ساعت 24 – شوخی رایج این روزها در ترکیه این است که این کشور به دلیل آشفتگی شرایط در سوریه در شرف تبدیل شدن به همسایه اسرائیل است.

بلومبرگ در گزارشی به این موضوع پرداخته و می‌نویسد: هرچند همسایگی ترکیه و اسرائیل یک اغراق آشکار است، اما محو کردن مرزهای سوریه با اسرائیل در جنوب غربی و ترکیه در شمال در حال انجام است. اتفاقی که به ویژه با تقویت منافع دو کشور در منطقه در حال شکل‌گیری است.

پس از سرنگونی بشار اسد از سوی شورشیان اسلام‌گرای افراطی ترکیه به عنوان اصلی‌ترین برنده خارجی این مناقشات شناخته می‌شود و با توجه به نفوذ و جایگاه این کشور در میان افراطیون تحریر شام هر روز میزان نقش‌آفرینی آنکارا در معادلات سوریه افزایش می‌یابد.

این ماجرا حتی به آمریکا هم کشیده شد و دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب آمریکا، ترکیه را بازیگری کلیدی در شکل‌دهی سوریه پس از اسد خواند. ترامپ همچنین بر روابط خوب و نزدیکش با رجب طیب اردوغان تاکید و ابراز اطمینان کرد که می‌تواند با همراهی دوست خوبش اوضاع در سوریه را به پیش ببرند.

انتشار تصاویری از آغوش گرم وزیر امور خارجه ترکیه و رهبر جدید سوریه در دیدار اخیر آن‌ها آخرین شواهد از نفوذ آنکارا در معادله سوریه به شمار می‌رود.

ترکیه از حضور نیروهای کرد مورد حمایت آمریکا در شمال سوریه نگران است و آن‌ها را متهم کرده که با گروه پ.ک.ک که در فهرست سازمان‌های تروریستی کشورهای غربی قرار دارد در ارتباط هستند.
Related

حاکمان جدید سوریه وزیر خارجه جدید این کشور را معرفی کردند؛ حسن شیبانی کیست؟
آمریکا می‌گوید هیچ‌گونه نقشی برای ایران در سوریه پسا اسد متصور نیست

هدف نهایی رجب طیب اردوغان ایجاد یک منطقه حائل در امتداد کل ۹۰۰ کیلومتری مرز سوریه و ترکیه است تا بتواند هم ضربات لازم را به کردها بزند و هم از تسری هرگونه بحران سوریه به این کشور جلوگیری کند. هرچند این ایده و آرمان کمی جاه‌طلبانه به نظر‌ می‌رسد و برخی از ناظران سیاسی تردید دارند که قابلیت اجرا داشته باشد.

این سوی ماجرا به نظر می‌رسد اسرائیل به همان اندازه مشتاق استفاده از این لحظه است. نخست وزیر اسرائیل بنیامین نتانیاهو پس از بیش از یک سال نبرد با گروه‌های حماس و حزب الله تحت حمایت ایران و البته هدف قرار دادن تاسیسات نظامی سوریه نیروهایش را در خاک این کشور به پیش برده است.

اسرائیل همچنین کنترل خود را بر بلندی‌های استراتژیک جولان گسترش داده و حتی می‌خواهد شهرک‌های خود را در آنجا گسترش دهد. منطقه‌ای که هم از منابع مهم آب به شمار می‌رود و هم زمین‌هایش حاصلخیز است.

ترکیه میزبان بیش از ۳ میلیون پناهنده از همسایه جنوبی خود است. میراثی از یک جنگ بیش از ۱۳ ساله که در ابتدا خود آنکارا از بازیگران اصلی آن بود و نقش مهمی در حمایت از گروه‌های ستیزه‌جو در معادلات داخلی سوریه داشت.

حالا اما آنکارا بالاخره پیروز این معادله شده و نه تنها ایران و روسیه را کنار می‌زند که شرکت‌های این کشور هم احتمالا در خط مقدم بهره‌برداری از بازسازی سوریه پس از سقوط اسد خواهند بود.

source

توسط argbod.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *