تار و تاریخ با سرابستان در شهر تاریخی بیشاپور

پروژه «تار و تاریخ» با طراحی و آهنگسازی میدیا فرج‌نژاد، با آهنگ «سرابستان» به شهر باستانی بیشاپور سفر کرد.

به گزارش خبرگزاری آنا، تابلو موزیکالِ «سرابستان» اثری تازه از پروژه «تار و تاریخ» با آهنگسازی میدیا فرج‌نژاد و شعری از اسماعیل خویی است. اهالی «تار و تاریخ» برای ضبطِ تصویریِ این اثر به استان فارس سفر کرده‌اند تا خود را به بیشاپور برسانند.

در این اثر میدیا فرج نژاد تار نواخته، بهمن جهانسوز آواز خوانده، علیرضا نصیری‌فرد دف و صادق شریعتی تنبک نواخته است.

میدیا فرج‌نژاد آهنگساز و طراح پروژه «تار و تاریخ» درباره تابلوموزیکال «سرابستان» یادداشتی نوشته که در ادامه متن آن را می‌خوانید:

«راه رفتن در شهر باستانی بیشاپور من را مجبور می‌کرد تصور کنم! شهر را، خانه‌ها و مردم را، ارگ سلطنتی را و متحیر می‌شدم از عظمتی چنین که قرن‌ها پیش ساخته شده است.

بیشاپور به سال دویست و شصت و شش میلادی و به دستور شاپور اول، پادشاهِ ساسانی ساخته شد.

پس از پیروزی شاپور بر والرین امپراتور روم، شاپور دستور داد در ناحیه‌ای خوش آب و هوا بر سر راه تخت جمشید به تیسفون شهری بنا کنند. این جاده در زمان هخامنشیان، شهر‌های تخت جمشید و استخر را به شوش وصل می‌کرد. 

تالار عظیم تشریفات، که ما در بخشی از آن نشسته‌ایم، در جنوب شرقی معبد آناهیتا واقع شده است. مساحت تالار تشریفات نزدیک به هشتصد متر مربع است و شاید بتوان آن را در ردیف اولین و بزرگ‌ترین آثار معماری گنبددار زمان ساسانی به شمار آورد.

البته که این بنا در حمله اعراب به ایران آسیب بسیاری دید و اندک اندک متروکه شد. علاقه شاپور به این شهر بسیار بود آنقدر که نام خود را بر آن نهاد.
ممنونم از برادری‌هایِ بهمن جهانسوز، مهربانی‌های علیرضا نصیری فرد و هنرمندی صادق شریعتی در این اثر.

قطعه «سرابستان» را پویا پایور میکس و مسترینگ کرده و ضبط آن در استودیو ۵۴ انجام شده است.

کارگردانی، تدوین و تصویرِ این اثر کاری از مرتضی حاج محمدی و گرافیت میلاد فاتحی است. نشر بین‌المللی این آهنگ هم برعهده موسسه فرهنگی هنری نغمه سازان دلنشین است.

پروژه «تار و تاریخ» حدود سه سال است که کار خود را با تمرکز بر ساخت قطعاتی برای بنا‌های تاریخی ایران آغاز کرده است. در این پروژه تا کنون حدود سیصد تن از هنرمندان سراسر کشورمان حضور داشته‌اند.

آلبوم «تار و تاریخ ۱» در سال ۲۰۲۳ توانست در مسابقه بین المللی گلوبال موزیک اواردز – سال ۲۰۲۳ و در بخش‌های بهترین نوازندگی و بهترین موسیقی فولک معاصر، دو مدال طلا برای کشورمان به ارمغان بیاورد.

تا کنون دو آلبوم رسمی از آثار «تار و تاریخ» به صورت جهانی منتشر شده و آلبوم تازه‌ای از این پروژه در آینده‌ای نزدیک منتشر خواهد شد.

source

توسط argbod.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *