ساعت 24 – گاس والز (پسر تیم والز که از سوی کامالا هریس به عنوان نامزد معاونت ریاست جمهوری حزب دموکرات انتخاب شده)، در جریان برگزاری کنوانسیون ملی دموکرات‌ها با واکنش عاطفی به سخنان پدرش که خانواده‌اش را «تمام دنیای خود» خوانده بود، به ستاره جدیدی برای رسانه‌ها تبدیل شد.

او در پاسخ به ابراز عشق و وفاداری پدرش به او و خواهر و مادرش، از جایش بلند شد و فریاد زد: «این پدر من است.»این رویداد از چشم رسانه‌ها به دور نماند و بسیاری به شرح آن پرداختند؛ و البته گروهی از رسانه‌ها نیز صرفا بر این موضوع تاکید کردند که واکنش احساسی او به سخنان پدرش از این رو بوده که گاس به یک «اختلال یادگیری غیرکلامی» دچار است.

رفتار این دست از رسانه‌ها در مقابل گاس والز، مثالی برجسته از رفتار خبرنگارانی است که تنها با توضیح این اختلال به عنوان بخشی از گزارش خود، صرفا به تصورات غلط احتمالی درباره آن دامن زدند. یک رفتار رسانه‌ای که بطور جدی نیازمند اصلاح و بازنگری بود.

در مقابل، بسیاری از رسانه‌ها نیز ترجیح دادند که به ماجرای گاس والز و اختلال یادگیری غیرکلامی، با ظرافت شگفت‌انگیزی بپردازند؛ بویژه آنکه تیم والز و همسرش گوئن در گفتگو با رسانه‌ها، نقاط قوت شخصیت گاس و جنبه‌های مثبت زندگی او را نیز برای مخاطبان شرح داده بودند؛ از جمله اینکه «او باهوش است، از جزئیاتی که بسیاری از ما از آن‌ها عبور می‌کنیم بسیار آگاه است و مهمتر از همه، او یک پسر و برادر عالی است».

کالی هولترمن، گزارشگر نیویورک تایمز از جمله خبرنگارانی بود که به دو جنبه این ماجرا پرداخت و در این باره نوشت: «اگرچه اختلالات یادگیری غیرکلامی، بر توانایی فرد برای پردازش الگوهای بصری و اجتماعی تاثیر می‌گذارد، اما این یک تصور غلط رایج است که افراد مبتلا به اختلالات یادگیری غیرکلامی، صحبت نمی‌کنند. »به عبارت دیگر آنچه در این دست نوشتارها مهم است، اینکه باید بطور مثال شرح داد که داشتن اختلال «غیرکلامی» به معنای «ناتوانی در حرف زدن» نیست.

کارشناسان رسانه‌ها در موارد مشابه، بر این موضوع تاکید دارند که «اگر اطلاعات نادرستی که از سوی خبرنگار ارائه شده بدون ارائه توضیح جایگزین پس گرفته شود، از آنجا که ممکن است درک افراد از یک موضوع منسجم نباشد، احتمالا درنهایت خوانندگان به انکار اطلاعات جدید و بازگشت به باورهایی که از قبل وجود داشته، رو می‌آورند. »

گنجاندن پیشگیرانه توضیحات برای چنین رویدادهایی، همراه با توضیحات روشن در مورد آنچه که واقعاً وجود دارد، نه‌تنها از سردرگمی مخاطبان می‌کاهد بلکه بطور هوشمندانه و واضح از لزوم هرگونه بازپس گیری خبر یا اصلاح آن در آینده جلوگیری می‌کند.

source

توسط argbod.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *