به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایرنا،تحقیقات جدید نشان میدهند که مدت زمان بیتحرکی میتواند به طور جدی بر سلامت قلب تاثیر بگذارد. براساس این مطالعه، نشستن یا دراز کشیدن بیش از ۱۰ ساعت و نیم در طول روز، حتی در افرادی که به طور منظم ورزش میکنند، میتواند خطر ابتلا به بیماریهای قلبیعروقی و در نهایت مرگ ناشی از آن را افزایش دهد.
در این پژوهش که شامل ۸۹ هزار نفر از افراد مختلف بود، مشخص شد که اگرچه ورزش کردن برای پیشگیری از بیماریهای قلبیعروقی بسیار مهم است، اما ساعات طولانی بیتحرکی، مانند نشستن یا خوابیدن بیش از حد، میتواند تهدید جدی برای سلامت قلب باشد. این نتایج در جلسات علمی انجمن قلب آمریکا در سال ۲۰۲۴ ارائه شدند.
شان خورشید، متخصص قلب بیمارستان عمومی ماساچوست و یکی از پژوهشگران این مطالعه، تأکید کرد: «ما به این نتیجه رسیدیم که کاهش زمان بیتحرکی میتواند با کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبیعروقی ارتباط مستقیم داشته باشد. بیش از ۱۰ ساعت و نیم نشستن یا دراز کشیدن در روز، میتواند برای سلامت قلب خطرناک باشد.»
در حالی که انجام فعالیت بدنی منظم، به ویژه ورزش متوسط تا شدید، که برای بهبود سلامت قلب حداقل ۱۵۰ دقیقه در هفته توصیه میشود، هنوز یکی از عوامل مهم پیشگیری است، پژوهشهای جدید نشان میدهند که این فقط بخشی از مشکل است. بیتحرکی در ساعات باقیمانده روز میتواند اثرات منفی قابل توجهی بر سلامت قلب بگذارد.
نتایج این مطالعه نشان میدهند که حتی افرادی که به طور مرتب ورزش میکنند، اگر بقیه روز را به نشستن یا دراز کشیدن بگذرانند، همچنان در معرض خطر بیماریهای قلبیعروقی هستند. کاهش مدت زمان بیتحرکی و افزایش فعالیتهای سادهای مانند ایستادن و حرکت کردن در طول روز میتواند به پیشگیری از این مشکلات کمک کند.
محققان همچنین بر این باورند که تغییرات کوچک در عادات روزانه، مانند انجام حرکات کششی یا پیادهرویهای کوتاه مدت در فواصل زمانی منظم، میتواند به طور قابل توجهی از خطر ابتلا به بیماریهای قلبی بکاهد و سلامتی قلب را حفظ کند.
مطالعه جدید نشان میدهد که برای حفظ سلامت قلب، نباید تنها به انجام ورزشهای منظم بسنده کرد. کاهش زمان بیتحرکی در طول روز به همان اندازه مهم است. حتی افرادی که به طور مرتب ورزش میکنند، باید مراقب زمانهایی که در طول روز در وضعیت بیتحرکی قرار میگیرند باشند تا از بروز بیماریهای قلبیعروقی پیشگیری کنند.
source