آمریکا با اتهام زنی به ایران از حملات اسرائیل علیه یمن دفاع کرد

معاون نمایندگی آمریکا در سازمان ملل در حمایت از اسرائیل و اتهام زنی به جمهوری اسلامی ایران گفت: ایالات متحده آمریکا حملات اخیر حوثی‌ها (انصارالله یمن) به اسرائیل را محکوم می کند و از حق اسرائیل برای دفاع از خود حمایت می کند.

به گزارش خبرگزاری آنا، خانم «دوروتی شی» معاون نمایندگی آمریکا در سازمان ملل روز دوشنبه به وقت محلی در نشست شورای امنیت در مورد تهدیدات علیه صلح و امنیت بین‌المللی در حمایت از اسرائیل بدون اشاره به دلایل حملات انصارالله یمن گفت: «حوثی‌ها موج شدیدی از حملات را علیه اسرائیل در ماه دسامبر بدون توجه به غیرنظامیان به راه انداختند.   گزارش‌ها حاکی از زخمی شدن ده‌ها نفر در جریان یک حمله به زمین بازی در تل آویو است.»

این دیپلمات آمریکایی ادعا کرد: «با توجه به حملات مستمر حوثی‌ها، آمریکا مجدداً درخواست خود از این شورا را برای بررسی اقدامات بیشتر برای پاسخ به تهدیدات فزاینده حوثی‌ها و پاسخگو ساختن ایران تکرار می‌کند.»

معاون نمایندگی آمریکا در سازمان ملل مدعی شد: «همه ما کاملا می‌دانیم که حوثی‌ها به طور کامل توسط ایران تامین شده و قابلیت‌های لازم برای انجام این حملات دوربرد و مرگبار به اسرائیل، از جمله زیرساخت‌های غیرنظامی را دریافت می‌کنند، همانطور که تبلیغات حوثی‌ها مبنی بر استفاده از موشک‌های مافوق صوت پیشرفته نشان می‌دهد.»

این دیپلمات آمریکایی ادعا کرد: «ارائه این سلاح‌ها و سایر سلاح‌های کشنده توسط ایران به حوثی‌ها ناقض تحریم تسلیحاتی است که این شورا بر این گروه تحمیل کرده است. اقدام برای مقابله با نقض آشکار قطعنامه‌ها توسط ایران و تسلیح گروه‌های تروریستی بر عهده این شورا است. هر یک از اعضای این شورا – به ویژه آنهایی که ارتباطات مستقیمی با ایران دارند – باید رهبران این کشور را تحت فشار قرار دهند تا حوثی‌ها را از انجام حملاتی که غیرنظامیان را در معرض آسیب قرار می‌دهند، منع کنند.»

معاون سفیر آمریکا در سازمان ملل ادامه داد: «ما مجدداً درخواست خود را از این شورا برای انجام اقدامات لازم جهت تقویت مکانیسم راستی آزمایی و بازرسی سازمان ملل تکرار می‌کنیم.   این مکانیسم ابزاری کلیدی برای تضمین عدم قاچاق غیرقانونی اسلحه و مواد مرتبط توسط ایران و سایر بازیگران به حوثی‌ها است.»

این دیپلمات آمریکایی اضافه کرد: «آمریکا به نوبه خود در حفاظت از نیرو‌های خود، شرکای منطقه‌ای و کشتیرانی بین المللی تردید نخواهد کرد. حملات اخیر به مواضع حوثی‌ها با قوانین بین المللی مطابقت داشت و از حق ذاتی آمریکا برای دفاع از خود استفاده می‌کرد.  این اقدامات تغییری در رویکرد ما به سایر درگیری‌ها ایجاد نمی‌کنند.

معاون نمایندگی آمریکا در سازمان ملل در حمایت از حملات اسرائیل به یمن مدعی شد: «همچنین بسیار مهم است که عملیات نظامی اسرائیل، به ویژه در مناطق پرجمعیت، هماهنگ و به گونه‌ای انجام شود که جان غیرنظامیان یا زیرساخت‌های غیرنظامی را تهدید نکند.»

او ادعا کرد: «حوثی‌ها باید از رفتار بی پروا و بی ثبات کننده خود دست بردارند و این شورا باید اطمینان حاصل کند که اقدامات آنها عواقب دارد. این لحظه به ویژه خطرناک در منطقه است. ضروری است که همه ما برای کاهش تنش تلاش کنیم.»

معاون سفیر آمریکا در سازمان ملل ادامه داد: کمتر از یک سال پیش، ما با هم در تصویب قطعنامه ۲۷۲۲ همکاری کردیم که خواستار توقف فوری تمامی حملات حوثی‌ها علیه کشتی‌های تجاری و بازرگانی شد. ایالات متحده مشتاق است که درخواست گزارش این قطعنامه را برای شش ماه دیگر تمدید کند تا اطمینان حاصل کند که شورای امنیت اطلاعات دقیق و به‌موقع دارد.

این دیپلمات آمریکایی در پایان گفت: ما معتقدیم که این گزارش باید شامل اطلاعاتی در مورد منبع موشک‌های بالستیک و پهپاد‌های پیشرفته‌ای باشد که در حملات روزافزون پیچیده استفاده می‌شوند. ما از ژاپن برای همکاری در این قطعنامه‌ها تشکر می‌کنیم و همچنین از اعضای جدید این شورا درخواست داریم که از این قطعنامه‌ها حمایت کنند.

پایگاه‌های نظامی ایالات متحده آمریکا در عراق و سوریه از ۱۷ اکتبر ۲۰۲۳ (۲۵ مهرماه ۱۴۰۲) هدف حملات پهپادی، راکتی و موشکی قرار گرفته‌اند. گروه‌های مقاومت اسلامی در منطقه غرب آسیا (خاورمیانه) از جمله در عراق و سوریه و نیز نیرو‌های یمنی به دنبال اقدام رژیم اسرائیل در تلافی عملیات طوفان الاقصی و بمباران نوار غزه و حمایت واشنگتن از این حملات، به ایالات متحده هشدار داده‌اند که پایگاه‌های آمریکا در منطقه را مورد هدف قرار خواهند داد.

ارتش یمن در حمایت از مقاومت ملت فلسطین در نوار غزه چند کشتی اسرائیلی یا کشتی‌های عازم سرزمین‌های اشغالی را در دریای سرخ و تنگه باب‌المندب هدف قرار داده است و می‌گوید نیرو‌های ارتش این کشور متعهد شده‌اند تا زمانی که رژیم اسرائیل، حملات خود به غزه را متوقف نکند، حملات به کشتی‌های این رژیم یا کشتی‌های عازم سرزمین‌های اشغالی را در دریای سرخ ادامه خواهند داد.

نیرو‌های ارتش یمن در عین حال تاکید کرده‌اند که کشتیرانی در خیلج عدن و دریای سرخ برای سایر کشتی‌ها آزاد است و آنها از امنیت کامل برخوردار هستند.

آمریکا و انگلیس با همراهی ۸ کشور دیگر، ۲۱ دی ماه جاری برابر با ۱۱ ژانویه ۲۰۲۴ در پی قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل، به مواضع انصارالله یمن حمله کردند.

شورای امنیت سازمان ملل ۲۰ دی ماه ۱۴۰۲ برابر با ۱۰ ژانویه ۲۰۲۴، قطعنامه پیشنهادی ایالات متحده آمریکا و ژاپن را با شماره ۲۷۲۲ علیه انصارالله یمن درباره حملات در دریای سرخ بدون اشاره به دلیل اصلی این حملات و حمایت‌های واشنگتن از رژیم اسرائیل در بمباران غزه، تصویب کرد.

وزارت خزانه‌داری آمریکا ۱۶ فوریه (۲۷ بهمن ماه ۱۴۰۲) اعلام کرد تحریم‌هایی که ایالات متحده آمریکا به دلیل حملات حوثی‌ها (انصارالله) یمن به کشتی‌های تجاری در دریای سرخ علیه این گروه اعمال کرده است، از امروز وارد مرحله اجرایی شد.

وزارت امور خارجه آمریکا نیز ۱۷ فوریه (۲۸ بهمن ماه ۱۴۰۲) در پی اجرای دور جدید تحریم‌ها علیه انصارالله یمن از سوی وزارت خزانه داری این کشور، این جنبش را گروه تروریستی جهانی اعلام کرد.

دولت «جو بایدن» رئیس‌جمهور آمریکا در سال ۲۰۲۱ و با هدف تسهیل در مذاکرات صلح یمن، نام جنبش انصارالله را از فهرست تروریستی واشنگتن خارج کرده بود.

source

توسط argbod.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *