به گزارش سلامت نیوز به نقل از روزنامه همشهری، پدر یا مادر، کودک خردسال خود را مقابل یک اسباب‌بازی و یک وسیله معمولی قرار می‌دهند تا ببینند او در دو راهی، کدام را انتخاب می‌کند. در تمام ویدئوها نتیجه عجیب است، کودک خردسال آن شیء عادی را به اسباب‌بازی خوش‌آب‌ورنگ ترجیح می‌دهد. زیاد دیده‌ایم کودکانی را که اتاقشان تبدیل به انبار اسباب‌بازی شده است؛ عروسک‌ها، ماشین‌ها، پازل‌، خانه‌سازی‌، لگو و…. که والدین یا اقوام و دوستان به مناسبت‌های مختلف می‌خرند و کودک یک یا دو بار با آنها بازی می‌کند و بعد آنها را کنار می‌گذارد. این نشان می‌دهد که اغلب افراد نمی‌دانند که باید چه اسباب‌بازی‌ای را در چه سنی و چه شرایطی برای کودک بخرند که هم برای او جذاب باشد و هم به رشد او کمک کند.

انباری از ماشین‌ها و عروسک‌ها

با اینکه گرانی به بازار اسباب‌بازی‌ها هم رسیده و بسیاری از خانواده‌ها دست به عصاتر در این حوزه راه می‌روند اما هستند خانواده‌هایی که در مقابل درخواست کودکشان سریع تصمیم به خرید می‌گیرند. محبوبه که یک پسر 5ساله دارد، جزو همین گروه از والدین است و به قول خودش نمی‌تواند به پسرش «نه» بگوید: «آخرین اسباب‌بازی‌ای که برای پسرم خریدم، یک ماشین شارژی بود که نزدیک به 10میلیون تومان هزینه‌اش شد.

من دلم نمیاد که خواسته‌ای توی دل پسرم بمونه، دوست دارم برخلاف بچگی خودم هر چیزی رو که می‌خواد داشته باشه تا براش چیزی کم نذاشته باشم.» این مادر در مورد حجم اسباب‌بازی‌های کودکش می‌گوید: «هرسال یکسری از این اسباب‌بازی‌ها که جمع می‌شه رو مجبور می‌شم تا رد کنم، چون اگه بخوام نگه دارم جایی برای اسباب‌بازی‌های جدید نمی‌مونه.»

چند توصیه به خانواده‌ها

اسباب‌بازی بخشی حذف‌نشدنی از زندگی بچه‌هاست، در کنار تأثیرات جسمی که بازی‌های مختلف بر کودکان می‌گذارند، می‌توان این ابزار را به‌عنوان منبع تغذیه روح و روان بچه‌ها یاد کرد. زهرا قانع، روانشناس و روان درمانگر کودک در این رابطه چند توصیه مهم را به خانواده ارائه داد:

  • تناسب با سن: برچسب‌های رده سنی روی اسباب‌بازی مهم‌ترین راهنما برای خانواده‌ها هستند و والدین نباید با این تصور که فرزندشان باهوش‌تر از هم‌سن و سال‌هایش است، اسباب‌بازی بزرگ‌تر از سن کودک را خریداری کنند.
  • توجه ویژه به بازی‌های گروهی و متحرک: والدین بهتر است بازی‌هایی را انتخاب کنند که علاوه بر فراهم‌کردن شرایط تحرک جسمی کودک تا حدودی در دسته بازی‌های چندنفره جای بگیرند، از این طریق ارتباط کودک با والدین و همبازی‌هایش بیشتر خواهد شد.
  • محدودیت در تعداد: نباید ذهن کودکان را با اسباب‌بازی‌های مختلف شلوغ کرد؛ چرا که تغییر اسباب‌بازی‌ها می‌تواند تمرکز کودک را روی آن اسباب‌بازی پایین بیاورد، بنابراین باید تعداد اسباب‌بازی‌ها مدیریت شود.
  • بازی‌های فکری: همان‌قدر که برای خریدن اسباب‌بازی‌هایی با ویژگی تحرک بدنی زمان گذاشته می‌شود، نباید از اسباب‌بازی‌های فکری متناسب با سن کودکان غافل شد.

 چگونه اسباب‌بازی مناسب برای فرزندمان انتخاب کنیم؟

source

توسط argbod.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *