخت حق اولاد و تعهدات کارمندان خانم است. این مسئله نیز در قانون شهرداری تهران به گونه‌ای نیست که شورا بتواند آن را اصلاح کند، بلکه باید در مجلس شورای اسلامی حل شود.

 

احمد علوی هم در این جلسه یادآور شد:‌ زمانی که ما عنوان می‌کنیم پرسنل شهرداری سرمایه اصلی این نهاد هستند و آنها در خط مقدم ارتباط با شهروندان قرار دارند، باید بدانیم که اگر خدمت به مردم را بالاترین عبادت بدانیم، این پرسنل شریف هستند که این خدمت ارزشمند را عملی می‌کنند.

 

علوی با اشاره به گلایه‌ها و نارضایتی‌های مطرح‌شده از سوی کارکنان شهرداری افزود: متأسفانه هر روز صدای اعتراض، گله‌مندی یا درخواست کمک از سوی پرسنل شهرداری شنیده می‌شود که نشان‌دهنده وضعیت نامطلوب موجود است. بارها گفته‌ایم که با شعار‌دادن و حلوا‌ حلوا گفتن، دهان شیرین نمی‌شود و مشکلات حل نمی‌شود؛ باید اقدامات واقعی و ملموس انجام شود. عضو شورای شهر تهران در ادامه به موضوع مسکن پرسنل اشاره کرد و گفت: چهار سال است که مرتب وعده داده می‌شود مشکل مسکن پرسنل حل خواهد شد. بارها شنیده‌ایم که مسکن پرسنل تأمین شده است، اما در عمل چیزی مشاهده نمی‌کنیم. اکنون گفته می‌شود که لایحه‌ای به شورا ارسال شده تا تصمیم‌گیری شود، اما پس از چهار سال این میزان از تأخیر پذیرفتنی نیست و نیازمند جدیت بیشتری در تحقق این وعده‌ها هستیم.

 

علوی با یادآوری وضعیت رفاهی گذشته پرسنل شهرداری تصریح کرد: در گذشته، هنگامی که بحث حقوق و مزایای کارکنان مطرح می‌شد، پس از پرسنل وزارت نفت، پرسنل شهرداری تهران جایگاه دوم را داشتند که این جایگاه شایسته آنها بود، زیرا به صورت ۲۴‌ساعته درگیر امور مردم هستند. اما متأسفانه در دوره پنجم شورا و بخش‌هایی از دوره ششم، شاهد روند نزولی حقوق و رفاهیات پرسنل بوده‌ایم.

 

او با انتقاد از توقف طرح‌های حمایتی از پرسنل اظهار کرد: طرح‌هایی مانند اعطای وام و برنامه‌های موسوم به خرسندساز نیز متوقف شده است. به گفته این عضو شورا، اگر پرسنل شهرداری نتوانند با حقوق دریافتی خود زندگی مناسبی تأمین کنند، ناچار به اشتغال به کارهای دیگر خواهند شد که این مسئله نه در شأن ساختار شهرداری تهران است و نه در شأن پرسنل زحمتکش آن.

 

source

توسط argbod.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *