واتساپ و گوگل‌پلی رفع فیلتر شد، اما این همه ماجرای جلسه روز سه‌شنبه شورای عالی فضای مجازی نیست.

به گزارش انتخاب، محمد قمی، عضو حقوقی شورای عالی فضای مجازی گفته است که در جلسه اخیر این شورا مصوبه‌ای ۳۲ بندی تصویب شده و آن طور که اخلاقی امیری، عضو کمیسیون فرهنگی مجلس، گفته است بر اساس این مصوبه برای رفع فیلترینگ ۱۰ سیاست و ۳۰ گام اجرایی در نظر گرفته شده است و اجرای این سیاست‌ها ۱۴ ماه طول می‌کشد.

او گفته که هر پلتفرمی، آن ۱۰ سیاست را بپذیرد، رفع فیلتر می‌شود.

در پی انتشار چنین اخباری خبرنگاران «انتخاب» با مسئولان مربوطه تماس گرفتند که هیچ یک یا حاضر به پاسخگویی نشدند یا تلفن خود را جواب ندادند. وزارت ارتباطات هم تا این لحظه از انتشار دقیق مصوبه ۳۲ بندی خودداری می‌کند و همه صرفا بر رفع فیلتر واتساپ و گوگل‌پلی تأکید می‌کنند.

ظاهرا هیچکس نمی‌خواهد همه آنچه در جلسه روز سه‌شنبه شورای عالی فضای مجازی گذشته را بازگو کند. بر اساس گزارش خبرگزاری اصولگرای «مهر» قرار بوده است که در جلسه دیروز شورا، طرحی در چهار مرحله انجام شود که اینترنت اقشار یا همان اینترنت طبقاتی یکی از عناصر کلیدی آن است.

بعلاوه گفته می‌شود که بناست یوتیوب و تلگرام رفع فیلتر نشوند، اما پوسته‌ای برای آن‌ها ارائه شود؛ به این معنی که کاربران بتوانند با برنامه‌هایی جایگزین به این دو پلتفرم وصل شوند؛ مانند آنچه در گذشته با نام تلگرام طلایی وجود داشت که در این صورت، بسیاری از کانال‌ها و مطالب برای مخاطب نمایش داده نمی‌شود که دقیقا همان استمرار فیلترینگ است.

برای حصول اطمینان از آنچه قرار است رخ دهد، شورای عالی فضای مجازی و دولت باید در راستای تحقق شفافیت در کشور واضح به مردم توضیح دهند که دقیقا در جلسه اخیر شورای عالی فضای مجازی چه گذشته است و مصوبه این شورا دارای چه جزئیاتی است؟

شفافیت یکی از مهم‌ترین موضوعاتی بوده که دولت همواره بر آن تأکید داشته است و طبیعتا مردم و به ویژه رأی‌دهندگان به دولت انتظار دارند تصمیمات در موضوعات مهمی مانند فضای مجازی به طور کامل به مردم منتقل شود تا چنین شائبه‌ای به وجود نیاید که تصمیم‌سازان بدون در نظر گرفتن نظر واقعی مردم و پشت در‌های بسته برای مردم تصمیم می‌گیرند.

source

توسط argbod.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *