در گفتوگو با آنا تشریح شد؛
یک دانشجوی مهندسی مکانیک گفت: تولید آبشیرینکن خورشیدی کمک بسیار بزرگی به حل ناترازیهای کشور در انرژی میکند و مشکل کمآبی استانهای کمآب هم حل میشود.
خبرگزاری آنا؛ نخستین دوره مسابقات ملی دانشجویی ایدهآرای «انرژی در ساختمان و محیط زیست» با معرفی برترینها در دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد به کار خود پایان داد.
۲۰ ایده به دبیرخانه این ایده آرا ارسال شد که پس از داوری اولیه هشت ایده به مرحله ارائه راه یافت. در پایان ایده فاطمه رفیعی با عنوان پلتفرم تبادل پسماند با محور مدیریت پسماند توانست مقام نخست ایده آرای انرژی را به خود اختصاص دهد. ایده محمد امیدی با عنوان بازیافت نخالههای ساختمانی با محور مواد ساختوساز پایدار و ایده محمد مرادی با عنوان آبشیرینکن خورشیدی با محور ساخت آبشیرینکن برای استانهایی که با خشکسالی مواجه هستند هم به ترتیب عناوین دوم و سوم نخستین دوره مسابقات ملی دانشجویی ایدهآرای «انرژی در ساختمان و محیط زیست» را کسب کردند.
محمد مرادی دانشجوی مهندسی مکانیک دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد درباره ایده آبشیرینکن خورشیدی در گفتوگو با خبرنگار آنا اظهار کرد: آبشیرینکن اُسمُز معکوس یا همان سیستم RO آبشیرینکنی مستقل از شبکه برق است و برق خود را از خورشید تأمین میکند و مانند آبشیرینکنهای قدیمی نیست؛ چراکه آبشیرینکنهای قدیمی ذخیره انرژی نداشته و فقط روزهای آفتابی به ما آب شیرین میدهند؛ اما این آبشیرینکن حتی در روزهای ابری و روزهای که با تابش کم نور خورشید مواجه هست، آب را شیرین میکند؛ زیرا سیستم ذخیره انرژی دارد.
مرادی درباره مزایای این آبشیرینکن اظهار کرد: استفاده از نور خورشید -که یک انرژی تجدیدپذیر پاک و امن و بی سروصداست-، هزینه کم، بینیازی از اپراتور یا کارشناس برای نگهداری، فقط از خورشید انرژی میگیرد و آن را به برق تبدیل میکند و وابسته به هیچ منبع دیگر نیست و نصب و راهاندازی آسان و بینیاز از زیرساختهای پیچیده یا ابزار خاص از مزایای این آبشیرینکن است.
وی با بیان اینکه این آبشیرینکن بیشتر برای مناطق خشک و مناطق جنوبی کنار دریا فوقالعاده است و صرفه اقتصادی در بحرانهای کمآبی و برق دارد، ادامه داد: یک مزیت بسیار مهم اینکه این آبشیرینکن خورشیدی آلودگی و هیچگونه اثر زیست محیطی ندارد و برقی که پنلها تولید میکنند برای آبشیرینکن زیاد است و میتوان از برق اضافه آن هم استفاده کرد و از طرفی برای مصارف خانگی هم میتوان برای یک روستا و حتی شهر در نظر گرفت.
دانشجوی مهندسی مکانیک دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد با عنوان اینکه ایده آبشیرینکن خورشیدی در بحران فعلی آب و برق ظرفیت تبدیل به یک کلید جهانی برای حل مشکلات را دارد به آنا گفت: تولید این آبشیرینکن کمک بسیار بزرگی به حل ناترازیهای کشور در انرژی میکند و مشکل کمآبی بسیاری از استانهای کم آب حل میشود و تولید برق انجام میدهیم؛ چراکه الان خود برق هم در کشورمان یک بحران بزرگ است.
source