1
تحقیقات جدید نشان میدهد که استرس شغلی ناشی از فشار کاری و عدم توازن بین تلاشهای صرف شده و پاداشهای دریافت شده میتواند خطر ابتلا به فیبریلاسیون دهلیزی را افزایش دهد. این بیماری با ضربان نامنظم (اغلب سریع) قلب مشخص میشود که معمولاً باعث جریان خون ضعیف میشود.
فیبریلاسیون دهلیزی (همچنین با نامهای AFib یا AF نیز شناخته میشود) شایعترین نوع آریتمی است و میتواند منجر به سکته مغزی، نارسایی قلبی و سایر مشکلات قلبی عروقی شود. پیشبینی میشود تا سال 2030، بیش از 12 میلیون نفر در ایالات متحده به فیبریلاسیون دهلیزی مبتلا باشند.
استرسهای شغلی و فیبریلاسیون دهلیزی
مطالعات قبلی فشار بالای کاری و عدم توازن بین تلاش و پاداش در محل کار را با افزایش خطر ابتلا به بیماری عروق کرونر قلب مرتبط میدانستند. با این حال، این تحقیق اولین مطالعهای است که اثرات منفی این استرسهای روانی اجتماعی در محل کار بر فیبریلاسیون دهلیزی را بررسی میکند.
دکتر زاویه ترودل، نویسنده ارشد این مطالعه، یک متخصص همهگیرشناسی شغلی و قلبی عروقی و استاد دانشیار در دانشگاه لاوال کانادا است.
دکتر ترودل گفت: «مطالعه ما نشان میدهد که استرسهای شغلی ممکن است عوامل مرتبطی باشند که باید در استراتژیهای پیشگیرانه در نظر گرفته شوند. شناخت و رفع استرسهای روانی اجتماعی در محل کار برای ایجاد محیطهای کاری سالم که هم به نفع افراد و هم به نفع سازمانهایی که در آنها کار میکنند، ضروری است.»
فشار کاری و عدم توازن بین تلاش و پاداش
کارشناسان تاثیر فشار کاری، که به محیط کاری اطلاق میشود که در آن کارکنان با تقاضاهای شغلی بالا مانند حجم کار سنگین و مهلتهای تنگ همراه با کنترل کم بر کار خود و نداشتن اختیار در تصمیمگیریهای مربوط به چگونگی انجام وظایف کاری خود دست و پنجه نرم میکنند، را بررسی کردند.
یکی دیگر از عواملی که مورد ارزیابی قرار گرفت، عدم توازن بین تلاش و پاداش بود. این پدیده زمانی رخ میدهد که کارکنان تلاشهای عمدهای را در کار خود صرف میکنند اما پاداشهایی که برای این کار دریافت میکنند (مانند حقوق، شناسایی، یا امنیت شغلی) را کمتر یا نابرابر با عملکرد خود میدانند.
تأثیرات قلبی ناشی از استرس شغلی
با بررسی سوابق پایگاههای داده پزشکی تقریباً 6,000 فرد بزرگسال در مشاغل دفتری در کانادا با 18 سال دادههای پیگیری، محققان دریافتند کارکنانی که فشار کاری بالایی را تجربه میکردند، 83 درصد بیشتر از افرادی که تحت تأثیر این استرسها نبودند، در معرض خطر ابتلا به فیبریلاسیون دهلیزی قرار داشتند.
کارشناسان همچنین دریافتند افرادی که عدم توازن بین تلاش و پاداش را تجربه کرده بودند، 44 درصد بیشتر از کارکنانی که این عدم توازن را گزارش نکرده بودند، در معرض خطر بودند.
علاوه بر این، این مطالعه نشان داد که تجارب ترکیبی فشار کاری بالا و عدم توازن بین تلاش و پاداش با افزایش 97 درصدی خطر فیبریلاسیون دهلیزی مرتبط بود.
نیاز به تحقیقات بیشتر
به گفته دکتر ترودل، اثربخشی مداخلات در محیط کار برای کاهش استرسهای روانی اجتماعی که ممکن است خطر فیبریلاسیون دهلیزی را نیز کاهش دهد، باید در تحقیقات آینده بررسی شود.
دکتر ترودل گفت: «تیم تحقیقاتی ما قبلاً یک مداخله سازمانی طراحی شده برای کاهش استرسهای روانی اجتماعی در محل کار انجام داده بود که نشان داده شد به طور موثری سطوح فشار خون را کاهش میدهد. از جمله مثالهای تغییرات سازمانی اجرا شده در طول مداخله میتوان به کند کردن روند اجرای یک پروژه بزرگ برای جلوگیری از افزایش حجم کار، اجرای ساعات کار انعطافپذیر، و برگزاری جلسات بین مدیران و کارکنان برای بحث در مورد چالشهای روزمره اشاره کرد.»
برخی از محدودیتهای این مطالعه شامل این است که همه شرکتکنندگان کارگران دفتری در کانادا بودند، به این معنی که نتایج ممکن است در مورد انواع دیگر کارگران یا کارگران در کشورهای دیگر صدق نکند.
جزئیات و پیشزمینه مطالعه
دانشمندان دادهها را از طریق مطالعه PROspective Quebec (PROQ) در مورد کار و سلامت، که در منطقه کبک در سالهای 1991-1993 آغاز شد و کارگران دفتری را از 19 سازمان دولتی و نیمه دولتی استخدام کرد، جمعآوری کردند.
تجزیه و تحلیل بر روی 5,926 کارگر (49 درصد مرد، 51 درصد زن)، با میانگین سنی 45 سال در ابتدای مطالعه (1999-2001) و 65 سال در پایان دوره پیگیری (دسامبر 2018)، متمرکز بود. سطوح استرس کاری از طریق پرسشنامههای خود گزارش شده ارزیابی شدند.
کارشناسان برای طیف گستردهای از ویژگیهای اجتماعی-اقتصادی (جنسیت، تحصیلات)، خطرات سلامتی (دیابت، فشار خون بالا) و عوامل سبک زندگی (سیگار کشیدن، نوشیدن الکل) کنترل داشتند.
به طور کلی، محققان 186 مورد فیبریلاسیون دهلیزی را شناسایی کردند. در میان آن گروه، 19 درصد فشار کاری بالا، 25 درصد عدم توازن بین تلاش و پاداش، و 10 درصد تجربه همزمان هر دو استرس را گزارش کردند.
این مطالعه نشان داد که بیش از یک سوم از تمام شرکتکنندگان قبل از ابتلا به فیبریلاسیون دهلیزی به بیماری عروق کرونر قلب یا نارسایی قلبی مبتلا شده بودند.
این تحقیق در ژورنال انجمن قلب آمریکا منتشر شده است.
source