به گزارش سلامت نیوز به نقل از خبرآنلاین،تحقیقات جدید پژوهشگران جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی نشان می‌دهد که کمبود برخی مواد مغذی مانند ویتامین B12 و اسید فولیک (B9) می‌تواند باعث کاهش شنوایی تا ۳۹ درصد شود. این یافته‌ها اهمیت تغذیه صحیح در حفظ سلامت شنوایی را بیشتر از پیش نمایان می‌کنند.

به گفته ساره حسینی، پژوهشگر جهاد دانشگاهی و عضو گروه پژوهشی مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی خراسان جنوبی، تغذیه نقش مهمی در سلامت شنوایی دارد. به‌ویژه، مصرف مواد غذایی حاوی آنتی‌اکسیدان‌ها مانند ویتامین C، ویتامین E و سلنیوم می‌تواند به بهبود شنوایی و محافظت از گوش در برابر آسیب‌ها کمک کند. این ترکیبات در میوه‌ها و سبزیجات تازه به وفور یافت می‌شوند و می‌توانند از خطر ابتلا به کم شنوایی جلوگیری کنند.

حسینی تاکید کرد که پتاسیم، روی و منیزیم از جمله مواد معدنی حیاتی برای حفظ عملکرد گوش و شنوایی سالم هستند. این مواد معدنی در مواد غذایی مانند موز، سیب‌زمینی، گوجه‌فرنگی و ماست کم‌چرب موجود است و به بهبود عملکرد گوش داخلی و تبدیل صداها به سیگنال‌های قابل درک برای مغز کمک می‌کنند.

برای حفظ سلامت شنوایی، حسینی به مصرف مغزهای خوراکی مانند بادام، گردو و فندق توصیه کرد. همچنین، ماهی‌ها و مواد غذایی حاوی اسیدهای چرب امگا-۳ مانند گردو و دانه‌های کتان و چیا می‌توانند به تقویت سیستم شنوایی کمک کنند.

پژوهش‌ها نشان داده‌اند که با افزایش سن، به‌ویژه در افراد بالای ۵۰ سال، شنوایی به مرور کاهش می‌یابد. این پدیده که به آن پیرگوشی گفته می‌شود، معمولاً با کاهش خون‌رسانی به حلزون گوش و آسیب به سلول‌های شنوایی همراه است. با تأمین ویتامین‌های مورد نیاز بدن، می‌توان از این روند جلوگیری کرد.

کمبود ویتامین B12 و اسید فولیک به‌ویژه در سنین بالا، می‌تواند باعث افزایش سطح هموسیستئین در خون شود که جریان خون در حلزون گوش را مختل کرده و در نتیجه، شنوایی کاهش می‌یابد. مطالعات نشان داده‌اند که افزایش مصرف این مواد مغذی می‌تواند تا ۲۰ درصد از شنوایی محافظت کند و از کاهش آن جلوگیری کند.

حسینی همچنین اشاره کرد که مصرف مواد غذایی حاوی روی مانند گوشت، بادام هندی و شکلات تلخ می‌تواند به پیشگیری از کاهش شنوایی ناگهانی (SSNHL) و وزوز گوش کمک کند. این وضعیت که به کاهش شنوایی غیرقابل توضیح گفته می‌شود، به راحتی با تغذیه مناسب قابل پیشگیری است.

کاهش شنوایی نه تنها باعث مشکلات شنوایی می‌شود، بلکه می‌تواند بر زوال شناختی، حافظه و تفکر تأثیر بگذارد و فرد را در معرض افسردگی و انزوای اجتماعی قرار دهد. به همین دلیل، باید به حفظ سلامت شنوایی خود توجه کرده و از رژیم غذایی سالم و متنوع برای پیشگیری از مشکلات شنوایی استفاده کنیم.

source

توسط argbod.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *