در پویش امید و افتخار مطرح شد؛
جدیدترین پویش امید و افتخار با عنوان «افتتاح بسته سازمان خدمات و مشارکتهای اجتماعی با محوریت همراهسرای مادران منطقه ۶» برگزار شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، صدوچهلونهمین پویش امید و افتخار با عنوان «افتتاح بسته سازمان خدمات و مشارکتهای اجتماعی با محوریت همراهسرای مادران منطقه ۶» صبح امروز با حضور توکلی زاده معاون شهردار برگزارشد.
بر اساس این گزارش، سیدمحمد نقیب در حاشیه افتتاح همراه سرای بیمار در منطقه ۶، اظهار کرد: یکی از مشکلاتی که با آن مواجه بودیم چادر زدن برخی از همراهان بیماران در کنار بیمارستان امام خمینی (ره) بود بر این اساس مدیریت شهری تصمیم گرفت که در فاصله بسیار کوتاهی از درب اصلی بیمارستان که فکر میکنم کمتر از ۱۰۰ متر است یک همراهسرا راهاندازی کند.
وی افزود: امروز شاهد افتتاح هشتمین همراهسرای شهر تهران با نام «مادران» هستیم البته پیش از این دو همراهسرای دیگر اطراف بیمارستان امام خمینی (ره) داشتیم، اما کفایت حضور همراهان بیماران را نداشت. علاوه بر این امروز در منطقه ۲۰ نیز همراهسرای دیگری در اطراف بیمارستان شهدای هفتم تیر به بهرهبرداری میرسد و مجموع همراه سرای بیماران در تهران به ۹ مرکز میرسد.
به گفته وی، ۳ همراهسرای دیگر نیز تا پایان سال افزوده خواهد شد و تا پایان سال ۱۲ تا همراهسرا خواهیم داشت.
این مقام مسئول تفاوتهای این سراها را اینطور تشریح کرد که، تفاوت این همراهسرا با سایر همراه سراهای دیگر فاصله بسیار کم با بیمارستان امام خمینی (ره) است؛ یکی از مشکلاتی که باعث عدم حضور برخی همراهان بیماران در همراهسراها میشود فاصله زیاد تا بیمارستان است.
وی افزود: همراه سرای بیماران کاملا رایگان است و هزینههای آن توسط خیرین تامین میشود. بیش از ۷۰ درصد هزینه راهاندازی این همراهسراها توسط خیرین تامین میشود. ظرفیت هر یک از همراه سراهای منطقه ۶ و ۲۰ که امروز افتتاح میشود ۵۰ نفر است و جانمایی همراهسراهای دیگری که تا پایان سال افتتاح خواهد شد نیز بر اساس نیازسنجی و درخواست بیمارستانها خواهد بود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به افتتاح یازدهمین مرکز یاورشهر نیز اشاره کرد و گفت: این مرکز ویژه بانوان زیر ۲۵ سال است؛ در سایر مراکز بانوان در گروههای سنی مختلف در کنار یکدیگر بودند، اما در این مرکز جدید بانوان جوان از سایر بانوان جدا خواهند شد که دارای فضای مفرح و ظرفیت ۱۵۰ نفر است. دوازدهمین مرکز یاورشهر نیز در مرز بین تهران و اسلامشهر است و پسران زیر ۲۵ سال در آن پذیرش خواهند شد و امیدواریم بتوانیم تا دهه فجر آن را به بهرهبرداری برسانیم.
وی در ادامه به افتتاح ۳ مرکز جامعهپذیری اشاره کرد و گفت: مددجویان بعد از دوره درمان به مراکزی نیاز دارند که بتواند حمایت از فرد بهبودیافته و خانواده آنها را بر عهده بگیرد؛ مراکز جامعهپذیری میتواند محلی برای کار، استراحت و توانمندسازی افراد بهبود یافته باشد که مشاوره مددکاری با این افراد و خانواده آنها نیز صورت میگیرد و نهایتا منجر به اتصال مددجویان به خانوادههایشان خواهد شد.
نقیب اضافه کرد:امروز ۳ مرکز جامعهپذیری به طور همزمان افتتاح میشود که دو مرکز جامعهپذیری در منطقه ۵ و ۱۶ ویژه بانوان و یک مرکز دیگر در منطقه ۱۲ ویزه آقایان است. مجموع ظرفیت مراکز جامعهپذیری در تهران ۳۰۰ نفر است.
محمدرضا پوریافر، شهردار منطقه ۵ نیز در ارتباطی ویدئو کنفرانسی اظهار کرد: در با توجه به تاکیدات شهردار تهران در بحث ساماندهی معتادان متجاهر و آسیب های اجتماعی، در جنب یاورشهر ۵ و در ادامه فرایند جامعه پذیری افراد و آموزش و فن آموزی افراد آسیب دیده، مرکز جامعه پذیری منطقه ۵ با ظرفیت حدود ۶۰ نفر به بهره برداری رسید.
وحیدرضا انارکی محمدی شهردار منطقه ۱۲ نیز در یک ارتباط ویدئو کنفرانسی گفت: در راستای ساماندهی آسیبهای اجتماعی در محله هرندی و منطقه ۱۲ که یکی از کانونهای اصلی این آسیب است، یک مرکز جامعه پذیری افتتاح میشود که بازپروری و اتصال به خانوادهها را در پی خواهد داشت.
حسین کاشانیپور شهردار منطقه ۱۶ نیز در یک ارتباط زنده بیان کرد: مرکز جامعهپذیری منطقه ۱۶ در متراژ ۵۰۰ متر در دو طبقه، خدمتگزار ۴۰ تن از بهبودیافتگان از آسیب اجتماعی خواهد بود.
رضا شنگی شهردار منطقه ۲۰ نیز در ادامه ارتباطات ویدئوکنفرانسی عنوان کرد: با توجه به وجود مراکز درمانی متعدد از جمله هفتم تیر و فیروزآبادی در جنوب تهران، امروز شاهد افتتاح اولین همراه سرا در منطقه ۲۰ هستیم.
همچنین پروین عامری معاون برنامهریزی شهرداری منطقه ۲۲ نیز در ارتباطی مستقیم اظهار کرد: یاورشهر ۱۱ با ظرفیت ۸۰ نفر و با مساحت ۱۶۰۰ مترمربع ویژه معتادان متجاهر زیر ۲۰ سال در منطقه ۲۲ به بهرهبرداری میرسد.
در ادامه محمد امین توکلی زاده، معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران نیز در این مراسم عنوان کرد: از یک دهه قبل رهبر معظم انقلاب برای رفع آسیبهای اجتماعی جلساتی را برگزار کردند. البته بدون اقدامات خیرین رفع گرهها میسر نیست. گره مردم با خودم مردم باز میشود. امروز شش مرکز کاهش و رفع آسیبها افتتاح شد. اینها حلقههای کامل کننده رفع آسیب در تهران هستند. ما برای آسیبهای اجتماعی جایی نداشتیم؛ اما امروز مراکز مختلفی را در اختیار داریم. تلاش همه باعث شد ببینیم مشکلات حل شدنی است و از همه ممنون هستیم. نباید دیگر شاهد ساخت بیمارستان بدون پارکینگ و همراه سرا باشیم. این مشکلات میراث گذشته است و باید حرکت کنیم تا مسائل را رفع کنیم. از این به بعد اگر بیمارستانی ساخته میشود، باید فکر ساخت همراه سرا و پارکینگ هم باشیم.
در فرآیند بهبود و درمان مددجویان، نیاز به مراکز تخصصی جامعهپذیری احساس میشد
توکلیزاده در جمع خبرنگاران نیز با بیان اینکه پویش امید و افتخار به ایستگاه 149 رسیده است، گفت: امروز 6 پروژه در حوزه آسیبهای اجتماعی در 6 منطقه تهران افتتاح شد که این پروژهها تکمیلکننده زنجیره مقابله با آسیبهای اجتماعی در تهران هستند.
وی اضافه کرد: در فرآیند بهبود و درمان مددجویان، نیاز به مراکز تخصصی جامعهپذیری احساس میشد و امروز شاهد افتتاح سه مرکز جامعهپذیری جدید بودیم.
معاون شهردار تهران درباره اقدامات انجامشده برای کودکان کار نیز توضیح داد: در این زمینه اتفاق مهمی رخ داده است و تعداد کودکان کار در چهارراههای شهر بهطور محسوسی کاهش یافته است.
وی علت این موفقیت را اقدامات موثر شهرداری تهران، سازمان بهزیستی و قوه قضائیه در “قرارگاه اجتماعی” دانست و افزود: طرحی در این زمینه تصویب شد که شهرداری نیز پشتیبان این زنجیره است.
توکلیزاده تأکید کرد: موضوع کودکان کار بسیار حساستر و پیچیدهتر از سایر آسیبهاست. هدف اصلی ما جمعآوری کودکان نیست، بلکه تلاش داریم این کودکان به آغوش خانوادههای خود بازگردند.
source