به گزارش سلامت نیوز به نقل از همشهری، مغز شما درست مانند بدن، برای بهترین عملکرد خود به سوخت مناسب نیاز دارد و خوشبختانه، برای این امر به مکملهای فانتزی یا مواد مغذی پیچیده نیاز ندارید. در واقع، برخی از بهترین غذاهای سازگار با مغز احتمالا در آشپزخانه شما موجود است.
ماهیهای چرب
ماهی سالمون و قزلآلا مملو از امگا3 و چربیهای سالم مورد نیاز مغز هستند. این چربیها به حافظه کمک میکنند و سلولهای مغز را انعطافپذیر نگه میدارند و یادگیری و تفکر سریع را آسانتر میکنند. جایگزینهای گیاهی مانند دانه کتان و گردو نیز میتوانند مغز شما را تقویت کنند.
شکلات تلخ
شکلات تلخ دارای فلاونوئیدهایی است که جریان خون را به مغز بهبود میبخشد و از خلق و خو و تمرکز حمایت میکند. علاوه بر این، یک تکه کوچک شکلات زمانی که مغز شما به یک عکسالعمل سریع نیاز دارد، کمک بزرگی میکند.
سبزیهای برگدار
اسفناج، کلمپیچ و سایر سبزیهای سرشار از مواد مغذی مانند فولات، ویتامینK و لوتئین هستند که همگی از سلامت مغز حمایت میکنند و پیری شناختی را کاهش میدهند.
تخممرغ
تخم مرغ بهدلیل داشتن ماده مغذی به نام کولین برای مغز بسیار مفید است. کولین به حافظه و یادگیری کمک میکند. این یک ماده مغذی کلیدی است که بسیاری از مردم به اندازه کافی آن را دریافت نمیکنند. زرده تخممرغ بیشتر مغذی است پس آن را نادیده نگیرید.
تخمه کدوتنبل
دانههای کدوتنبل، ریز اما مغذی و مملو از روی، منیزیم و آهن هستند؛ مواد معدنیای که مغز شما برای عملکرد بهتر و تمرکز نیاز دارد. این مواد مغذی به حمایت از حافظه، خلق و خو و عملکرد کلی مغز کمک میکنند.
زردچوبه
زردچوبه دارای کورکومین است؛ ترکیبی که باعث بهبود عملکرد مغز میشود و حتی ممکن است خلق و خوی شما را بهتر کند. همچنین دارای مزایای ضدالتهابی است. شما به راحتی میتوانید آن را به سوپ، سبزیهای برشته یا یک فنجان شیر گرم اضافه کنید. در ایران نیز اغلب در زمان سرخکردن مرغ، گوشت و گوشت چرخکرده از آن استفاده میکنیم.
source