ایسنا: سازمان جهانی بهداشت (WHO) روز سهشنبه اعلام کرد ۱۷ عامل بیماریزا را شناسایی کرده است که واکسنهای جدید برای آنها ضروری است؛ زیرا اغلب باعث بیماری میشوند.
«ماتئوش هاسو آگوپسوویچ»، مسئول فنی سازمان جهانی بهداشت و مدیر پروژه برای تحقیقات تولید واکسن و تحویل، در یک نشست توجیهی سازمان ملل در ژنو گفت: مطالعه جدید برای شناسایی عوامل بیماریزا نشاندهنده اولین تلاش جهانی برای اولویتبندی سیستماتیک پاتوژنهای بومی بر اساس تأثیر آنها بر منطقه و سلامت جهانی است.
او گفت: یافتهها درعینحال برخی از اولویتهای دیرینه واکسن را تأیید میکند.
او افزود که اچآیوی، مالاریا و سل همچنان در صدر فهرست به عنوان تهدیدهای بزرگ جهانی هستند که مجموعا باعث مرگ ۲.۵ میلیون نفر در سال میشوند.
بااینحال، او گفت این مطالعه همچنین به دنبال جلب توجه بیشتر به پاتوژنهایی مانند استرپتوکوک گروه A است که باعث عفونتهای شدید میشود و عامل ۲۸۰ هزار مرگ ناشی از بیماری روماتیسمی قلب عمدتا در کشورهای کمدرآمد است.
مسئول فنی سازمان جهانی بهداشت همچنین خاطرنشان کرد: نمونه دیگری از اولویت جدید، کلبسیلا پنومونیه است. باکتریای که در سال ۲۰۱۹ با ۷۹۰ هزار مرگ همراه بود و مسئول ۴۰ درصد مرگومیر نوزادان به دلیل عفونت خون در کشورهای کمدرآمد است.
به گزارش آناتولی، سازمان جهانی بهداشت استرپتوکوک گروه A، ویروس هپاتیت سی، HIV-۱ و کلبسیلا پنومونیه را به عنوان پاتوژنهایی که واکسن جدید برای آنها مورد نیاز است، فهرست کرده است.
در مورد پاتوژنهایی نیز که واکسنهای آنها نیاز به توسعه بیشتر دارند، سیتومگالوویروس، ویروس آنفلوانزا (واکسن محافظ گسترده)، گونههای لیشمانیا، سالمونلا غیرتیفوئیدی، نوروویروس، پلاسمودیوم فالسیپاروم (مالاریا)، گونههای شیگلا و استافیلوکوکوس اورئوس را فهرست کرده است.
همچنین این سازمان ویروس دنگی، استرپتوکوک گروه B،E.coli پاتوژن خارج رودهای، مایکوباکتریوم توبرکلوزیس و ویروس سنسیشیال تنفسی (RSV) را به عنوان پاتوژنهایی که واکسنهایشان در حال نزدیکشدن به تأیید نظارتی، توصیه سیاست یا معرفی هستند، طبقهبندی کرد.
source