به گزارش سلامت نیوز به نقل از مدیسن نت، گری پتی، پروفسور ژنتیک و پزشکی در دانشگاه واشنگتن، توضیح میدهد که فروکتوز بهطور متفاوت از گلوکز در بدن پردازش میشود. در حالی که گلوکز در سراسر بدن متابولیزه میشود، فروکتوز تنها در دو مکان عمده، یعنی روده کوچک و کبد، پردازش میشود.
پتی در اینباره گفت: «انتظار داشتیم که سلولهای تومور فروکتوز را مانند گلوکز متابولیزه کنند، اما آزمایشها نشان داد که این اتفاق نمیافتد، چرا که سلولهای سرطانی قادر به استفاده از فروکتوز بهعنوان منبع انرژی نیستند.»
با این حال، محققان متوجه شدند که وقتی فروکتوز به کبد وارد میشود، این اندام آن را به ترکیبی به نام لیزوفسفاتیدیل کولین (LPC) تبدیل میکند. این LPCها برای سلولهای سرطانی جذاب بوده و به آنها در رشد و تکثیر کمک میکنند.
پتی افزود: «LPCها ممکن است یکی از مؤثرترین و کارآمدترین راهها برای حمایت از رشد تومور باشند.» در یکی از آزمایشها، به حیوانات مبتلا به تومور، رژیم غذایی پر از فروکتوز داده شد و نتایج نشان داد که در برخی موارد سرعت رشد تومورها دو برابر یا حتی بیشتر شد.
اگرچه این تحقیقات بهطور قطعی نمیتوانند ارتباط مستقیم بین شربت ذرت با فروکتوز بالا و افزایش نرخ سرطان را ثابت کنند، اما یافتههای آنها نشاندهنده نقش بالقوه فروکتوز در پیشرفت سرطان هستند. تحقیقات بیشتر در این زمینه میتواند روشن کند که آیا مصرف زیاد فروکتوز میتواند بهطور مستقیم باعث افزایش خطر ابتلا به سرطان شود یا خیر.
source