به گزارش سلامت نیوز به نقل از مدیسن نت، محققان اسپانیایی به رهبری «ورونیکا داویلا-باتیستا»، دانشیار اپیدمیولوژی دانشگاه لاس پالماس د گرن کاناریا، به این نتیجه رسیده‌اند که تأثیر واقعی چاقی بر خطر سرطان سینه ممکن است کمتر از آنچه که قبلاً تصور می‌شد، ارزیابی شده باشد. این مطالعه نشان می‌دهد که حدود ۴۰ درصد از سرطان‌های سینه در زنان یائسه ممکن است به دلیل چربی اضافی بدن باشد.

محققان به مقایسه شاخص توده بدنی (BMI) و یک معیار جدیدتر به نام CUN-BAE پرداخته‌اند که در آن جنسیت و سن در ارزیابی چربی بدن در نظر گرفته می‌شود. برای این تحقیق، داده‌های ۱۰۲۲ زن مسن مبتلا به سرطان سینه و ۱۱۴۳ زن سالم مورد بررسی قرار گرفت.

نتایج نشان داد که ۲۳ درصد از موارد سرطان سینه به اضافه وزن مرتبط با BMI مربوط می‌شود، در حالی که این رقم برای CUN-BAE به حدود ۳۸ درصد افزایش می‌یابد. محققان همچنین تأکید کردند که چربی اضافی به ویژه در سرطان‌های هورمون مثبت، که تحت تأثیر هورمون‌هایی مانند استروژن قرار دارند، نقش کلیدی دارد.

چربی بدن می‌تواند با افزایش سطح استروژن، به عنوان یک عامل خطر برای سرطان سینه عمل کند. محققان به این نتیجه رسیدند که برای برآورد دقیق بار سرطان ناشی از چاقی، باید از معیارهای دقیق‌تری مانند CUN-BAE استفاده شود تا تأثیرات واقعی چاقی در سرطان سینه در زنان یائسه به درستی محاسبه شود.

source

توسط argbod.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *