تماشای فیلم میتواند تا ۲۴ شبکه مختلف مغزی را درگیر کند؛ پژوهشی جدید از سوی MIT این موضوع را با بررسی مغز تماشاگران اثبات کرده است.
بر اساس گزارشی که در نوامبر سال گذشته در وبسایت Live Science منتشر شد، پژوهش جدیدی از سوی رضا راجیمهر، عصبپژوه ایرانی دانشگاه MIT، نشان میدهد که هنگام تماشای یک فیلم مغز انسان به طرز شگفتانگیزی فعال میشود و ۲۴ شبکه مختلف درگیر میگردند.
در این تحقیق، دادههای مغزی افرادی که به تماشای فیلمهایی مانند تلقین، تنها در خانه و ارین براکوویچ نشسته بودند، مورد بررسی قرار گرفت تا دقیقترین نقشه از عملکرد مغز در حالت طبیعی تهیه شود. این مطالعه موفق شد به شکلی بیسابقه تعامل شبکههای مختلف مغزی را در پاسخ به محرکهای واقعی سینمایی ثبت کند.
رضا راجیمهر در گفتوگو با Live Science توضیح داد:
مطالعه ما نخستین تلاشی است که عملکرد مغز را نه در حالت سکون و استراحت، بلکه در بستر یک تجربه واقعی، مثل تماشای فیلم، بررسی کرده است.
این در حالی است که بیشتر مطالعات پیشین تنها مغز در حالت بیتحرک و فاقد محرک بیرونی را مد نظر داشتهاند.
هرچند تصویربرداری از مغز در حالت استراحت هم اطلاعات مهمی فراهم میکند، اما این روش نمیتواند بهخوبی الگوهای رفتاری مغز در مواجهه با محرکهای دنیای واقعی را آشکار کند. یافتههای جدید نشان میدهد بسیاری از شبکههای مغزی فقط زمانی فعال میشوند که مغز با تجربههایی ملموس، مانند تماشای یک فیلم، روبهرو میشود.
source