به گزارش سلامت نیوز به نقل از همشهری، گاهی پیش می‌آید که یک موضوع ساده به بحثی داغ میان والدین تبدیل می‌شود و در چنین موقعیت‌هایی بهتر است که والدین با رعایت چند دستورالعمل از ایجاد دلهره و اضطراب در کودکانشان خودداری کنند.

خطرات دعوای والدین برای کودکان

  اضطراب و افسردگی: کودک شاهد دعوا بیشتر از سایرین دچار اضطراب می‌شود.

  احساس گناه: کودکانی که در این موقعیت قرار می‌گیرند، خود را مقصر دعوای والدین می‌دانند.

  تکرار الگوهای مخرب: درصد بالایی از پسران، رفتار والدین را در زندگی زناشویی تکرار می‌کنند.

  مشکلات اجتماعی: احتمال برقراری روابط ناسالم با دوستان و همسالان در آینده بالا می‌رود.

5 راهکار طلایی برای حل مسئله

  احترام حتی در اختلاف: به‌جای «تو همیشه اشتباه می‌کنی» بهتر است که جمله «نظرمون متفاوته؛ چطور می‌تونیم به توافق برسیم؟» را جایگزین کرد تا کودک ناظر حفظ احترام والدین باشد.

  گوش دادن به صحبت‌های یکدیگر: هنگام گفت‌وگو با جملاتی مانند«درکت می‌کنم» و تماس چشمی، به فرزند خود احساس امنیت و آرامش بدهید.

  عذرخواهی در حضور کودک: اگر هنگام گفت‌وگو کار به دعوا کشید، بهتر است که با پذیرش اشتباه در حضور کودک بگویید: «من نباید داد می‌زدم و معذرت می‌خواهم.» در این صورت کودک یاد می‌گیرد که مسئولیت‌پذیر باشد.

  استفاده از بازی برای انتقال مفاهیم: در قالب یک نمایش عروسکی، دعوا میان 2عروسک را بازی کنید و از کودک بخواهید که آنها را آشتی بدهد.

  صحبت بعد از دعوا: اگر گفت‌وگو به دعوا ختم شد، بهتر است که هرچه سریع‌تر بعد از دعوا با همسرتان صحبت کنید و همزمان به فرزندتان توضیح بدهید که «ما اختلاف داشتیم، اما با صحبت مشکل را حل کردیم.»

source

توسط argbod.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *