در نشست خبری مجمع انجمن‌های علمی علوم آزمایشگاهی کشور مطرح شد؛

حذف ارز ترجیهی کیت‌ها، چرخه اقتصادی آزمایشگاه‌ها را مختل کرده است

دبیر انجمن دکترای علوم آزمایشگاهی تشخیص طبی ایران گفت: حذف ارز ترجیهی کیت‌ها، چرخه اقتصادی آزمایشگاه‌ها را مختل کرده است و ادامه این فرایند مشکلات زیادی را برای آزمایشگاه‌ها به همراه دارد.

غلامرضا حمزه‌لو دبیر انجمن دکترای علوم آزمایشگاهی تشخیص طبی ایران در نشست خبری که با موضوع عدم ابلاغ تعرفه مصوبه شورای عالی بیمه سلامت جهت افزایش نرخ ارز همچنین حذف ارز ترجیحی و تبعات آن برای آزمایشگاه‌های تشخیص پزشکی کشور برگزار شد، با تاکید بر نقش مهم آزمایشگاه‌ها گفت: بیشترین خدمات حوزه سلامت در حوزه پاراکلینیک و تصویربرداری انجام می‌شود بیش از ۵۰۰ میلیون تست در سال توسط آزمایشگاه‌های کشور انجام می‌پذیرد و سالیانه حدود ۱۰ تا ۲۰ درصد به این تعداد اضافه می‌شود.

وی افزود: انجام این امر در ناوگان ۷ هزار آزمایشگاه جایگاه مهم آزمایشگاه را نشان می‌دهد تشخیص بیماری‌های غیرواگیر نیاز به خدمات آزمایشگاهی را بیش از پیش می‌کند. تکتولوزی‌های روز دنیا نیز خدمات بیشتری را معرفی می‌کنند که آزمایشگاه‌ها باید این امر را تامین کنند.

حمزه لو بیان کرد: آزمایشگاه‌ها ساختار پیچیده‌ای دارند لذا وابستگی به ارز آن نیز بیشتر است ۸۰ درصد خدمات سرپایی در بخش خصوصی و بیش از ۷۰ درصد خدمات تخصصی آزمایشگاهی در بخش خصوصی انجام می‌شود که کیت‌ها و مواد اولیه از سهمیه ارزی برخوردار بوده است.

وی ادامه داد: هرگونه تغییری که در این امر به وجود آید حوزه‌ها تحت تاثیر قرار می‌گیرند برای به روز بودن و استمرار خدمات آزمایشگاه‌ها باید چرخه اقتصادی در گردش باشند اکنون به دلیل شرایط متفاوت، تجهیزات باید به روز تهیه شود.

دبیر انجمن دکترای علوم آزمایشگاهی تشخیص طبی ایران گفت: اکنون با سیاست جدید وزارت بهداشت در حذف ارز ترجیحی کیت‌ها، چرخه اقتصادی آزمایشگاه‌ها مختل شده است و ادامه این فرایند مشکلات زیادی را برای آزمایشگاه‌ها به وجود می‌آورد که ادامه این امر سلامت مردم را به خطر می‌اندازد.

وی اضافه کرد: در بیماری‌های عمومی مانند سل، هپاتیت و اچ‌ای وی، که خدمات تخصصی لازم دارند این روند تامین هزینه‌ها را دچار مشکل خواهد کرد.

انتخاب ۹۰ درصد بیماران آزمایشگاه‌های خصوصی است

در ادامه این نشست، سید حسین فاطمی رییس انجمن متخصصین علوم آزمایشگاهی بالینی ایران، اظهار کرد: ۷۰ درصد تشخیص‌ها باید از طریق آزمایشگاه‌ها بگذرد دولت اگر بتواند در آزمایشگاه‌ها هزینه کند این هزینه سرمایه‌گذاری خواهد شد.

وی افزود: آزمایشگاه جایی است که اکثر بیمه‌ها از آن استفاده و تقریبا ۹۰ درصد بیماران آزمایشگاه‌های خصوصی را انتخاب می‌کنند.

فاطمی با اشاره به نکته مهم، تشخیص درست برای درمان درست، بیان داشت: در تعرفه آزمایشگاه دو بخش حرفه‌ای و فنی داریم، که بخش فنی مرتبط با خرید ملزومات مواد مصرفی است و باید تامین شود.

وی تاکید کرد: باید به فکر مردم باشیم؛ تشخیص درست برای ما و مردم بسیار اهمیت دارد. برای تجهیزات یک بار سرمایه‌گذاری می‌شود، اما کیت مصرفی روز است باید در این امر به آزمایشگاه‌ها کمک شود.

وی با اشاره به فعالیت ۷ هزار آزمایشگاه گفت: دولت وقتی ارز را قطع می‌کند باید تعرفه را اعلام کند تا آزمایشگاه‌ها بتوانند فعالیت‌های خود را به خوبی انجام دهند.

source

توسط argbod.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *