به گزارش سلامت نیوز به نقل از اطلاعات، رئیس انجمن دکترای علوم آزمایشگاهی و تشخیص طبی ایران از حذف برخی آزمایش ها به دلیل نبودکیت های مورد نظر خبر داد وگفت:دستگاه های پیشرفته ای در آزمایشگاه های تشخیص پزشکی وجود دارد که به دلیل نبود کیت های مورد نظر از کار افتاده اند و عملا آزمایش های مربوطه انجام نمی شود. گرانی کیت ها با افزایش تعرفه ها همخوانی ندارد و این موضوع سبب شده است که آزمایشگاه ها از انجام برخی آزمایش ها منصرف شوند.

 شهروز همتی در نشست خبری با اشاره به تعطیلی حدود چهار هزار دستگاه آزمایشگاهی به دلیل  نبودکیت های تشخیصی پیشرفته در کشور،اضافه کرد: اکنون قیمت کیت ها پنج برابر افزایش داشته است وبرای آزمایشگاهها صرفه اقتصادی ندارد.

وی ادامه داد:در ایران شرکت های تولید کیت داریم که کیت های معمول را تولید می کنند و مابقی از خارج از کشور وارد می شود. برخی از شرکت ها هم برای تولید کیت موارد مورد استفاده مناسبی ندارند یا به تکنولوژی خوب نرسیدند. تعرفه ها ۴۶ درصد افزایش داشته است و به همین دلیل آزمایشگاه برای نجات خودش برخی آزمایش ها را انجام نمی دهد .

همتی با بیان اینکه فقط پنج درصد از بودجه سلامت به آزمایشگاه تعلق می گیرد، افزود: ۷۰ درصد تشخیص بیماری به عهده آزمایشگاه است. نوسانات نرخ ارز و عدم تهیه بسیاری از تجهیزات، آزمایشگاه ها را به سوی استفاده از دستگاههای فرسوده سوق داده است که سبب به خطر افتادن سلامت می شود.

وی اظهار داشت: با توجه به این دستگاه ها اتوماتیک است، قیمت بالایی دارد و پنج تا ۱۲ میلیارد تومان قیمت دارد. عمر مفید دستگاه ها ۶ سال است و پس از آن با هزینه ای در حدود ۴۰ میلیارد تومان باید نوسازی شود. پنج درصد سهم آزمایشگاه ها که پیشتر گفته شد حدود ۲۰۰ میلیون دلار است که۵۰میلیون دلار آن صرف خرید دستگاه های قند خون می شود .

رئیس انجمن دکترای علوم آزمایشگاهی تشخیص طبی ایران با بیان اینکه یکی از جدی ترین مسائل در حوزه علوم آزمایشگاهی فرار مغز هاست، اظهارداشت : بسیاری از سرمایه های انسانی در رشته علوم آزمایشگاهی به دلیل موانع خدمتی در رشته خود مجبور به مهاجرت شده اند.  

همتی از برگزاری شانزدهمین کنگره بین المللی و بیست و دومین کنگره کشوری ارتقای کیفیت خدمات آزمایشگاهی تشخیص طبی ایران از ۹ تا ۱۲ اردیبهشت در مرکز همایش های برج میلاد خبر داد و گفت: در این کنگره حدود ۷۰۰۰ نفر از فعالان حوزه علوم آزمایشگاهی شرکت می کنند و ۲۳ پنل تخصصی برگزار می شود. در نمایشگاه جانبی هم بیش از ۲۱۰ شرکت دانش بنیان آخرین دستاورد های خود را نمایش می دهند .

  
دبیر جامعه علوم آزمایشگاهی و تشخیص طبی ایران هم دراین نشست با بیان اینکه در شرایط کنونی که بیماری‌های غیرواگیر رو به گسترش است، نیاز مردم به خدمات آزمایشگاهی با توجه به افزایش شیوع بیماریهای غیرواگیر و نوپدید افزایش می یابد، گفت: لازم است دولت بسترهای حمایتی را در این زمینه با تامین منابع پایدار برای این مراکز فراهم کند.

غلامرضا حمزه لو با بیان اینکه آزمایشگاه‌ها می‌توانند در تشخیص بیماری‌ها، کمک بزرگی به نظام سلامت کشور کنند، افزود: اکنون خطاهای آزمایشگاهی بسیار ناچیز است و با استفاده از علم و فناوری، در یک دهه آینده دچار تغییرات بنیادین خواهد شد.

وی تاکید کرد: سالانه ۵۰۰میلیون تست در کشور انجام و هر سال ۱۰درصد به این آمار اضافه می شود.حدود ۶هزار آزمایشگاه در سطح کشور وجود دارد، مهمترین مشکل بحث نوسازی تجهیزات است که در این باره  نیازمند توجه و حمایت وزارت بهداشت هستیم .

source

توسط argbod.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *