به گزارش سلامت نیوز حنیف رضا گلزار کارشناس ارشد خاک وآب درباره ماجراهای اخیر پیش آمده پیرامون دادن مجوز برداشت درختان شکسته و ایستاده از جنگل های هیرکانی از سوی سرپرست سازمان منابع طبیعی وآبخیزداری کشور نوشت:

« هیچ مسولی برداشت از درختان، تنها ذخایر جنگل های هیرکانی کشور را نه توصیه می کند و نه عقلانی و نه قانونی می داند.»

اینها دیدگاه های مطرح شده از سوی مخالفان بهره برداری چوبی از جنگل های شمال نیست. آنچه نقل شد، عین عبارت درج شده در نامه شرکت چوب و کاغذ مازندران است.

فارغ از اینکه آیا نویسندگان آن نامه به بیان رهیافت های کارشناسی درباره نقش های اکولوژیک رویشگاه هیرکانی رسیده اند یا این نامه را با هدف تطهیر نقش آفرینی رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام برای شکستن قانون تنفس تنظیم کرده اند، این نامه یک سند قابل استناد برای ریل گذاری مسیر صیانت از “قانون مترقی توقف بهره برداری چوبی” به شمار می آید.

این اعتراف به غیرعقلانی و غیرقانونی بودن برداشت چوب از جنگل های شمال آن هم از سوی یک شرکت بهره بردار، دستاورد کوچکی نیست!

جامعه مدنی ایران و به ویژه کنشکران مدنی در حوزه محیط زیست و منابع طبیعی کشور باید به روشنگری ها و تلاش های یک دهه گذشته خود ببالند. دستاورد روشن آن تلاش ها این بود که امروز شرکتی که ماهیت وجودی و رمز بقایش به بهره برداری چوبی از جنگل های شمال وابسته است، به چنین درک روشنی از کارکرد اکوسیستم جنگل و درختان شکسته و افتاده رسیده که این برداشت را نه عقلانی و نه قانونی نمی داند! به هر روی این یک دستاورد بزرگ و امیدوارکننده است.

از سوی دیگر شاهد آن هستیم که هنوز عده ای در “دانشکده های منابع طبیعی کشور” که در همه این سال ها، بر ضرورت تدوین طرح پافشاری داشتند، بر طبل بهره برداری چوبی آن هم بدون هیچ طرح و برنامه ای می دمند و گروهی دیگر از متخصصین حوزه جنگلداری همه تلاش خود را به کار بسته اند تا این دست درازی به هیرکانی را قانونی جلوه دهند!

این دوگانگی در نگاه به گزاره مدیریت جنگل، بیانی از آشفتگی ساختاری در نظام آموزش عالی کشور در حوزه منابع طبیعی است.

با همه این ها، امروز که “شرکت چوب و کاغذ مازندران” از طلب ۳۰۳ هزار مترمکعبی خود گذشته و درخواست معادل ریالی آن را کرده، توپ صیانت از هیرکانی و قانون تنفس جنگل های شمال در زمین “سازمان منابع طبیعی وآبخیزداری کشور” است.

منتظر واکنش رسمی سازمان به رخ داده های چند روز گذشته هستیم؛ اگرچه لغو نشست خبری معاون امور جنگل سازمان، رنگ رخساری است که خبر از سِر درون سازمان، درباره این چالش می دهد؛ ولی همچنان امیدواریم تا با تصمیم های خردمندانه، دامنه پیامدهای چالش شکستن قانون تنفس را گسترده تر از این که هست نکنند.

در همین راستا #ابطال_مصوبات_برداشت_چوب، مطالبه ای ملی از رییس آینده این سازمان، در راستای تحقق امنیت زیستی این سرزمین است.

source

توسط argbod.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *