پاول دوروف، کارآفرین روسی که تلگرام را تأسیس کرده است، به عنوان بخشی از تحقیقاتی که توسط دادستان‌های فرانسوی در مورد فعالیت‌های جنایی در این اپلیکیشن در حال انجام است، دستگیر شد. اما بازجویی از او بسیاری از بحث‌ها و مباحث را به دنبال داشته است. نیویورک تایمز آنچه را که باید بدانید در پنج بند شرح داده است.

دستگیری در پاریس

دوروف پس از ورود با یک هواپیمای خصوصی از آذربایجان، در فرودگاه لو بورژه، واقع در حدود ۸ کیلومتری شمال پایتخت فرانسه، دستگیر شد. به او هیچ اتهامی زده نشده است، اما در حال حاضر در بازداشت بوده و توسط اداره ملی مبارزه با تقلب فرانسه که مسئول رسیدگی به جرایم مالی مختلف است، مورد بازجویی قرار می‌گیرد. طبق قوانین فرانسه، مدت زمان بازداشت دوروف ممکن است تا ۹۶ ساعت تمدید شود. پس از آن، مقامات باید یا او را متهم کنند یا آزاد نمایند. در صورت اتهام، دادستان‌ها می‌توانند از قاضی درخواست کنند که دوروف همچنان در بازداشت بماند، اما او همچنین ممکن است تحت شرایط خاصی آزاد شود. روسیه و امارات متحده عربی که مقر تلگرام در آنها است، درخواست دسترسی کنسولی برای دوروف کرده‌اند. دوروف شهروند هر دو کشور و همچنین پاسپورت فرانسوی دارد.

دستگیری به دلیل تحقیق در مورد تلگرام

دادستان‌های فرانسوی اعلام کرده‌اند که دوروف به دلیل تحقیقاتی که ماه گذشته در ارتباط با فعالیت‌های جنایی در پلتفرم تلگرام آغاز شده، دستگیر شده است. لور بکو، دادستان پاریس، در روز دوشنبه اعلام کرد که این تحقیق به دلیل چندین اتهام احتمالی شامل سوءاستفاده جنسی از کودکان، قاچاق مواد مخدر، تقلب، پول‌شویی، کمک به جرایم و امتناع از همکاری با مقامات، که در تاریخ ۸ ژوئیه علیه فردی ناشناس آغاز شده، انجام می‌شود. تحقیق توسط کارشناسان جرایم سایبری و تقلب انجام می‌شود و هنوز مشخص نیست که آیا اتهامی علیه دوروف مطرح خواهد شد یا خیر. در بیانیه‌ای که روز یکشنبه در تلگرام منتشر شد، شرکت اعلام کرد که “ادعای مسئولیت یک پلتفرم یا مالک آن در سوءاستفاده از پلتفرم، بی‌معنی است.”

محبوبیت ناشی از آزادی بیان

پلتفرم پیام‌رسان که در سال ۲۰۱۳ تأسیس شده، بیش از ۹۰۰ میلیون کاربر دارد و در کشورهایی مانند برزیل، هند، اندونزی، روسیه و اوکراین محبوب است. کمبود نظارت تلگرام بر آنچه کاربران در پلتفرم می‌گویند یا انجام می‌دهند، به ارتباطات، سازماندهی و اشتراک‌گذاری اخبار کمک کرده است. اما در عین حال، این برنامه را به ابزار گروه‌های تروریستی، قاچاقچیان مواد مخدر و گروه‌های افراطی نیز تبدیل کرده است.

تلگرام به عنوان یک برنامه پیام‌رسان استاندارد مانند iMessage یا WhatsApp عمل می‌کند، اما همچنین به کانال‌ها و گروه‌هایی که به تعداد زیادی از افراد اجازه می‌دهد تا نظرات خود را منتشر کنند، می‌پردازد. تلگرام در بیانیه‌ای تأکید کرد که به قوانین اتحادیه اروپا، از جمله قانون خدمات دیجیتال، پایبند است. کمیسیون اروپا اعلام کرد که دستگیری دوروف در فرانسه ارتباطی با قانونی که خدمات آنلاین را به نظارت بر محتوای غیرقانونی ملزم می‌کند، ندارد. سخنگوی کمیسیون روز سه‌شنبه گفت: “دستگیری تحت قوانین کیفری فرانسه انجام شده است و پیگرد کیفری، جزء مجازات‌های احتمالی نقض DSA نیست.”

بحث‌های مربوط به آزادی بیان

دستگیری دوروف موجی از نگرانی را به وجود آورده و به ویژه در زمانی که بررسی محتوای آنلاین به طور جهانی در حال افزایش است، او را به یک قهرمان مردمی در میان کسانی که نگران آزادی بیان و سانسور دولتی هستند، تبدیل کرده است. ایلان ماسک، مالک پلتفرم اجتماعی X، و ادوارد اسنودن، مأمور اطلاعاتی آمریکایی که پس از افشای اطلاعات محرمانه به روسیه پناهنده شده بود، از جمله کسانی بودند که برای دفاع از دوروف تلاش کردند. هشتگ #FreePavel در X به طور گسترده‌ای مورد استفاده قرار گرفت. امانوئل ماکرون، رئیس‌جمهور فرانسه، در روز دوشنبه گفت که این دستگیری هیچ ارتباطی با تصمیمات سیاسی ندارد و کشورش به شدت به آزادی بیان پایبند است و اتهامات مربوط به سانسور را رد کرد.

موضع ضد نظمی دوروف او را هدف قرار داد

دوروف، ۳۹ ساله، در روسیه متولد شد، و در دوران کودکی به همراه خانواده‌اش به شمال ایتالیا نقل مکان کرد و پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی در اوایل دهه ۱۹۹۰ به روسیه بازگشت. شبکه اجتماعی Vkontakte را که در سال ۲۰۰۶ راه‌اندازی کرده بود، به سرعت در روسیه به تسلط رسید و توجه کرملین را به خود جلب کرد. دوروف گفت که تلگرام را به عنوان راهی امن‌تر برای برقراری ارتباط ساخت. پس از از دست دادن کنترل Vkontakte، در سال ۲۰۱۴ روسیه را ترک کرد و در نهایت به دبی، امارات متحده عربی نقل مکان کرد و قول داد که دولت به امور او دخالت نکند.

در طول سال‌ها، تلگرام برخی از محتواهایی مانند مطالب مربوط به سوءاستفاده جنسی از کودکان یا پست‌های که به صراحت ترویج خشونت را هدف قرار می‌دهد، حذف کرده است. اما مقامات به دلیل عدم همکاری دوروف اغلب دچار ناامیدی شده‌اند. بر اساس اطلاعات Surfshark، تولیدکننده نرم‌افزار VPN که برای دور زدن محدودیت‌های اینترنت استفاده می‌شود، تلگرام در ۳۱ کشور با ممنوعیت‌های موقت یا دائمی مواجه شده است.

source

توسط argbod.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *