در گفت‌وگو با آنا عنوان شد؛

ارتقای توان فناوری پزشکی؛ تقویت اقتصاد دانش‌بنیان در حوزه‌ تجهیزات و سلامت + فیلم

رئیس سرای نوآوری سلامت دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی، تولید ثروت و ارتقای توان فناوری پزشکی، تقویت اقتصاد دانش‌بنیان در حوزه‌های خدمات آزمایشگاهی و تجهیزات پزشکی، خدمات درمانی، دارویی و تولیدات حوزه سلامت را ازجمله مأموریت‌های این سرا برشمرد.

محمد یوسفی رئیس سرای نوآوری سلامت سیمرغ دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران در گفت‌وگو با خبرنگار آنا درباره ایجاد این سرا و مأموریت‌های آن اظهار کرد: با توجه به اینکه این دانشگاه تنها واحد دانشگاهی آزاد اسلامی فعال در حوزه پزشکی در رشته‌های مرتبط با آن در تهران است، درخواست مجوز ایجاد سرای نوآوری سلامت در بهار سال ۱۴۰۲ به سازمان مرکزی دانشگاه ارائه و شهریور ۱۴۰۲ مجوز موقت راه‌اندازی سرا صادر شد.

یوسفی ادامه داد: دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران با حدود ۱۶ هزار دانشجو و چند بیمارستان، داروخانه، مرکز درمانی و ۶۰۰ عضو هیئت علمی که شماری از آنها تجربه‌های ذی‌قیمتی در حوزه‌های فناوری مرتبط با پزشکی مانند صنایع دارویی، غذایی و … دارند، توانایی راه‌اندازی و مدیریت سرا را به نحو مطلوبی داراست.

مأموریت‌های فناورانه سرای نوآوری سلامت

استاد دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران، مأموریت‌های سرای نوآوری سلامت را تشریح کرد و گفت: گسترش و تقویت اقتصاد دانش‌بنیان در حوزه‌های خدمات آزمایشگاهی و تجهیزات پزشکی، خدمات درمانی و خدمات دارویی و تولیدات حوزه سلامت و تلاشی پایدار به منظور رویارویی با نیاز‌های حال و آینده در این حوزه‌ها و بسترسازی برای فناوری‌های آینده با رویکرد‌های همگرایی علوم پزشکی فردمحور و پزشکی ترجمانی ازجمله مأموریت‌های سرای نوآوری سلامت است.

به گفته وی، تولید ثروت و ارتقای توان فناوری پزشکی، کاهش وابستگی کشور از طریق فناوری‌های تجاری‌شده و ایجاد بستر مناسب برای تعاملات اجتماعی استادان، دانشجویان، دانش‌آموزان و محققان علاقه‌مند به علوم پزشکی برای مشارکت در ارتقای سلامت جامعه و کشور و فراهم کردن زمینه مشارکت نوآورانه گروه‌های مختلف اجتماعی از دیگر مأموریت‌های سرای نوآوری سلامت دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران است.

تقویت آموزش، پژوهش و فناوری در حوزه کارآفرینی سلامت، ارتقای مهارت‌های علوم پزشکی پایه و بالینی و مبانی علوم همگرای پزشکی از طریق ارائه خدمات تخصصی به ویژه برای تحصیلات تکمیلی، بسترسازی برای پیاده‌سازی ایده‌های نو مبتنی بر دانش صاحبان ایده و تقویت شرکت‌های خلاق و هسته‌های فناور و نوپا در حوزه سلامت برای توسعه پزشکی فردمحور از دیگر مأموریت‌های سرای نوآوری سلامت است که یوسفی از آنها نام برد.

آماده‌سازی فضا برای ایجاد آزمایشگاه‌های جامع

رئیس سرای نوآوری سلامت دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران گفت: از فعالیت‌های اخیر سرای نوآوری سلامت می‌توان آماده‌سازی فضای لازم برای ایجاد آزمایشگاه‌های جامع را ذکر کرد. با آماده‌شدن این فضا آزمایشگاه‌های متعدد در این مجموعه فعال خواهند شد که دانشجویان تحصیلات تکمیلی و شرکت‌های نوآور می‌توانند از خدمات آن استفاده کنند. افزون بر این شرکت‌های متعدد فعال در حوزه‌های غذایی و دارویی با این مجموعه در حال همکاری هستند.

وی با بیان اینکه یکی از اهداف سرا‌های نوآوری، تعامل و همکاری با نهاد‌ها، سازمان‌ها و شرکت‌هاست، اضافه کرد: در این راستا از سوی مرکز رشد سلامت دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران در یک سال گذشته جلسات متعددی با سازمان‌ها و شرکت‌ها برگزار شده که به انعقاد ۱۲ تفاهم‌نامه منجر شده و مفاد آن در حال پیگیری است.

یوسفی افزود: در این راستا با برخی شرکت‌های ثبتی که در ارتباط با ثبت شرکت‌های دانش‌بنیان، ثبت اختراع و مواردی از این دست فعالیت می‌کنند تفاهم‌نامه امضا شده است و تعامل بین شرکت‌های متقاضی و متخصصان این حوزه‌ها از طریق سرای نوآوری سلامت برقرار می‌شود.

راه‌اندازی آزمایشگاه‌های جامع و آزمایشگاه همکار غذا و دارو

رئیس سرای نوآوری سلامت دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران در تشریح برنامه‌های آتی این سرا به آنا گفت: از برنامه‌های پیش روی سرا راه‌اندازی آزمایشگاه‌های جامع و نیز آزمایشگاه همکار غذا و دارو است. در تازه‌ترین هدف این مجموعه راه‌اندازی آزمایشگاه‌های جامع با دستگاه‌های با تکنولوژی بالا و ارائه خدمات تخصصی آزمایشگاهی به دانشجویان تحصیلات تکمیلی، شرکت‌های فناور و… مد نظر است.

سرای نوآوری سلامت

وی یادآور شد: سرای نوآوری سلامت سیمرغ دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران توانسته است شرایط را برای فعالیت شرکت‌های فناور و دانش‌بنیان آماده و تعامل مناسبی با اعضای هیئت علمی برقرار کند. افزون بر این با توجه به فعالیت‌های صورت گرفته، سرا تاکنون بیش از ۵۰ میلیارد ریال درآمد کسب کرده است.

این مسئول در پاسخ با این پرسش که استقبال دانشجویان، اعضای هیئت علمی و دانشگاهیان از ایجاد سرای نوآوری چگونه بوده است؟ بیان کرد: متاسفانه یکی از معضلات و ضعف‌های سرای نوآوری این است که دانشجویان استقبال چندانی از این مجموعه نداشته‌اند که امید است با تبلیغات بیشتر و راه‌اندازی آزمایشگاه‌های جامع این تعامل بیشتر شود.

لزوم همکاری بیشتر معاونت علمی ریاست جمهوری با دانشگاه و حمایت صندوق‌ها

یوسفی اظهار کرد: برای پیشرفت سرا‌های نوآوری، همکاری معاونت علمی ریاست جمهوری با مجموعه دانشگاهی و حمایت بیشتر صندوق‌ها می‌تواند راهگشا باشد. امید است با تعاملاتی که ایجاد می‌شود و ارتباط مؤثرتر مجموعه‌های مرتبط با سرا‌ها و پارک‌های علمی و فناوری شاهد گسترش روزافزون فعالیت‌های دانش‌بنیان و ارتقای سطح علمی، فنی، صنعتی و سلامت کشور باشیم.

source

توسط argbod.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *