محسنی بندپی در نشست خبری مطرح کرد؛

حضور نمایندگان ۱۲ کشور در نمایشگاه گردشگری  نقش پررنگ بخش خصوصی در نمایشگاه

انوشیروان محسنی بندپی معاون گردشگری کشور جزئیات برپایی نمایشگاه بین المللی گردشگری و صنایع وابسته تهران را تشریح کرد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، نشست خبری معاون گردشگری با محوریت هجدهمین نمایشگاه بین المللی گردشگری و صنایع وابسته تهران با حضور انوشیروان محسنی بندپی معاون گردشگری و اصحاب رسانه صبح امروز بیستم بهمن ماه در سالن فجر وزارت میراث فرهنگی برگزار شد.

محسنی بندپی در ابتدای نشست عنوان کرد: امروز روز تعطیل بود، اما چون جلسه از قبل تعیین شده بود ما هم آن را لغو نکردیم و تنها وسایل گرمایشی را خاموش کردیم. امسال برای اینکه هجدهمین نمایشگاه را به بهترین نحو برگزار کنیم اول باید ببینیم که گردشگری چه ویژگی‌هایی دارد و چه نقشی می‌تواند در جامعه ایفا کند. نقش‌هایی که گردشگری امروز به عنوان صنعت می‌تواند ایفا کند، مهمترین نقشش ارزآوری و اشتغال زایی در کشور، مولفه دوم هویت زایی و سوم تعامل بین کشور‌ها است که با آثار آن کشور صورت می‌گیرد.

وی در ادامه افزود: موردی که امروز در عرصه ایران هراسی در تمام دنیا صورت می‌گیرد، می‌تواند با تقویت ارتباطات گردشگری معادلات سیاسی را برهم میزند. خوشبختانه معاونت گردشگری در این دوره تلاش کرده نقاط ضعف را برطرف کند که یکی از این نقاط ضعف کمبود سالن بود که امسال همه سالن‌های نمایشگاه به این نمایشگاه اختصاص یافته است.

حضور اینفلوئنسرهای فضای مجازی دنیا در نمایشگاه گردشگری

محسنی بندپی با اشاره به انواع گردشگری در کشور گفت: سالن‌ها را با این نگاه به ظرفیت‌های مختلف گردشگری در کشور تجهیز کردیم تا مورد بازدید گردشگران داخلی و خارجی قرار بگیرند. علی رغم همه محدودیت‌ها هم تلاش کردیم هیئت‌های خارجی را دعوت کنیم و تا الان هشت هیئت خارجی اعلام آمادگی کردند که در این نمایشگاه باشند و دوازده کشور از نمایشگاه از جمله ترکیه، قطر، روسیه، ازبکستان، اندونزی، ماداگاسکار و … غرفه گرفتند.

وی اظهار داشت: از برنامه‌های دیگر آموزشی برپایی بیست کارگاه آموزشی در سطح ملی با حضور ۲۷ استاد ممتاز صنعت گردشگری، ۱۰ پنل تخصصی با موضوعات تشکل‌های گردشگری، ورود و حضور تشکل‌ها و انجمن‌های دانشجویی مستقر در غرفه ها، حضور نمایندگان دانش آموزی فعال و خلاق، برپایی تور‌های دانشجویی خارجی در کشور با حضور اساتید و انجمن‌های علمی، تعبیه یک سالن برای آموزش کم شدن حوادث نوروزی خواهد بود.

جزئیات نمایشگاه گردشگری با شعار «گردشگری و صلح»

سید مصطفی فاطمی مدیرکل توسعه گردشگری در صحبت‌هایی گفت: ما یک نگرانی داشتیم که دو تکه شدن نمایشگاه گردشگری و صنایع دستی به آنها آسیب برساند، اما حضور پررنگ بخش خصوصی دراین دوره از نمایشگاه باعث شد که بالغ بر هفتصد شرکت داخلی و خارجی دراین نمایشگاه حضور پیدا کنند. دراین نمایشگاه سالن‌های مجزایی برای گردشگری خوراک، سلامت، ژئوتوریسم درنظر گرفته شده است. سه سالی است که بخش طبیعت گردی در قالب یک نمایشگاه مجزا در سالن نمایشگاهی ایران مال برگزار می‌شود.

وی در ادامه افزود: رویکرد نمایشگاه با شعار «گردشگری و صلح » است. تقریبا بوم گردی‌ها و کاراکتر‌های گردشگری حاضر در نمایشگاه با لباس‌های بومی خود د راین دورهن در نمایشگاه حاضر می‌شوند و در کنارش فرصت‌های سرمایه گذاری هم ارائه می‌شود. بخشی از سالن هم به پلیس و هلال احمر اختصاص یافته است.

وی همچنین درباره برنامه‌های جانبی هم گفت: با توجه به شعار و رویکرد ما، آیین‌هایی که در نمایشگاه برگزار می‌شود در قالب موسیقی صرف نیست بلکه آیین‌های محلی است. اجرای مراسم‌های آیینی مردان عشایر سنگسر، آیینی منطقه ترکنشینا گالیپوش سمنان، مراسم آیینی شوشی از عشق و ازدواج از کرمان، گیلان با آیین سنتی عروسی و دف زنی و زندگی روستایی خواهیم داشت. امسال برنامه ویژه برای کودکان و خانواده‌ها هم تدارک دیدیم که در محوطه باز نمایشگاه پوشش می‌دهیم.

بخش خصوصی امسال غرفه های بیشتری خواهد داشت

وی تم استان‌های مختلف را تشریح کرد و گفت: سیاست نمایشگاه امسال اینطور بود که از حضور بخش دولتی کاسته و به بخش خصوصی افزوده شود و به همین دلیل غرفه‌های بخش خصوصی امسال بیشتر است.

شجاعی مدیرکل دفتر بازاریابی و توسعه گردشگری خارجی نیز عنوان کرد: آنچه تا الان نهایی شده حضور وزیر گردشگری و نماینده وزارت گردشگری عراق، زیمباوه، ونزوئلا، ارمنستان، امارات، قطر، ترکیه، مالزی و همینطور هیئتی از اینفلوئنسر‌های خارجی در فضای مجازی هستند و همینطور ۳۵ خبرنگار از ۱۹ رسانه و ۱۰ کشور ثبت نام برای حضور کرده‌اند.

محسنی بندپی در بخش پرسش و پاسخ گفت : ما بعد از تعیین بودجه به وزارتخانه آمدیم اما تلاش آقای صالحی امیری یک جهش خوبی را نسبت به سال قبل نشان می دهد.

وی با تأکید بر شش میلیون و اندی افزایش گردشگر امسال نسبت به سال گذشته، گفت: ما دراین مسیر هستیم که به تقویت این عرصه بپردازیم و سه مولفه مهم جذابیت، زیرساخت و امنیت را هم باید در نظر داشته باشیم. گردشگری صنعت سفید و پاک است و دراین زمینه هم مشوق‌هایی را در نظر گرفتیم که اگر کسانی از انرژی‌های تجدیدپذیر و پاک استفاده کنند یک مشوق برای اعتباربخشی به آنها محسوب میشود.

وی درباره بحث موسیقی اقوام در نمایشگاه گفت: همه دنیا این کار را انجام می‌دهند، اما باید طوری باشد که آلودگی صوتی برای دیگران ایجاد نکند و این را حتما مدنظر قرار خواهیم داد.

فاطمی دراین باره گفت: در فضای باز نمایشگاه جایگاهی را تعبیه کردیم که در تقویم مشخص است هر روز چه برنامه هایی آنجا اجرا خواهد شد. سعی داریم صدا و مسائل صوتی را مدیریت کنیم به طوریکه میکروفن و بلندگو را ممنوع کردیم، البته هوا هم سرد است و ممکن است دراین زمینه برنامه تغییراتی کند.

تعبیه سفرهای ارزان قیمت در دستور کار

سپس محسنی بندپی درباره اهمیت سفرهای ارزان قیمت برای مردم گفت: در دستور کار ما این امر هست و با جامعه هتلداران نیز دراین زمینه صحبت کردیم. با بهزیستی هم توافقنامه ای امضا کردیم تا آنها هم بتوانند از ویژگی های این سفر استفاده کنند.باید تدابیری اندیشیده شود تا همه آحاد جامعه بتوانند سفر بروند. کارت اعتباری را پیگیر هستیم و مذاکرات بین وزارتخانه و بانک مرکزی دراین عرصه باید صورت بگیرد. 

محسنی بندپی در پاسخ به سوال خبرنگار آنا درباره بودجه نمایشگاه گردشگری گفت: ما دراین نمایشگاه نقش تنظیم کننده و تسهیل گر را داریم و بخش خصوصی بیشترین فعالیت را خواهد داشت.

سپس فاطمی دراین باره توضیح داد: دولت هیچ هزینه‌ای برای این نمایشگاه تقبل نکرده و همه هزینه‌ها با بخش خصوصی است و خوشبختانه این اتفاق خوبی است.

 وی همچنین در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار آنا درباره بخش کودک جشنواره نیز گفت: این بخش نیز در کنار غرفه های اقوام فعال و مهم خواهد بود تا برنامه ها برای کودکان جذاب باشد و در کنار بانوان و خانواده ها جایگاه هایی برایشان مشخص کردیم تا بتوانند حضور فعال و پررنگ داشته باشند.

نمایشگاه بین المللی گردشگری و صنایع وابسته تهران از بیست و سوم تا بیست و ششم بهمن ماه در نمایشگاه بین المللی برگزار می شود.

source

توسط argbod.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *