به گزارش سلامت نیوز مغز شما برای عملکرد به‌طور مداوم به تحریک نیاز دارد. درست مانند عضله‌ای که برای حفظ قدرت باید تمرین کند، مغز نیز باید فعال باشد تا سلامت خود را حفظ کند. فعالیت‌هایی مانند حل جدول کلمات، پازل، خواندن کتاب، یادگیری زبان جدید و یا حتی شرکت در بحث‌های فکری می‌تواند به حفظ و تقویت کارکرد مغز کمک کند. از طرف دیگر، فعالیت‌هایی مانند تماشای تلویزیون که هیچ‌گونه تعامل ذهنی نداشته باشد، به رشد مغز کمک نمی‌کند.

تعاملات اجتماعی نقشی بسیار مهم در سلامت روان و جسم دارند. این فعالیت‌ها به کاهش استرس و افسردگی کمک می‌کنند که خود از عوامل مهم کاهش حافظه و توانایی‌های شناختی است. ارتباط با خانواده، دوستان و حتی شرکت در گروه‌های اجتماعی می‌تواند حافظه و سلامت مغز شما را تقویت کند. به خصوص اگر تنها زندگی می‌کنید، سعی کنید به طور منظم با دیگران ارتباط برقرار کنید و فعالیت‌های اجتماعی داشته باشید.

سلامت قلب و رگ‌های خونی نه تنها برای سلامت جسم ضروری است، بلکه برای سلامت مغز نیز حیاتی است. فشار خون بالا، دیابت و کلسترول بالا می‌توانند جریان خون به مغز را کاهش دهند و باعث آسیب به بافت مغز شوند. بنابراین، مهم است که به طور مرتب فشار خون، قند خون و کلسترول خود را کنترل کرده و در محدوده طبیعی نگه دارید. همچنین، با افزایش فعالیت بدنی و کاهش مصرف سدیم، می‌توانید به بهبود وضعیت قلب و عروق خود کمک کنید.

خواب یکی از عوامل کلیدی در حفظ سلامت مغز است. در طول خواب، مغز فرصت دارد تا خاطرات را تثبیت کند و پروتئین‌های غیرطبیعی را که ممکن است باعث آسیب به سلول‌های مغزی شوند، پاکسازی کند. برخی از تئوری‌ها حتی بر این باورند که خواب به مغز کمک می‌کند تا فعالیت‌های ذهنی را به‌طور مؤثرتر ذخیره کند و در نتیجه به تقویت حافظه و سلامت شناختی کمک می‌کند. بنابراین، خواب منظم و کافی به مغز این فرصت را می‌دهد که به‌طور مؤثر عمل کند و به شما کمک می‌کند تا عملکرد مغز خود را حفظ کنید.

برای حفظ سلامت مغز و کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های شناختی، باید از هر چهار بعد مهم یاد شده در زندگی خود مراقبت کنید. فعالیت‌های ذهنی، اجتماعی، جسمی و خواب مناسب می‌تواند در کنار هم، مغز شما را سالم و قوی نگه دارند.

منبع: mayoclinichealthsystem

source

توسط argbod.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *