به گزارش سلامت ینوز به نقل از ایرنا،مدیر امور پژوهشی معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی از افزایش چشمگیر کاربرد هوش مصنوعی در پژوهشهای حوزه سلامت خبر داد و بر لزوم استفاده بهینه و مدیریت صحیح این فناوری در این حوزه تاکید کرد.
مصطفی رضایی طاویرانی درباره استفاده از هوش مصنوعی در پروژههای تحقیقاتی دانشگاه، گفت: «هوش مصنوعی نه تنها تقلیدی از توانمندیهای زیستی انسان است، بلکه از ترکیب این توانمندیها با فناوریهای نوین به وجود آمده است. به همین دلیل، از دوران گذشته تا امروز ریشههای این فناوری در بسیاری از فعالیتها و اختراعات بشر قابل مشاهده است.»
وی افزود: «ایجاد حافظههای بیرونی برای ثبت اطلاعات و استفاده از ماشینها برای انجام محاسبات، انسانها را به استفاده از فناوریهای پیشرفتهای مانند هوش مصنوعی سوق داده است که قادر به پردازش دادهها با دقت و سرعت بالا هستند.»
کاهش هزینهها و ارتقای کیفیت زندگی
رضایی طاویرانی در ادامه به گستره وسیع حوزه سلامت اشاره کرد و گفت: «هوش مصنوعی در بخشهای مختلف سلامت، از جمله پیشگیری از بیماریها، تشخیص زودهنگام، درمان مؤثر و بهبود کیفیت زندگی، میتواند نقش مهمی ایفا کند و در نهایت به کاهش هزینهها و بهبود دسترسی به خدمات بهداشتی منجر شود.»
وی افزود: «امروزه ارتباط بین متخصصان هوش مصنوعی و دانشمندان حوزه سلامت به شکل قابل توجهی تقویت شده است و این همکاریها به تشکیل تیمهای پژوهشی و عملیاتی جدیدی منجر شده است که چشمانداز مثبتی برای حل چالشهای این حوزه ایجاد کرده است.»
تهدیدها و فرصتها؛ هوش مصنوعی در سلامت
مدیر امور پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تاکید کرد که مانند سایر فناوریها، هوش مصنوعی هم فرصتها و هم تهدیدهایی به همراه دارد. او افزود: «برخی افراد نگرانیهایی درباره استفاده نابهجا از هوش مصنوعی دارند و معتقدند که این فناوری میتواند زندگی بشر را دستخوش تلاطم کند. اما واقعیت این است که تمامی فناوریها چنین پتانسیلی را دارند.»
رضایی طاویرانی در ادامه به مقایسه هوش مصنوعی با دیگر فناوریها اشاره کرد و گفت: «آیا استفاده از ماشینآلات سنگین راهسازی که میتوانند جای دهها نفر کار کنند، منجر به توقف استفاده از آنها شده است؟ آیا استفاده از هواپیماهای نظامی موجب تعطیلی فناوری پرواز شده است؟ بالعکس، با مدیریت صحیح و استفاده بهینه از این فناوریها میتوان کیفیت زندگی بشر را ارتقا داد و تهدیدهای احتمالی را به حداقل رساند.»
چشمانداز آینده هوش مصنوعی در پژوهشهای پزشکی
وی همچنین به روند رو به رشد استفاده از هوش مصنوعی در پروژههای تحقیقاتی دانشگاه اشاره کرد و گفت: «هوش مصنوعی بهویژه در بهینهسازی روشهای درمانی و تشخیصی در مراحل اولیه و تثبیت، جایگاه چشمگیری در پژوهشها پیدا کرده است. پیشبینی میشود که با افزایش استفاده از این ابزار قدرتمند، در آینده نزدیک بخش قابل توجهی از تحقیقات در این دانشگاه متاثر از کاربردهای هوش مصنوعی خواهد بود.»
رضایی طاویرانی در پایان تاکید کرد که به جای نگرانی از گسترش هوش مصنوعی در حوزه سلامت، باید به مدیریت صحیح این فناوری و سیاستگذاری مناسب در این زمینه پرداخته شود. او افزود: «تعریف ضوابط و نظارت صحیح میتواند علاوه بر جلوگیری از هدر رفتن امکانات، بهرهوری استفاده از هوش مصنوعی را افزایش دهد و از مزایای آن به بهترین نحو بهرهبرداری کرد.»
source