وزارت بهداشت ترکیه در ۱۱ سؤال به بررسی و پاسخ به موضوعات مرتبط با بیماری آبله میمون که بیشترین کنجکاوی را به خود اختصاص داده، پرداخته است.

وزارت بهداشت از طریق پرسش‌های متداول، به مهم‌ترین سؤالات جامعه درباره آبله میمون پاسخ داده است. این ۱۱ سؤال مطابق با راهنمای آبله میمون پاسخ داده شده و محتوای مذکور از طریق حساب‌های رسانه‌های اجتماعی وزارت بهداشت به اشتراک گذاشته شده است. سؤالات و پاسخ‌ها به شرح زیر است:

۱) آبله میمون چیست؟

آبله میمون یک بیماری ویروسی زئونوز (ویروسی که از حیوانات به انسان منتقل می‌شود) است که علائم آن به علائم آبله‌ای که در گذشته دیده شده است شباهت دارد، اگرچه از نظر بالینی خفیف‌تر است و به ندرت کشنده است. این بیماری می‌تواند از انسان به انسان نیز منتقل شود. با اعلام ریشه‌کنی آبله در سال ۱۹۸۰ و متوقف شدن واکسیناسیون، آبله میمون به ندرت، به ویژه در مناطق مرکزی و غربی آفریقا مشاهده می‌شود.

۲) چه زمانی باید برای آبله میمون تست انجام داد؟

افرادی که فکر می‌کنند ممکن است آبله میمون داشته باشند یا با فردی که آبله میمون دارد، در تماس نزدیک بوده‌اند، باید به یک مرکز درمانی مراجعه کنند تا تصمیم‌گیری شود که آیا نیاز به انجام تست دارند یا خیر. اگر پزشک تشخیص دهد که نیاز به تست دارید، نمونه‌ها را جمع‌آوری کرده و به آزمایشگاه مناسب ارسال می‌کند.

۳) علائم آبله میمون چیست؟

علائم شامل تب، سردرد، دردهای عضلانی و کمردرد، بزرگ شدن غدد لنفاوی، علائم دستگاه تنفسی (گلودرد، گرفتگی بینی یا سرفه) و بثورات پوستی مشخص است که مختص این بیماری است.

۴) اگر علائمی داشته باشم چه باید بکنم؟

اگر بثورات پوستی جدید یا توضیح‌ناپذیری یا سایر علائم آبله میمون مشاهده کردید، به یک مرکز درمانی مراجعه کنید. تا زمانی که به مرکز درمانی مراجعه نکرده‌اید، از تماس نزدیک با دیگران (شامل تماس جنسی) اجتناب کنید. تا زمانی که به مرکز درمانی مراجعه کنید، از تماس نزدیک با حیوانات خانگی یا دیگر حیوانات نیز خودداری کنید. اگر در انتظار نتایج تست خود هستید، به همین اقدامات پیشگیرانه ادامه دهید. اگر نتیجه تست شما مثبت بود، تا زمانی که بثورات پوستی شما بهبود یابد و پوست شما به حالت طبیعی بازگردد، خود را قرنطینه کنید و به رعایت اقدامات پیشگیرانه ادامه دهید. اگر تب، گلودرد، گرفتگی بینی یا سرفه دارید، به قرنطینه خود ادامه دهید. فقط برای مراجعه به پزشک یا موارد اضطراری از خانه خارج شوید. از استفاده از وسایل نقلیه عمومی اجتناب کنید. اگر نیاز به ترک قرنطینه داشتید، بثورات پوستی خود را بپوشانید و ماسکی که به خوبی روی صورت قرار می‌گیرد بزنید.

۵) آبله میمون چگونه منتقل می‌شود؟

آبله میمون می‌تواند از طریق تماس مستقیم با بثورات پوستی، زخم‌ها یا مایعات بدن از فردی به فرد دیگر منتقل شود. همچنین می‌تواند در طی تماس نزدیک طولانی‌مدت یا تماس جنسی (مانند بوسیدن، بغل کردن یا رابطه جنسی) منتقل شود. فردی که آبله میمون دارد، از زمانی که علائم شروع می‌شود تا زمانی که بثورات پوستی به‌طور کامل بهبود یابند و پوست به حالت طبیعی بازگردد، می‌تواند ویروس را به دیگران منتقل کند. برخی بیماران ممکن است ۱ تا ۴ روز قبل از شروع علائم، ویروس را منتقل کنند. با این حال، شواهدی دال بر انتقال ویروس توسط افرادی که هیچ علائمی ندارند، وجود ندارد.

۶) آیا آبله میمون یک بیماری مقاربتی است؟

آبله میمون را می‌توان به عنوان یک بیماری مقاربتی تعریف کرد. به عبارت دیگر، رابطه جنسی یکی از راه‌های انتقال آبله میمون است. در گذشته، شیوع آبله میمون از طریق تماس مستقیم با حیوانات آلوده و محصولات حیوانی رخ داده است، اما انتقال از انسان به انسان محدود بوده است. در شیوع فعلی، ویروس عمدتاً از طریق تماس نزدیک منتقل می‌شود. تماس با زخم‌ها یا ترشحات تنفسی در طی تماس جنسی می‌تواند منجر به انتقال شود. با این حال، بدون رابطه جنسی نیز تماس نزدیک و طولانی‌مدت با پوست فردی که آبله میمون دارد، می‌تواند باعث انتقال ویروس شود.

۷) چگونه می‌توان از آبله میمون پیشگیری کرد؟

از تماس نزدیک با افراد دارای بثورات پوستی که مشکوک به آبله میمون هستند، خودداری کنید. از تماس با اشیاء و مواد مورد استفاده بیمار آبله میمون پرهیز کنید. دست‌های خود را مرتب با آب و صابون بشویید یا از ضدعفونی‌کننده دست مبتنی بر الکل استفاده کنید. به‌ویژه قبل از غذا خوردن، لمس صورت و استفاده از سرویس بهداشتی، از بهداشت دست‌ها مطمئن شوید.

۸) آیا باید نگران شرکت در رویدادهای شلوغ باشم؟

در صورتی که با فردی که آبله میمون دارد، تماس نزدیک یا تماس پوستی داشته باشید، امکان انتقال وجود دارد. یافته‌های اولیه نشان می‌دهد که رویدادهایی که در آن افراد تماس پوستی نزدیک و مداوم دارند، می‌تواند منجر به موارد آبله میمون شود. اگر قصد شرکت در رویدادی را دارید، باید میزان تماس نزدیک و پوستی که خواهید داشت را مدنظر قرار دهید.

۹) چه درمان‌هایی برای آبله میمون موجود است؟

درمان خاصی برای آبله میمون وجود ندارد. اما به دلیل شباهت‌های ژنتیکی بین ویروس‌ها، داروهای ضدویروسی که برای درمان آبله استفاده می‌شوند، می‌توانند در درمان آبله میمون هم به کار روند، اگرچه کارآیی آنها به‌طور کامل ثابت نشده است.

۱۰) آیا ممکن است آبله میمون به حیوان خانگی من منتقل شود؟

آبله میمون یک بیماری زئونوتیک است، به این معنا که می‌تواند بین حیوانات و انسان‌ها منتقل شود. با این حال، در حال حاضر حیوانات خانگی در معرض خطر بالای آبله میمون نیستند.

۱۱) آیا آبله میمون می‌تواند از طریق آب استخر، جکوزی یا پارک آبی منتقل شود؟

هیچ مطالعه‌ای که ارتباط مستقیم انتقال آبله میمون از طریق آب استخر، جکوزی یا آب‌های پارک آبی را نشان دهد، وجود ندارد. اما انتقال ویروس از انسان به انسان از طریق تماس نزدیک و پوستی ممکن است. بیماری می‌تواند از طریق استفاده مشترک از اشیاء فرد مبتلا، مانند حوله، تخته شنا، اسباب‌بازی‌های آبی یا لباس‌ها، به فرد سالم منتقل شود. با انجام ضدعفونی در مکان‌های آبی و کلرزنی مناسب استخرها، خطر انتقال ویروس آبله میمون از بین می‌رود.

source

توسط argbod.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *