ساعت 24 – دور دوم مذاکرات ایران و آمریکا امید به توافق را زنده کرد و با واکنش‌های بسیاری همراه بود. یکی از محور‌های اصلی در این واکنش‌ها تعجب از سرعت پیشرفت مذاکرات است. خوشبینی به حصول توافق بسیار است و بسیاری این وضعیت را نتیجه عدم حضور روس‌ها در مذاکرات می‌دانند.

دور دوم مذاکرات هم برگزار شد و برخلاف آنچه از مواضع تند و تیز هر دو طرف پیش از شروع گفت‌و‌گو‌ها برداشت می‌شد، کار به تنش نرسید. اتفاقا برعکس، شاهد روند مثبت و سریعی هستیم که برخی تحلیلگران از جمله احمد زیدآبادی آن را عجیب می‌خوانند. آنطور که گفته شده جلسات فنی و کارشناسی در پیش است و مذاکرات با سرعت  

پیش می‌روند.

به گزارش رویداد 24، داوود سوری، تحلیلگر سیاست خارجی در این باره نوشت: «جو مثبت مذاکرات را مدیون غیبت روس‌ها و اروپایی‌ها هستیم!». وی در توییت دیگری نوشت: «نتیجه مذاکرات هر چه باشد که فرآیندی طولانی است و نامطمئن، باز جای شکرش باقی است که وزیر خارجه ایران طرف گفتگوی آمریکائی‌هاست، چه خفتی داشت که یک روس – اولیانوف- از طرف ایران مذاکره می‌کرد!»

رحمان قهرمان‌پور، تحلیلگر سیاست خارجی نیز نوشت: «بعید است این میزان پیشرفت در مذاکرات طی دو جلسه بدون انجام مذاکرات رودرو بوده باشد. پذیرش پروتکل درخواستی ایران از سوی آمریکا هم نشان می‌دهد ترامپ با ظهور بن بست در مذاکرات صلح اوکراین نیازمند توافق با ایران است. اسرائیل هم در تلاش برای بر هم زدن مذاکرات بسیار جدی و مصمم است».

وی همچنین یادآور شد: «سکوت نسبی ترامپ و استقبال تیمش از تداوم مذاکرات که در تعارض با مواضع علنی آن‌هاست یک معما شده ست! روند مذاکرات بیش از حد انتظار خوب پیش می‌رود. این معما را چگونه می‌توان حل کرد؟ با سفر آینده ترامپ به خاورمیانه؟ شرطی کردن سیاست داخلی ایران در برابر توافق؟ احتمال بروز شگفتی؟»

قهرمان‌پور در توییت دیگری هم نوشت: «ابهام بزرگ دیگر آن است که واقعا ترامپ چه نوع توافقی با ایران می‌خواهد؟ اگر صرفا خواهان توافق هسته‌ای است، چه نیازی به این همه قدرت نمایی نظامی و تهدید دارد؟ و اگر توافق جامع می‌خواهد چرا تا الان در این مورد سکوت کرده است؟ آیا بعد از توافق هسته‌ای سراغ توافق موشکی ومنطقه‌ای می‌رود؟»

همچنین علی قلهکی، فعال رسانه‌ای اصولگرا نوشت: دور دوم مذاکرات در رم قرار بود به درازا بکشد که موارد مدنظر در یک روز جمع‌بندی شد؛ ادامه مذاکره در «سطح کارشناسی» برای حضور در دور سوم مذاکرات، یعنی عقربه مذاکرات روی ۲ مساله مهم‌ِ «حفظ غنی سازیِ حداقلی ۳.۶۷ درصد» (که توسط آمریکایی‌ها مورد موافقت قرار گرفته) و چگونگیِ برخورد با «ذخایرِ غنی‌سازیِ اورانیومِ ایران با غنایِ بالا» قرار گرفته است!

توسعه ایرانی

source

توسط argbod.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *