فاطمه سادات زاهدی ، کارشناس ارشد مشاوره ، پایگاه خبری دانا ، گروه سلامت و سبک زندگی ؛ آلزایمر ، اختلال عصبی پیشرونده ای است که به تدریج حافظه ، تفکر و مهارت های دیگر را از بین می برد . این بیماری میلیون ها نفر را در سراسر جهان تحت تأثیر قرار داده است ، و بار سنگینی را بر دوش بیماران ، خانواده ها و سیستم های مراقبت ها ی بهداشتی تحمیل می کند .
علت دقیق بیماری آلزایمر ناشناخته است ، اما محققان معتقدند که ترکیبی از عوامل ژنتیکی و محیطی در بروز آن نقش دارند .
تحقیقات نشان می دهد می دهد که عواملی مانند رژیم غذایی سالم ،ورزش منظم ، فعالیت های ذهنی و کنترل استرس می توانند خطر ابتلا به آلزایمر را کاهش دهند . تشخیص زودهنگام و درمان می تواند به بهبود کیفیت زندگی فرد کمک کند .
زندگی از نگاه بیمار آلزایمری
تصور کنید مه غلیظی به ددنبال چیزی آشنا ، قدم می زنید ؛ اما گویی هر چه بیشتر تلاش م کنید ، بیشتر گم می شوید . این تاریکی ، انعکاسی از ذهن بیمار آلزایمری است ؛ که در میان خاطرات محو و رویدادهای مبهم سرگردان است .
چهره هایی که زمانی صمیمی و آشنا بودند ، اکنون به غریبه هایی تبدیل شده اند که نامشان از یاد رفته است . مکان هایی که روزی پناهگاه امن بوده اند ، بع فضایی بیگانه و غرق در ابهام بدل شده اند .
بیمار آلزایمری در دنیایی زندگی می کند که هرروز ناآشنا تر و گیج کننده تر می شود .
کلمات ، ابزارهای قدرتمندی برای برقراری ارتباط و به اشتراک گذاشتن افکار هستند ، اما برای بیمار آلزایمری ، یافتن کلمات مناسب ، به یادآوردن جملات و درک مکالمات به چالش هایی طاقت فرسا تبدیل می شوند . ناتوانی در برقراری ارتباط ، بیمار آلزایمری را در قفسی از سکوت و انزوا فرو می برد ..
در حالی که واقعیت به تدریج رنگ می بازد ، خاطرات به تنها پناهگاه امن بیمار آلزایمری تبدیل می شوند . غرق شدن در خاظرات گذشته ، راهی برای فرار از دنیای آشفته و گیج کننده حال است .
با وجود تمام چالش ها و سختی ها ، عشق و حمایت خانواده و مراقبان ، نوری روشن در مسیر دشوار این بیماران است .
بیماری آلزایمر ، نه تنها برای فرد مبتلا ، بلکه برای اطرافیان او نیز جالشی بزرگ است .
درک این بیماری و همدلی با بیماران ، اولین قدم در مسیر یاری رساندن به آنها می باشد .
source